Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Poslední recenze (8)

plakát

Skyfall (2012) 

Splnil má očekávání. Kvalitní akce, drama a dobrý příběh. Herecky perfektně zvládnuté. Javier Bardem - Oskar !

plakát

Russell Peters: Outsourced (2006) (TV film) 

Skvělý komik, se skvělými historkami, které na nikom nenechají nit suchou. Skvělá práce s hlasem a obličejem, která mu umožňuje dokreslit příběhy, které vypráví. Perfektní práce s publikem. Samozřejmě tento druh humoru je pro vyrovnané lidi, kteří chápou nadsázku. Dále pak je třeba umět anglicky, dost dobře a být i krapet zcestovalý, aby jste pochopili rozdílnost některých přízvuků. Potom budete 100% spokojeni. Bez toho to bude tak na 80%.

plakát

Hačikó - příběh psa (2009) 

Poetický snímek, ve kterém se moc nemluví a skoro nic neděje. Soundtrack perfektně pasuje k danému tématu. Pokud jste "psí" osoba doporučuji, pokud "kočičí", tak to asi nebude vaše gusto, ale aspoň by jste mohli trochu více pochopit nás "psí lidi".

Poslední hodnocení (817)

Hotel Rwanda (2004)

30.12.2013

Anna Karenina (2012)

29.12.2013

Nekonečný příběh (1984)

08.09.2013

Tři oříšky pro Popelku (1973)

08.09.2013

Nespoutaný Django (2012)

08.09.2013

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013)

10.05.2013

Jack Reacher: Poslední výstřel (2012)

23.04.2013

Hra (1997)

18.03.2013

Třída - Život poté (2010) (seriál)

11.03.2013

Reklama

Poslední deníček (1)

Donnie Darko deziluze

Sled událostí

 

A1---------B1------------------C1---------------------D1

 

 

 

A1 – Pár motoru – Donnie umírá (toto se určitě objeví ve zprávách)

 

B1 – Odhalení pedofila – toto není ukotveno v čase, ale je zřejmé, že se to muselo stát

 

C1 – atmosférické poruchy shodí letadlo

 

D1 – červí díra vtáhne motor a spolu s Frankem ho vtáhne do minulosti

 

Toto je první časová linie.

 

Frank se jen spíše (=rozuměj, musí, aby to vůbec mělo nějaký smysl) v té chvíli vyskytovat na té cestě na kopci (kde se na začátku filmu Donnie probudí vedle kola a kde na konci filmu čeká s autem a tělem Gretchen) a je přenesen do. Toto počítá, s tím, že se jedná o duplicitní verzi cestování v čase tedy, že co vejde do červí díry (dále jen portál) to z ní na druhé straně vyleze. V tomto filmu to je ohnuto tak, že hmota asi proleze (viz. Motor) ale živé bytosti bez lodi, která by je chránila před nepříznivými vlivy tunelu, umřou, jejich těla jsou zničena, ale jejich vědomí je posláno zpět v čase do určitého místa, kde se vtělí do těla člověka, který je zrovna na místě, což je další z mnoha náhod. Takže, Franka to vcuclo a poslalo i s motorem zpět.

 

Sled událostí

 

A2----E2---F2---G2---H2---I2---J2---K2---L2---M2---C2---D2

 

 

 

A2 – Donnie žije a ví, za jak dlouho dojde ke “konci světa“.

 

E2 – Frank donutí D. sabotovat školu.

 

F2 – D. potká Gretchen

 

G2 – D. jede s otcem do hotelu, kde byli po zničení jejich domu přestěhování, po cestě málem srazí bábu Smrt (dále jen bS) – D. dostává bS do povědomí.

 

H2 – Frank v podvědomí ukazuje ty věci co lezou lidem z hrudi a ukáže mu zbraň, nelze přesně určit motiv, proč mu ji ukázal, ale aby to dávalo smysl tak #1.

