Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (69)

plakát

Fenomén (2011) (pořad) 

Škoda, že u nás nespustili junior verzi.

plakát

Soudný den planety Země (2006) 

Ve své době to podle mého názoru byl dobrý dokument(nevím, byl jsem ještě malý, navíc nabídka u nás nebyla tak velká-sledoval jsem jen dokumenty co v Pátek běželi na dvojce, takže nemám úplný přehled o tehdejší dok. tvorbě). Dokonce se vyrovná některým "současnějším" apokalyptickým dokumentům, ale v dnešní době nemá šanci konkurovat , už jen proto, že fakta zde říkaná jsou dneska v kdejakém podprůměrném(zvláště Discovery jich produkuje mnoho) dokumentu. Na druhou stranu je to pěkná ukázka toho, že lidé co jsou v dokumentech teď (hlavně u "vesmírných jsou furt ti samí lidé-což mě přivádí k tomu, že bych si už konečně mohl zapamatovat jejich jména), v nich byli i tenkrát. Navíc je to pěkná ukázka tvorby dokumentů před jejich velkým "boomem". A v neposlední řadě je třeba dodat , že lidé co denně shlédnou dva tři dokumenty nejsou nejspíš cílová skupina stanice Prima COOL.

plakát

Starověcí lékaři (2008) (TV film) odpad!

Neustále se opakuje, snaží se nám vnutit jejich pseudo-medicínu, a kamera se snaží být zajímavá tím, že nákm čas od času ukáže rozmazané obrázky, a divně rozpůlené/zdvojené snímky.

plakát

Prokletí tuňáci (2012) (pořad) 

Ve své kategorii(tj. dokumenty, které jednho či více lidí pozorují při práci) je to nadprůměrný dokument. Nicméně i tak to není nic převratného. Patří do té skupiny dokumentů, na které se dívám když v televizi nic jiného není=dokáže mne zabavit, ale rozhodně je nevyhledávám.

plakát

Jurské bojiště (2008) (seriál) 

Mizivá informativní hodnota, ale úžasné efekty.

plakát

Nefertiti: Egyptská královna (2007) (TV film) 

Jeden ze skupiny dokumentů, jenž se zabývají tím, že vezmou kosti a vypráví příběh těch, jimž patřily(pozn. nemusí to být jen lidé. Musím říct, že ve své kategorii je to velmi nadprůměrný snímek. Ovšem na to, abych mu dal pět hvězd to nemá,to se zatím v této skup. podařilo pouze Baladě o Alosaurovi a jsem přesvědčen, že kdyby to udělali v jejím stylu(Nejdřív by dali pouze zfilmovaný příběh a poté by ukázali jak to zjistili)dal bych pět hvězd, nicméně takto střídavě to působí neuceleně a nedokončeně. To sice ve skutečnosti není pravda ale u hodnocení tu hraje roli onen subjektivní pocit. I přes tuto nedokonalost je to ovšem strhující dokument, který byste si neměly nechat ujít.

plakát

Temná tajemství parníku Lusitania (2012) (TV film) 

První polovina je velmi špatně zaznamenanou šíleně drahou potapěčskou expedicí. Druhá polovina pak částečně zodpoví otázku, téměř bez použití poznatků získaných z expedice. Do toho vám několikrát zopakují čtyři předpokládané důvody druhého výbuchu(první téměř po celou dobu dokumentu ignorují). Takže jedna hvězdička za povedené umělé výbuchy natočenou na vysokorychlostní kameru.

plakát

Gladiátoři: Povstání z mrtvých (2010) (TV film) 

Vizuálně působivá ukázka šesti typů gladiátorů, doplněná o ukázku toho co vědci dokáží vyčíst z kostí. Po informativní stránce, sice velmi povrchní. U několika z těch typů mé znalosti o nich omezivali téměř jen na to, že jsem věděl, že existovali, bohužel po tomto dokumentu jsem na tom nebyl o moc lépe.

plakát

Zpoza stínů: Příběh Irène a Frédérica Joliot-Curieových (2009) 

Životopisný dokument o dívce, která byla dcerou slavné matky a tak se ve světě vědy udržela tak dlouho dokud se konečně netrefila a něco jí nevyšlo-takto aspoň z dokumentu vyznělo. Nebudu tu rozvádět svůj názor, neboť vědci se tu ť není co hodnotit, prost nehodnotí, tento dokument však ano. A je to jeden z těch, které jsou pro hodntitelé relativně nepříjemné, nebot není co hodnotit, prostě je to průměrný dokument, zajímavý ´jen svým tématem, kterému však nevím co bych jinak vytkl, takže tři hvězdičky.

plakát

Odkrývání Ježíše (2009) 

Teorie, kterou zkoumá dokument je sice zajímavá, ale rozhodně by to šlo zpracovat lépe. Neustálé opakování, nezájem o chronologické uspořádání událostí a mlžení kolem toho "slova"-Je li tam to písmenko znamená to mimo jiné žij, neřeknou vám však jiné významy toho slova, neřeknou jaká jiná slova by to mohla být, vcelku vám neřeknou vlastně nic=nulová inf. hodnota(samozřejmě né každý ví o Simonovi, takže pokud patříte mezi ně a zajímá vást pustťe si úvodních deset minut, pak už se o něm nic kloudného nedozvíte) a ani čistě pro zábavu se na to nedá dívat.