Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Zajímavosti k filmům (6)

Hercule Poirot

Hercule Poirot (1989) (seriál)

Herec David Suchet, představitel Hercula Poirota, je v Anglii známý i jako vynikající muzikant. Hraje na řadu nástrojů, nejlépe na klarinet a bubny.

Hercule Poirot

Hercule Poirot (1989) (seriál)

Poslední případ Poirota (David Suchet) "Opona" byl napsán v roce 1975, kde Poirot umírá na selhání srdce. Tehdy na obou stranách Atlantiku otiskly nekrology a jeden z nich se 6. srpna 1975 objevil na první stránce New York Times, což byla pocta, jaké se dostalo málokterým „skutečným“ osobnostem.

Hercule Poirot

Hercule Poirot (1989) (seriál)

Poirot (David Suchet) belgickou policii opustil v roce 1904, ve věku kolem 60 let. Kdyby stárl stejně rychle jako obyčejní smrtelníci, vyšetřoval by ve skutečnosti svůj poslední případ "Opona" ve věku 130 let.

Hercule Poirot

Hercule Poirot (1989) (seriál)

Poirotovo (David Suchet) nezvyklé belgické občanství je odkazem na belgické uprchlíky, se kterými se Agátha Christie setkala za 1. sv války, kdy byla Belgie okupována Německem.

Hercule Poirot

Hercule Poirot (1989) (seriál)

Postavu Hercula Poirota stvořila Agátha Christie v pouhých 25 letech.

Agatha Christie's Poirot - Vražda v Mezopotámii

Agatha Christie's Poirot - Vražda v Mezopotámii (2001) (epizoda)

Pro Davida Sucheta bylo natáčení filmu dosud nejtěžším filmováním Poirota, jakého kdy zažil. Díky tehdejší politické situaci se namísto v Iráku, dřívější Mezopotámii, natáčelo ve vnitrozemí Tuniska. Exteriéry byly filmovány v římských historických sídlech, kde panovala nesnesitelná vedra a bez přestání zuřila písečná bouře. Zatímco ostatní postupně chytali hnědošedou barvu, on musel vypadat stále svěží, elegantní a bez jediné kapky potu. Asistenti se starali mimo jiné i o to, aby například jeho kalhoty nebyly zaprášené a jeho lakýrky se stále leskly. Pro toto natáčení měl vytvořený speciální oblek, který byl vybaven v zadní části kapsami vyplněnými umělým ledem. Jeho obvyklé vycpávky, jež navozovaly dojem korpulentnějšího vzhledu a jakéhosi hrbu a které sahaly od zadní části krku až k nohám, se staly v tomto případě snesitelnějšími.

Reklama