Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Biografie (6)

Michael Ballhaus (kameraman / herec / režisér)

29.03.2015

Michael Ballhaus se narodil 5. srpna 1935 v Berlíně do rodiny herců Leny Hutterové a Oskara Ballhause. Michaelova teta byla manželkou režiséra Maxe Ophülse, který značně ovlivnil Michaelovu kariéru. Ophüls jej obsadil do filmu LOLA MONTES (1955) a Michael měl možnost sledovat kameramana Christiana Matrase, což ho velmi… (více)

Robert Richardson (kameraman / scenárista / herec)

05.04.2013

Robert Bridge Richardson se narodil 27. Srpna 1955 v Hyannis ve státě Millwaukee (USA). Je jedním ze dvou žijících kameramanů, kteří získali za svoji práci tři Oscary. Jeho precizní propracovanou kamerou se proslavil na několika desítkách svých filmů, z nichž se velká část řadí do zlatého fondu světové kinematografie. Richard… (více)

John Mathieson (kameraman / herec)

05.04.2013

John Mathieson se narodil 3. Května 1961  v Purbecku v Anglii. Svoji filmovou kariéru začal jako asistent kamery Gabriela Beristáina, s kterým spolupracoval několik let. Poprvé na sebe poukázal  prací na hudebním videu „Peek-A-Boo“ od Siouxsie a Banshees. Nadále pracoval na různých reklamách a videoklipech – například reklama… (více)

Dante Spinotti (kameraman / herec / producent)

05.04.2013

Dante Spinotti se narodil 22. srpna 1943 v Tolmezzu u Udine, v severovýchodní Itálii. Kameře se začal věnovat v Keni, kde strávil spoustu času jako kameraman u svého strýce. Jeho profesní dráha začala v Miláně, v italské televizi RAI prací na minisérii La FRECCIA NERA (1968). V roce 1985 mu nabídl producent Dino De Laurentiis… (více)

Harris Yulin (herec)

03.03.2008

Harris Yulin se narodil 5. listopadu 1937 v Los Angeles. Jeho otec byl zubař a díky jeho pacientům, kteří pracovali ve filmovém průmyslu, se Harris dostal k herectví. Předtím, než se rozhodl stát se hercem, procestoval celou Evropu a Izrael. Studoval herectví na UCLA společně s Jeffem Coreyem, se kterým spolupracoval při jeho… (více)

František Havíř (režisér / herec)

21.05.2006

František Havíř se narodil 17. března 1989 v Brně v rodině státního úředníka a zdravotní sestry. Své dětství a školní i středoškolská léta trávil v Rousínově u Vyškova. Od raného dětství byl při pořizování rodinných záběrů v kontaktu s amatérskou kamerou, od patnácti let se aktivně věnoval amatérskému střihu digitálních záběrů… (více)

Reklama