 

I2 – D. najde peněženku toho pedofila, toto je extrémní nesmysl, protože ji našel před jeho domem, kde určitě nikdy nešel, když jezdí domů autem až do garáže (jako všichni amíci) a na případný ranní jogging by si nebral peněženku. Lepší by bylo #3. Každopádně s Gretchen jdou do kina a tak má alibi jít zapálit peďákovi dům a tím ho usvědčit. #2

 

J2 – D. ve škole zjistí, že bS napsala knihu o Time travel

 

K2 – Máti musí jet se skupinou na soutěž – oslava Haloweenu

 

L2 – D. se podívá na hodiny a ví, že se konec se blíží, jede k bS, protože ta o tom napsla knihu a asi něco bude vědět

 

M2 – dojedou tam, G. Umře, D. zastřelí Franka (to nečekal :-D )

 

C2 - atmosférické poruchy shodí letadlo

 

D2 – Donnie jede na kopec i s tělem G. Červí díra vtáhne motor a spolu s Donniem ho vtáhne do minulosti

 

 

Toto je druhá časová linie.

 

Frankovo vědomí vstoupilo do Donnieho podvědomí a po zorientování přinutil Donnieho vstát a opustit pokoj, aby ho zachránil. Toto je nejlepší vysvětlení všech halucinací a speciálních efektů, které vidí jen Donnie, ale i tak nevysvětlují věci jako #2. Je divné, že portál pohltil 2 věci tak daleko od sebe a poslal je na jedno místo a ještě je nutné, aby motor doletěl na místo s dostatečným zpožděním, aby se Frank, který vůbec nemá tucha vo co go uvědomil kde je atd. resp. taky musí poznat Donnieho a musí mu v hlavě cvaknout,že to je ten týpek co na něj spadl letecký motor a že jak stál na tom kopci tak viděl jak zrovna jedno letadlo padalo (v podstatě musel vidět to co D. na konci filmu, když stál na kopci) a že za chvíli tam může něco spadnout (asi se podíval na kalendář a pamatoval si kdy se tak stalo, což vysvětluje, proč mu sdělí přesný den a čas, kdy se objevil portál) a musí jednat rychle.

 

Zachrání Donnieho. Dále viz. Výše u vysvětlivek.

 

Třetí časová linie.

 

Donnie se přenese do svého pokoje do svého těla, v podstatě by měl být v podvědomí toho Donnieho co tam spí, ale to je nepodstatné. Každopádně teď se rozmýšlí, jestli vstane a uteče a pokusí se udělat vše znova a lépe, ale ví, že bS tohle asi zažila a zbláznila se. Takže si vybere smrt.

 

Jenže…pokud on umře tak vše se vrátí do první časové linie. Není nikdo, kdo by mohl ovlivnit chod času a pozměnit to tak, aby se Frank vyhnul vcucnutí do minulosti. A tak to jede znova a znova a znova a znova.

 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 #1 – jelikož v druhé časové linii ti dva sráčové vykrádali dům bS, tak je více než jasné, že se o to pokusí i v 1 časové linii, jen ne v ten samý okamžik atp. Nicméně o tom bude velké halo (určitě ji museli zabít, protože ona si svůj majetek nehlídala, viz konec 2série, zatímco oni loupili ona dělala to co celý den) v televizi a tím se o tom dozví Frank, který si v průběhu uvědomí, že ona time travel rozumí a je třeba ji zachránit a tak ukázal, kde má otec zbraň, ale to, kde je Frank ani Donnie neví (víme to všichni, v každém stupidním emerikn filmu je zbraň buď v nočním stolku, nebo v šatní skříni v krabici od bot), ale evidentně to měl D. v podvědomí, kde to Frank v pohodě našel a dovedl ho k ní.

 

#2- V kině se Frank ukáže D. a Frank má prostřelené oko, což je velká blbost, to tam prostě nemělo být, protože se to ještě nestalo, a kdyby se to stalo, tak by se Frank nemohl přenést v čase, leda by se mu to stalo na tom kopci, někdo ho střelil a ještě před tím, než umřel se jeho vědomí přeneslo, což je dost účelové ne?

 

#3– místo scény s peněženkou tam měla být scéna s telefonním seznamem, nebo i kdyby tam nebylo nic, tak by to dávalo větší smysl, protože Frank má vědomost, kde ten dům stojí.

 

 

Kdyby film byl doplněn # situacemi, které nahrazují nejasné místa a kdyby režisér udal toto vysvětlení, třeba po 2letech od uvedení filmu, tak vydělají více peněz a mají z toho větší kult. A já bych dal 5*. Nicméně i tak to bylo aspoň trochu propracované a za to jsem to mu dal 3tí *.