Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný

Poslední recenze (34)

plakát

Muž z Vysokého zámku (2015) (seriál) 

(Byl jsem pln očekávání!) Na tomhle seriálu není dobře skoro nic. Je to strašně táhlý, nic moc se neděje. Dialogy jsou úplná tragédie, všichni si řeknou 2-3 věty a poté se na sebe dívají, jak kdyby mělo jít o nějakou život měnící informaci - přitom si neřeknou vůbec nic. Následuje pohled jinam, děsně šokovaný/zamyšlený. Polovinu každého dílu by šlo vystřihnout a nic by se nestalo. Japonci mezi sebou mluví v hádankách jak idioti - tímhle stylem by se v životě nedobrali ani okupace Koreji, natož pacifiku a západního pobřeží USA. Jednání postav afektované, žádná logika. Většinu rozhodnutí postav jsem začal poměrně brzy zesměšňovat a kroutit nad tím hlavou. Seriál zcela selhává v hlubším rozvíjení jednotlivých linek a postav, jsou to jen figurky bez čehokoliv, čím by byly skutečně zajímavé. Přitom je ale účinkující nejsou líčeni ani jako věrohodní nešťastníci, kteří si zkrátka musí zachránit kejhák před Němci/Japonci (co se ještě  náhodou připletli k něčemu většímu) - ne, nejsou ničím, jsou vám úplně jedno. Herecké výkony až na světlejší výjimky nepřesvědčivé (zachraňuje Smith). Na konci první série se do toho začíná tlačit mystično, to dnes nemůže chybět v žádném úžasném "veledíle". Při představení onoho tajemného "muže z kástlu" budete také pěkně zklamáni. To vše dohromady je zoufalá, k uzoufání nudná a plochá tragédie. Není to zábavný, není to napínavý, nevytváří to vztah k postavám. The Man in the High Castle absolutně není hoden vašeho času, pokud se někdo neobětuje a nevystříhá polovinu zbytečných scén a zápletek. Jděte radši vyluxovat, zahrajte si pexeso nebo se jděte projít, tohle je jen tupej seriál pro absolutně nenáročnýho diváka: "Hele, nacisti dobyli svět, hustýýý!"

plakát

Voyager: Nejzazší hranice (2017) 

Koukám, že se tu vesměs pějí superlativy. Myslím, že přidám něco z druhého pohledu. Film je spíš jen taková oslava, hrající na emoce, efekt. Funguje to docela dobře, ale je to čistá popcornovka. Chcete se o sondě něco skutečně dozvědět, tak tohle vážně ne. Pokud jste o té sondě kdykoliv za život přečetli jeden článek v jakémkoliv populárním časopise (dejme tomu v Ábíčku, když tedy ještě za něco stálo), víte dost, a tenhle film vám vůbec nic nedá. Hezké archivní záběry, pěkně udělané animace průletů sondy kolem planet a měsíců. Celé je to promíchané s příjemnou hudbou a kratšími vstupy lidí, co se podíleli na vývoji vlastní sondy, vyhodnocování přijatých dat atd. Jinak je polovina stopáže zabitá povídáním o Golden Record (ach jo). Bližší rozbor jednotlivých částí sondy, detailnější vysvětlení funkce jednotlivých zařízení, nějaké větší zajímavosti z průběhu vývoje, to tady víceméně úplně chybí. Já nevím, nebaví mě na každé téma pročítat relativně náročné články, to neexistuje film, který by šel skutečně trochu do hloubky a neobcházel všechno to skutečně zajímavé velkým obloukem? Film je dobrý pro dvě skupiny diváků: buď rádi koukáte na hezké dokumenty s tím, že si řeknete: "Hmm, zajímavé!", a ráno už nevíte, o čem to bylo. Druhou skupinou by bylo, že vás zaujme popis distributora, a film poslouží jako hezky podané první seznámení. Pro nikoho jiného to podle mě není.

plakát

Star Wars: Vzestup Skywalkera (2019) 

Budu trochu spoilerovat a srovnávat. Šel jsem do kina s očekáváním, že zhlédnu stejnou slátaninu jako osmičku. Viděl jsem trailer, ale dál jsem "nezabrušoval" a nechal se překvapit. Osmička byla pro mě skutečný dno, a nadále jím zůstane. Tenhle film mě jako už celkem hardcore fandu úplně za srdce nechytl, ale zdaleka to (podle mě) už není takový zlo. Nebylo tu plachtění vesmírem po zásahu fotonovým torpédem bez toho, aby se člověk ve vakuu rozprskl, nebylo tu nekonečný fňukání Luka, nebyla tu planeta s dělem, nebyl tu drsňák Snore (nebo jak se to jmenovalo), stopáž malých dětinských zvířecích přiblblíků stáhnutá na úplný minimum, nebylo tu takové scénáristické selhání jako ničení lodí při kamikazi ála hyperdrive. Velká většina špíny, která dělá z osmičky takový hnůj je tady potlačená do formy, kdy už je nad tím člověk alespoň schopnej mávnout rukou a říct si, že něčím se řadový divák zabavit musí (nic osobního proti ostatním). Jasně, je tu pořád hodně pitomin (proč nemají star destroyery zapnutý štít, nebo zde několikrát zmiňované "I feel it" od Finna...) Ale po čtyřiadvaceti hodinách od promítání je pro mě výsledný dojem vesrkze spíše lehce pozitivní. Fanoušky SW navíc není úplně snadný potěšit, každý od toho očekává trochu něco jinýho. Ale jestli má být tohle výsledná kombinace jako pro obsahově ignorantský popcornový publikum (z pohledu kánonu, postav, techniky atd.) a fandů či die hard fandů, z celý trilogie to byl pro mě prostě nejsnesitelnější film ze všech. Tohle už se prostě dá přežít, jo, podle mě se na to už dá koukat. Proto mě osobně hodně překvapilo, že něco tak nesnesitelnýho jako osmička má tak špatný hodnocení. Podle mě je to z pohledu diváka zaujatý, jednoduše mě nenapadá vůbec, vůbec nic, v čem by měla být osmička lepší:-)

Poslední hodnocení (619)

Sunshine (2007)

24.03.2024

For All Mankind - Cizinec v cizí zemi (2022) (epizoda) (S03E10)

odpad! 01.03.2024

For All Mankind - Polaris (2022) (epizoda) (S03E01)

odpad! 18.02.2024

Strategic Air Command (1955)

11.02.2024

Casino Royale (2006)

26.01.2024

Quantum of Solace (2008)

26.01.2024

Východní přísliby (2007)

12.01.2024

Nejhorší člověk na světě (2021)

01.01.2024

Flight of the Conchords (2007) (seriál)

27.12.2023

Reklama