Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (6)

plakát

Nejsmrtelnější kořist (2013) 

Stejně amatérské jako původní Smrtelná kořist. Scénář, střih, herecké výkony,komplet vše. Jedna hvězdička za to, že si autoři dokáží udělat srandu sami ze sebe (viz např. džínsové kraťasy). Na druhou stranu, pokud se chcete pobavit ve stylu "to je tak blbý, až je to zábavný", tak je to supr volba. Obzvlášť, když se na to díváte v rámci Festivalu otrlého diváka s geniálním simultánním dabingem. V takovém případě si to zaslouží všech pět hvězdiček.

plakát

Skandál (2012) (seriál) 

Po třech sezónách: Nějak stále nemohu zkousnout to pendlování mezi dvěma polohami - politické pletichaření ve stylu House of Cards a akcí ve stylu 24 (nebo jiných podobných seriálů). Nejde mi to dohromady. Olivia Pope na začátku vypadá jako rozhodná tvrdá žena, která se postupem času čím dál tím víc chová nelogicky (ať už v partnerských věcech nebo ve vztahu k otci). Nejvíc mě ale štval Huck, který má podle scénáře zvládat zároveň jak polohu superagenta, tak i technického hackera. Ve výsledku je ale jeho herecký projev tupý a trapný. Na druhou stranu má seriál dobrý námět a výborný spád (snad až na druhou sezónu).

plakát

Ranhojič (2013) 

Knihu jsem nečetl. Podle hodnocení filmu jsem měl velká očekávání. Ve výsledku jsem byl ale zklamán. Film obsahuje hodně klišé. Ať už třeba láska k nedostupné ženě nebo náboženské fanatiky. Zcela nedůležitá až zbytečná mi přijde ve filmu schopnost hrdiny vycítit smrt. Celé to zachraňuje výprava, exotika a Ben Kingsley.

plakát

Zavraždí mne (2013) 

Mírná výtka k občasné nepřehlednosti jmen. Což je ale dáno cizími jmény osob, o kterých se jen mluví a nejsou moc vizuálně představeny. Každopádně se jedná o zajímavý dokument, který by měl přinutit lidi k zamyšlení, proč velmi často přijímají informace bez jakékoliv aplikace kritického myšlení. 70%

plakát

Pěst Ježíšova (2012) 

Komedie o tom, jak chce Ježíš oživit mrtvého Lazara. Trošku se mu to nepovede a musí tak spolu s Jidášem řešit následky. Šílený, originální, zábavný. Doufám, že autoři natočí avizované pokračování "Tenkrát v Jeruzalémě".

plakát

Konfident (2011) 

Dobrý námět, ale realizace dost pokulhává (s výjimkou technické stránky). Od herců v hlavních rolích jsem čekal víc. Předvádějí svůj standard a režisér je nedokáže usměrnit. Ve filmu se moc nebuduje atmosféra. Základní dilema tam je samozřejmě nadhozené, ale místo pomalého plíživého strachu je tam spíš sled rychle se střídajících scén. (Ani se nenadějete a Adam už spolupracuje ...) A některé scény jakoby svým laděním do toho filmu vůbec nepatřily (např. sex v paneláku). Škoda nenaplněných nadějí. Ale díky za to, že se filmy s takovým námětem točí.