Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Zajímavosti k filmům (13)

Sound of Freedom

Sound of Freedom (2023)

Mel Gibson natočil osobní vzkaz svým fanouškům a všem lidem, kde vyzývá k ukončení obchodu s dětmi a prosí všechny, aby se na film šli podívat, jelikož první krok k tomu problém vyřešit je o něm mít povědomí.

Sound of Freedom

Sound of Freedom (2023)

Tim Ballard (James Caviezel) uvedl, že Ernst Oshinsky (Kris Avedisian) měl více než 2 miliony kusů obskurního materiálu přímo ve svém domě v době zatčení, a to převážně fotografie a pásky znásilnění dětí. Tim popsal, že osobně viděl pásky, kde se dětské tělo doslova zlomilo pod náporem tlaku násilníka. Viděl na tisíce hodin takových záznamů. Ve filmu však tyto záběry nejsou znázorněné, protože nechtěl, aby diváci byli vyděšeni a utekli znechucením a hrůzou ze sálu. Uvedl, že sám vidí obličeje svých dětí na tvářích obětí na páscích a nechtěl, aby tímto museli projít i diváci.

Sound of Freedom

Sound of Freedom (2023)

Timova (James Caviezel) první práce pro tajné služby byla v CIA, kde pracoval až do událostí 11. září 2001. Díky tomu, že vystudoval v oblasti terorismu a zbraní hromadného ničení přešel k tehdy nově zřízené Homeland Security. Zde se terorismu věnoval pouze prvního půl roku a následně byl požádán, aby pomohl vybudovat speciální jednotku věnující se zločinům praktikovaných na dětech. Tim neví, proč o to byl požádán, ale bylo mu řečeno velícím důstojníkem, že je mladý a má na své straně víru, a to by mu mohlo pomoct nezničit si „duši“ při vyšetřovaní takového zvěrstva. Tim zde pracoval jako speciální agent v oddělení vyšetřovaní 12 let, z toho 10 let strávil na hranicích, kde chytal převážně pašeráky dětí. V roce 2006 se však v USA změnil zákon, který dovolil speciálním jednotkám přesunout svoje operace i za hranice USA, hlavně směrem na jih. V roce 2012 byl však povolán za prací zpět do USA a zde proběhla scénka z traileru/filmu, kde se Tim ptá své ženy, co má dělat, protože nemůže pokračovat ve své práci, pokud zůstane. Avšak když zůstane, tak má také možnost zachránit nevinné děti. Timova rodina s tehdy 6 dětmi tak čelila velkému morálnímu dilematu. Tajně doufal, že ho jeho žena od nápadu odradí, aby se mohl vrátit domů za rodinou, ale jeho žena reagovala bez váhání naprosto opačně, a proto se rozhodl zůstat a děti zachránit.

Sound of Freedom

Sound of Freedom (2023)

Tim Ballard (James Caviezel) uvedl, že USA je jedničkou v počtu objednávek lidí a lidských orgánů na světě. Uvedl též, že místy je USA na 1. místě i v produkci a vývozu dětí za učelem obchodu ven ze země. Záznam za rok 2022 čítal 85 000 evidovaných ztracených dětí v USA, z toho tisíce z nich bylo pod 5 let, které dodnes nikdo neviděl a které mohou a dle statistik nejspíše jsou oběťmi těchto zločinů. Uvedl také, že nejdůvěryhodnější statistika čítá až na 2 miliony dětí ročně, které jsou nuceny k sexuálním činnostem po celém světě.

Sound of Freedom

Sound of Freedom (2023)

James Caviezel (Tim) uvedl, že když mu Eduardo Verastegui ukázal poprvé scénář, hned mu zároveň oznámil, že nikdo, komu roli nabídl, předtím nechtěl být s timto filmem nikterak spojovaný. James si tímto možným otřesem kariéry prošel už při účasti na kontroverzním projektu Umučení Krista (2004) s Melem Gibsonem, kde se na filmu podilel dle svých slov pro Boha, ve kterého sám hluboce věří, a proto pro něj není těžké vyslyšet žádné jeho volání.

Sound of Freedom

Sound of Freedom (2023)

James Caviezel (Tim) v rozhovoru na YouTube s Jordanem B. Petersonem uvedl, že sám má 3 adoptované děti z Číny a nejen díky tomu má v povědomí nebezpečí, které dětem hrozí, a proto do tohoto projektu původně šel.

Sound of Freedom

Sound of Freedom (2023)

Tvůrci filmu prostřednictvím oficiálního Twitterového účtu filmu pozvali lidi na film do kina s cílem prodat 2 miliony vstupenek symbolicky za 2 miliony dětských obětí obchodu s lidmi, ke kterému dochází dle statistik ročně. Na tweet reagoval Elon Musk s doporučením odvysílat film zdarma na Twitteru, jehož je vlastníkem, s dovětkem, že si nebude nárokovat žádný zisk. Distributor druhý den odpověděl: „Bezvadný nápad. Proberme to!“ Musk už v minulosti proklamoval, že si Twitter koupil s hlavním cílem odstranit dětskou pornografii z platformy.

OA

OA (2016) (seriál)

Brit Marling, která hrála Oa, na sociálních sítích přiznala, že když se o zrušení seriálu dozvěděla, tak si spolu s jedním z producentů Netflixu pobrečela.

OA

OA (2016) (seriál)

Netflix seriál pár měsíců po odvysílání 2. série zrušil i přesto, že tvůrce seriálu Zal Batmanglij měl připravený námět na 3. sérii. Důvod je veřejnosti neznámý, oficiální vyjádření ze strany Netflixu je: „Těšíme se na další spolupráci v této a možná i jiných dimenzích.“

Hranice nemožného - Svoboda

Hranice nemožného - Svoboda (2013) (epizoda)

Moment, kdy se poprvé ukáže Olivie (Anna Torv), přejde přes televizní obrazovkou, kde právě běží lokální zprávy, několik oznamujících vět: „Chelsea Clinton vede v probíhajícím boji o Bílý dům.“, „Detroit byl zvolen nejbezpečnějším městem v USA.“ či „Warner Bros. oznámili remake Harryho Pottera.

Reklama