Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Komedie
  • Hudební
  • Krátkometrážní

Obsahy (8)

Šingeki no kjodžin: kuinaki sentaku

Šingeki no kjodžin: kuinaki sentaku (2014)

První část:
V podzemním okrese, kde se občané jenom zřídka kdy dostanou na sluneční svit, Levi společně s Farlanem používá k různým krádežím manévrovací zařízení. Jednoho dne se setkají s dívkou jménem Isabel, která je pronásledována za to, že se snaží dostat z podzemí kvůli tomu, aby dostala zraněného ptáka zpátky na povrch. Rozhodnou se ji přijmout k sobě. Po nějaké době tajemný muž z povrchu použije rukojmích, aby zajistil, že Levi, Farlan a Isabel přijmou práci, která je odměněna povolením žít na povrchu. Poté jsou pronásledováni vojenskou policií, ale tu předběhne průzkumná legie, která je chytí a přinutí výměnou za jejich očištění od zločinů připojit se k průzkumné legii.

Druhá část:
Levi, Farlan a Isabel začali svůj život u průzkumné legie pod dozoren Flagena, který není zrovna potěšen, že se do legie přidali zločinci. Erwin právě vytvořil novou formaci pro průzkumnou legii, která by pomohla vojákům za hradbami vyhnout se titánům za účelem snížení ztrát na životech a poznamenal, že by chtěl využít schopností těch tří. Levi připomíná žádost od tajemného muže, aby ukradli Erwinovi dokumenty a následně ho zabili. Poté, co nebyli schopni najít onen dokument v Erwinově kanceláři, začali plánovat Erwinovo přepadení během výpravy. Strhne se ale silný déšť a Leviho oddíl včetně Farlana a Isabel je zabit titány. Následně se ukáže, že dokument byl falešný, a Erwin řekne Levimu, ať nelituje a pokračuje dál jako člen průzkumné legie.

Paradise Kiss

Paradise Kiss (2005) (seriál)

Yukari Hayasaka vede nudný život do doby, než se potká se skupinou studentů (Miwako Sarada, Arashi Nagase, Isabella Yamamoto) oděvní školy Yazawa, kteří ji požádají, aby byla modelkou pro jejich školní módní přehlídku. Yukari nabídku odmítne. Jejich vůdce George Koizumi se o ni začne zajímat poté, co uvidí její školní fotku. Yukari se nakonec rozhodne stát se jejich modelkou a brzy začne k Georgeovi něco cítit. Původně milovala svého spolužáka Hiroyukiho Tokumoriho. Shodou okolností zjistí, že Hiroyuki, Miwako a Arashi jsou bývalí přátelé z dětství. Rozhodne se je dát zase dohromady. Setkání Miwako a Hiroyukiho nejde přesně podle plánu, protože jejich minulost je mnohem složitější, než si Yukari myslela.

Kuragehime

Kuragehime (2010) (seriál)

Kuragehime se točí kolem Amamizukanu, činžovního domu v Tokiu, kde jsou nájemníky pouze otaku ženy a mužům je vstup zakázán. Každá postava má vlastní fixaci, láskou hlavní postavy Tsukimi Kurashity jsou medúzy. Její posedlost medúzami se váže k její zesnulé matce, která ji brala do akvária. Tsukimi se chce stát ilustrátorkou, ale jelikož je asociální a neumí komunikovat s lidmi, tak nemá moc dobré vyhlídky na práci. Ostatní nájemkyně Amamizukanu jsou stejné, nazývají se Amars (jeptišky). Tsukimi se potká s Kuranosukem, synem politika , který se převléká za ženu, aby se vyhnul povinnosti nastoupit do politiky. Tsukimi udržuje fakt, že Kuranosuke není žena, v tajnosti, aby ji mohl navštěvovat. Amamizukanu a jeho okolí začne ale hrozit demolice kvůli přestavbě. Kuranosuke se jim rozhodne pomoct, aby nebyl Amamizukan zničen.

NANA

NANA (2006) (seriál)

Nana Osaki je punková zpěvačka, která chce debutovat se svou kapelou Black Stones (Blast), kde je hlavní zpěvačkou a její přítel Ren basistou. Nana s Renem žije už od šestnácti let. Když je Renovi nabídnuta možnost debutu v Tokiu jako člen populární skupiny Trapnest, Nana se rozhodne pokračovat s Blast ve vlastní kariéře, místo aby následovala Rena. Nakonec i ona ve dvaceti letech odchází do Tokia začít svou hudební kariéru.
Nana Komatsu, druhá Nana, má ve zvyku se stále zamilovávat na první pohled a je závislá na pomoci druhých lidí. Její přátelé i její přítel odjedou do Tokia. Nana se rozhodne našetřit dost peněz a ve svých dvaceti letech se k nim připojí. 
Dvě Nany se setkají náhodou ve vlaku při cestě do Tokia. Shodou náhod spolu začnou žít v pronajatém bytě číslo 707. Přestože mají zcela odlišné osobnosti a ideály, stanou se blízkými kamarádkami. Nana Osaki dá Naně Komatsu přezdívku Hachi (jako Hachiko, protože je jako pes a také proto, že hachi znamená v japonštině 8 a nana 7)
Zatímco Blast začne získávat na popularitě, dvě Nany čelí mnoha problémům ohledně přátelství a romantiky.
Příběh Nany se točí kolem romantiky, přátelství a vztahu obou postav. Zatímco jedna Nana hledá slávu a uznání, druhá hledá lásku a štěstí.

