Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Krátkometrážní

Biografie (48)

Martin Klesnil (režisér)

08.10.2016

Martin Klesnil vystudoval střední průmyslovou školu obor Automatizační technologie (2007 - 2011). Poté nastoupil na Vysokou školu ekonomickou v Praze obor Informatika, který po roce změnil na obor Podniková ekonomika a management.. V roce 2013 začal spolu se svým dlouholetým kamarádem Patrikem Fialou točit videa s hlavičkou… (více)

Patrik Fiala (režisér)

08.10.2016

Patrik Fiala vystudoval střední průmyslovou školu obor Elektronické počítačové systémy (2006 - 2010). V IT sekci pokračoval na fakultě biomedicínského inženýrství, ČVUT v bakalářském studijním oboru Biomedicínská informatika (2010 - 2013) a své magisterské studium úspěšně zakončil na téže fakultě v oboru Přístroje a metody pro… (více)

Vilém Vrána (herec)

19.09.2015

Vilém Vrána (1985) je vystudovaný právník a vášnivý hráč pokeru. Během dne pracuje v advokátní kanceláři a po nocích hraje ve filmech režiséra Adama Hobzika. Společně natočili černou komedii Návrat a internetový seriál Pizza Boy. Pokud mu chcete udělat radost, nezapomeňte na důležité heslo: Nordic Ice crew je TOP! (více)

Jakub Mitas (účinkující)

13.09.2015

Mobilní maniak, milovník chytrých kapesních přístrojů a jejich funkcí. Lovec všeho nového, co usnadní a zpříjemní život. (více)

Antonín Šmíd (kameraman)

23.08.2015

Student FEL ČVUT, katedry počítačové grafiky a interakce. V letech 2012-14 spolupracoval na krátkých animovaných filmech Rabi Low a Wildlifecrossing jako 3D props modeler. Od roku 2015 se věnuje vlastním projektům v oblastni virtuální reality a realtime-renderingu. (více)

Radka Stratilová (účinkující)

23.08.2015

První zkušenosti s kamerou načerpala v roce 2001 v regionální televizi Rapotín, kdy současně pracovala jako redaktorka a moderátorka šumperského rádia Prima. Následně moderovala v rádiu Rubi, ve středočeském rádiu Relax a pražském Dance radiu. V roce 2009 se jí opět naskytla příležitost stát před kamerou. Jednalo se o televizní… (více)

Petr Chalupný (účinkující)

23.08.2015

Petr Chalupný se narodil roku 1977 v Jablonci nad Nisou. Je absolutní Mistr Čech v kulturistice, finalista Mr. Universe a osobní trenér. (více)

Jakub Horák (režisér / scenárista / herec)

23.08.2015

Jakub Horák Spisovatel a hudební producent. Studoval Fakultu sociálních věd UK. Debutoval v roce 1992 novelou Ostrov, která vyšla v anglickém překladu v časopisu Yazzyk (1992 - 95), zaměřeném na mladou českou literaturu. Jako producent stál za návratem české EBM legendy Vanessa i comebackem dekadentního popaře Bruna Ferrariho. (více)

Jana Machalíková (účinkující)

23.08.2015

Absolventka katedry výchovné dramatiky DAMU, trenérka a spoluzakladatelka České improvizační ligy ,improvizátorka, členka skupiny Improvize, recitátorka, herečka, klaunka sdružení Zdravotní klaun. Lektorka programů Národní galerie, organizátorka recitačních přehlídek. Pedagožka. PF UK a KVD DAMU. (více)

Mirek Burkoň (scenárista)

23.08.2015

Mirek Burkoň miluje cestování, obrazy a architekturu. S oblibou se prochází Londýnem nebo po vrcholcích hor. Rád míchá koktejly (raději je míchá než pije) a navštěvuje galerie, muzea, divadla, opery a koncerty. Z filmových autorů jsou mu nejbližší Radim Hasalík, Robert Němec, Michal Kolesa a Tomáš Baldýnský. Mirka Burkoně je… (více)

Josef Sadař (scenárista)

