Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Životopisný

Recenze (140)

plakát

Co spatříme, když pohlédneme na nebe? (2021) 

"Přiznám se, že je to nad moje chápání. Za prvé to společnosti vůbec k ničemu není. Za druhé to zkrátka k ničemu není..." A mně to tak nějak dalo radost ze života.

plakát

Nejhorší člověk na světě (2021) 

Dobrý film o blbém světě. Nejsem sociolog ani antropolog, tak nevím proč. Ale vím, že to tak je. Film o lidech, kteří nevědí, co chtějí nebo si myslí, že vědí a hlavně o tom usilovně přemýšlejí. A to tak, že život nežijí, ale vedou, prociťují, analyzují a ze všeho nejvíc se bojí. Bojí se života. Dobře ztvárněno. Doklad doby, která někam směřuje. Ani nechci vědět kam. Raději budu jenom žít.

plakát

Richard Jewell (2019) 

Já chci také takového právníka. Svět je tak nespravedlivý a život tak těžký. A takhle by to mělo být. Pohádka, jakou prostě někdy potřebujeme. Díky Clinte za to, že jste.

plakát

V písku - Příslib svobody (2015) 

Film si v emocionálním působení nezadá s těmi líčícími hrůzy koncentračních táborů. Nejde se utěšovat tím, že trpí ti, kteří to vše zavinili. Neexistuje kolektivní vina. Kdo jsou viníci zla? Ti, kteří ho páchají nebo ti, kteří k němu dávají příležitost? A co ti, kteří mu přihlížejí? Ach to ulehčení, že je to dávno pryč! Také se díváte na záběry z Ghuty? Co na to říkáte?

plakát

La La Land (2016) 

Už nevím, kdo slavný řekl větu, s kterou jsem se okamžitě ztotožnila. „Vždy mi přijde nepatřičné, až trapné, když ve filmu začnou herci zničeho nic tančit.“ Má to své kouzlo, když se necháte unést, chytlavé melodie a pozitivní energie. Ovšem dějová linka je slabá, je to roztahané, jednoduše romantické, jazzu jako šafránu a takové nesourodé. První scéna jako by byla úplně z jiného filmu. To je možná škoda, byl by to velký spektákl. Má to atmosféru Hollywoodu a také hodně divadla s těmi kostýmy a kulisami. Jak se píše, pocta muzikálu zlaté éry. Já to jen jaksi nechápu. Celé mi to přijde takové trochu dost pro staromilce a nechce se mi věřit, že by jich najednou bylo mezi námi tolik.

plakát

Neon Demon (2016) odpad!

NWR je magor. A je mi jedno, že umí točit.

plakát

Ochránce (2015) 

Film o křehkosti lásky, vztahů a křehkosti člověka v každém věku. O osamocenosti na cestě. Tíze rozhodnutí, která ovlivňují náš život i život lidí kolem nás. Velmi smutný film. Minimalisticky a přitom mistrně natočený jeden příběh dvou lidí na začátku. Kacey Mottet Klein je velký herec. Navíc tak mladý, že se těším na spoustu těch dalších filmů, kde ho opět uvidím.