Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Horor

Obsahy (5)

Teuner

Teuner (2021) (studentský film)

Psychologické drama podle skutečných událostí popisuje poválečné osudy bývalého představitele protektorátní kolaborace a vedoucího tzv. Kuratoria pro výchovu mládeže v Čechách a na Moravě, Dr. Františka Teunera. V komunistické věznici 50. let si svým obětavým přístupem v pozici vězeňského lékaře získal sympatie většiny muklů. Karel Kalina však mezi ně nepatří...

Vzpomínání na zapomenuté

Vzpomínání na zapomenuté (2019) (studentský film)

29. a 30. května 1943 byl za přítomnosti významné česko-německé delegace otevřen třetí školící tábor, tzv. Kuratoria pro výchovu mládeže v Čechách a na Moravě, české obdoby německé Hitlerjugend. Tuto kuriózní událost částečně zachytily i kamery filmového týdeníku. Jsou to záběry, které měly po skončení druhé světové války zřejmě navždy upadnout v zapomnění.

Flucht!

Flucht! (2020) (studentský film)

Český kolaborant se po smrti Adolfa Hitlera chystá uprchnout z povstalecké Prahy. Uniknout s ním mají i dva z jeho mladších, naivnějších kompliců, kteří, jak se zdá, mají poněkud odlišné úmysly. Dříve hrdí a nadšení spolupracovníci nacionálně-socialistického režimu dnes prchají „přes mrtvoly“, aby si zachránili krk. Souhra okolností nakonec vyvrcholí v konflikt, jehož výsledek si nepřál nikdo z přítomných.

Z králíkárny

Z králíkárny (2018) (studentský film)

Mladý chlapec, syn, žije se svým nemilosrdným otcem alkoholikem. Synovou hlavní domácí povinností je péče o králíky, které s otcem chovají na zahradě v králíkárně. Naopak otcovou hlavní starostí je jeho syn, kterého stejně tak drží v „králíkárně“ domova. Nic však netrvá věčně. Anebo trvá?

Fotografie

Fotografie (2017) (amatérský film)

Mladý pár se stěhuje do staronového domu. Při pohledu na nemovitost oběma dochází, že nebude jednoduché se s žalostným stavem domu vypořádat. Během úklidu kolem domu se nový majitel pozastaví u půdy, kterou doposud neprozkoumal. Tam mu do očí padne stará truhla. Jaká tajemství může skrývat a jaký příběh za ní může stát?

Reklama