23.08.2015

Legenda české žurnalistiky. Jeho slavný fejeton, reagující na úmrtí T.G. Masaryka, je dodnes nejčtenějším článkem na českém Internetu. Vedle Josefa Dobrovského byl Josef Sadař druhý, kdo jako první zpochybnil pravost Rukopisu zelenohorského. Duty editor a vedoucí domácí redakce Infobaden News. (více)

Markéta Škodová (scenáristka)

23.08.2015

Po krátké, ale slibné kariéře herečky se stala úspěšnou a respektovanou filozofkou v domácnosti. Na této pozici působí dodnes. (více)

Prasman Dunka (herec / scenárista)

23.08.2015

Prasman Dunka 2.6.1978, u filmu začínal již v osmi letech malou a nepodstatnou rolí kluka kupujícího si zmrzlinu, aby se posléze světu stříbrného plátna vzdálil. Ale osud ho dohnal, ve svých patnácti letech se účastnil natáčení seriálu Zdivočelá země, kde mezi klapkami hlídal koňmo stádo spoluúčinkujících krav. Následovalo… (více)

Zdeněk Jankovský (scenárista / herec)

23.08.2015

Renesanční všeuměl. Hudební skladatel a textař, model teplákových souprav, tvůrce dechberoucích webových stránek, spoluautor Naučné geologické stezky Petřínem, módní návrhář a vicemistr Evropy ve Slowpitchi z roku 2000. (více)

Marie Majo Richterová (scenáristka)

23.08.2015

Marie se narodila 21. listopadu 1972 ve čtvrtém největším kolumbijském městě Barranquilla. Jak už to u krásných žen bývá, byla objevena módním fotografem na pláži. Netrvalo dlouho a z Marie se stala poměrně známá modelka, přičemž sama Marie měla i herecké ambice, takže zanedlouho začala vystupovat i v kolumbijské televizi.… (více)

Vladimír Škultéty (herec / scenárista / režisér)

11.01.2015

Vladimír Škultéty se narodil v prosinci roku 1981 v Praze. Ve svýt třinácti letech získal jednu z hlavních dětských rolí v seriálu ČT Kde padají hvězdy (1996) v režii Jana Hřebejka a tehdy se rozhodl spojit svojí budoucnost s kinematografií, ne nutně pouze jako herec, ale i na druhé strany kamery. V průběhu osmiletého studia… (více)

Pavlína Balner (herečka)

06.09.2014

Pavlína Skružná (*1986) vystudovala katedru alternativního a loutkového divadla pod vedením Jiřího Havelky. Objevila se v řadě divadelních her v divadle Disk, např. v Regulaci intimity nebo Hodných hoších. Menší role získala také v televizních seriálech či filmech (Družička, Kriminálka Anděl, Hořící keř). V roce 2014 ztvárnila… (více)

Jiří Novotný (kameraman / střihač / režisér)

06.09.2014

Jiří Novotný vystudoval Masarykovo gymnázium ve Vsetíně a poté obor režie a produkce na Filmové škole ve Zlíně. Pracoval pro regionální televizi Beskyd, pro kterou mimo jiné točil zpravodajské reportáže v Keni. Natáčel dokument o české ambasádě v Paříži, ve Francii natočil také dokument Un jour à Montmartre o malířích z… (více)

Aleš Lněnička (kameraman / střihač)

06.09.2014

Aleš Lněnička je bývalý judista, který propadl lásce k fotografii, což ho přivedlo ke studiu kamery na FAMU. Vyhrál řadu kameramanských cen za studentské filmy (Haka, Superman, Pizza Boy: Pepperoni) a za snímek M.O. byl nominován i na studentského Oscara. V současné době se věnuje profesionální tvorbě a hrdě pečuje o své tři… (více)

Lukáš Grygar (režisér / herec)

01.09.2014

Dlouholetý spolupracovník časopisu Level a serveru Games.cz. Autor seriálu Level TV a muzikant. Editor hudebního časopisu Full Moon. Moderátor pořadu Games TV. (více)

Reklama