Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční
  • Animovaný

Deníček (5)

Poslední svého druhu

1. cvičení na FAMO - Výměna kola. Zadání znělo: Natočit krátký film, 3 - 5 minut, bez dialogů ani monologů, bez svícení, musí obsahovat zadaný postup práce (výměnu kola).

Jak jsem se s tímto úkolem popral? Nejdříve mne všechny ty omezení strašily, nakonec jsem ale zjistil, že jsou to naopak výhody. Příběh filmu jse tedy začal stavět tak, aby mi seděl do zadaných priorit a zároveň byl jednoduchý. Zvolil jsem tedy lokaci, která musela být mimo fungující komunikace a málo dostupné lidem, tak aby nerušili. Nechtěl jsem se zbytečně zatěžovat kamerovými osami a režírováním dvou postav a tak jsem si zvolil, že udělám film s jediným hrdinou. Zkrátka jedno auto, jedno opuštěné místo a jeden herec.

Nejsem ten typ tvůrce, co by tvořil komediální témata, a i když se od výměny kola nečekalo nic víc, chtěl jsem definitivně natočit seriózní film, drama. Předhodil jsem tak štábu hned několik scénářů a oni jeden vybrali, jako snímek, který je nejvíce zaujal - postapokalyptické scifi. Věděl jsem, že to nebude jednoduché natočit takový film jako první cvičení, ale doufal jsem, že za mnou štáb bude pevně stát a bude mě podporovat. 

A tak jsme se pustili do Posledního svého druhu. Natáčeli jsme začátkem února a postprodukčně ho dokončovali přes měsíc. V půli března proběhla školní projekce, na které jsme byli oznámkováni. Koncem března pak proběhla premiéra všech našich ročníkových filmů v Praze ve Francouzském Institutu. 

 

Kvalitu filmu můžete porovnat sami zde: https://www.youtube.com/watch?v=NU7WaolLz8I

Na Čsfd film najdete zde: http://www.csfd.cz/film/369971-posledni-sveho-druhu/

 

Známky: Režie, Kamera, Střih - 1, Zvuk - 2 

Poslední svého druhu