Šingeki no kjodžin OAD

Šingeki no kjodžin OAD (2013)

První část - Deník Ilse: Vzpomínky člena průzkumné legie
V roce 850, zatímco je Eren ve výcviku, se průzkumná legie vydala na výpravu za hradby. Na ní se Hange v lese snaží chytit titána. Ten však uteče do středu lesa a mlátí hlavou o strom. Když se Hange k němu blíží, dorazí i ostatní a Levi titána ke zděšení Hange zabije. Poté objeví bezhlavé tělo, které má patřit Ilse Langnar, vojákovi z 34. divize průzkumné legie a její vojenský deník. V deníku jsou podrobnosti i tom, jak byl její oddíl vyhlazen titány a ona se snažila pěšky utéct poté, co ztratila svého koně a rozbila výstroj na prostorové manévrování. Na svém útěku narazila na titána, který se ji nesnažil hned pozřít, ale promluvil na ni v lidském jazyce. Nazval ji "Ymir". Při dalším pokusu s ním komunikovat ji titán ukousl hlavu a místo toho, aby ji pozřel, dal její tělo do dutého stromu. Po přečtení všech poznámek Hange použije deník Ilse k přesvědčení velitele Erwina k tomu, aby schválil operaci na zachycení a studování živých titánů. Následně vrátí věci Ilse její rodině.

Druhá část - Náhlý návštěvník - Mladíkovo mučivé prokletí
V roce 849 se Jean vrací po svém výcviku v armádě do svého rodného města Trost. Následně se dostane do sporu se Sashou kvůli výcviku a velitel Pixis rozhodne, aby spolu soupeřili ve vaření. Jean se spojí s Arminem a Annie, Sasha s Conniem a Reinerem. Vydají se kvůli masu do lesa hledat známého obřího kance. Sasha na něho narazí jako první a povede se jí ho zabít. Skupina pod Jeanovým vedením se v lese ztratí. Později Jeana navštíví jeho matka a udělá mu přede všemi scénu. Jean se cítí trapně a vymyslí plán, jak ukrást maso ze zásob důstojníků, aby porazil Sashu. Armin s Annie mu ale odmítnou pomoci. Poté, co se Jean vzdá svého plánu, otevře balíček, co mu přinesla jeho matka, jenž obsahuje omeletu, která v něm vyvolá vzpomínky na jeho dětství. Brzy se koná soutěž ve vaření a Sasha představuje vynikající steak z kance, zatímco Jean představuje skromnou omeletu. Ačkoli je Pixis ohromen chutí steaku, prohlašuje za vítěze Jeana.

Třetí část - Potíže
V roce 848 jsou kadeti rozděleni do dvou skupin a posláni na cvičení do pouště. Marco má problémy s vedením jeho oddílu kvůli aroganci Erena a Jeana. Mezitím se oddíl Mikasi dozví o přítomnosti gangu zlodějů. Tu noc gang přepadne Marcův oddíl, ukradne jim manévrovací zařízení a unese Kristu. Eren se rozhodne Kristu zachránit, což vede ke sporu, ale nakonec se i ostatní rozhodnou mu pomoci Kristu hledat. Erenovi a Jeanovi se podaří zastavit vozy zlodějů. Ti drží Kristu, která je zachráněna Mikasou a Annie po Arminově signalizaci o pomoc. Zloději jsou zatčeni, Armin předává armádnímu instruktorovi podrobnosti o misi a klade otázku, zda byl útok zlodějů součástí výcviku.

Šingeki no kjodžin

Šingeki no kjodžin (2013) (seriál)

Před sto lety bylo lidstvo téměř vyhubeno titány. Ti jsou několik metrů vysocí, zdá se, že nemají žádnou inteligenci, a žerou lidské bytosti. Malé procento lidstva, co přežilo, se přesunulo za tři velké hradby, kde žili sto let v míru. Eren Jaeger, jeho adoptivní sestra Mikasa Ackerman a jejich přítel z dětství Armin Arlert se stanou svědky toho, jak kolosální titán prolomí hradbu. Kvůli tomu je město zaplaveno titány a Erenova matka před jeho očima umírá. Eren slibuje, že titány do posledního vyhladí a o pár let později se připojí do vojenského výcviku.

Šingeki no kjodžin: Džijú no cubasa

Šingeki no kjodžin: Džijú no cubasa (2015)

Eren je po bitvě o Trost přidělen soudem k průzkumné legii pod vedením kapitána Leviho. Později při výpravě za hradby s cílem dobýt zpět město Shiganshina je výprava napadena ženským typem titána. Toho se jim povede chytit, ale později uprchne a zabije Leviho oddíl. To jednotku donutí k ústupu. Armin zjistí, že titánem je jeden z kadetů a vymyslí plán na jeho chycení ve městě Stohessu.

Šingeki no kjodžin: Guren no jumija

Šingeki no kjodžin: Guren no jumija (2014)

Sto let před začátkem příběhu bylo lidstvo téměř vyhubeno titány. Ti postrádají inteligenci a lidmi se živí pro zábavu. Zbylé lidstvo se přesunulo za tři hradby (Maria, Rose, Sina), kde žili sto let v míru. To vše se změnilo dne, kdy Kolosální titán prolomil hradbu u města Shiganshina. Díky tomu bylo město zaplaveno titány. Poté Obrněný titán prolomí hradbu Maria. Lidstvo bylo nuceno se přesunout za hradbu Rose. Náhlý přával obyvatel způsobil zmatek a hladomor.
Příběh se točí kolem dobrodružství Erena Jaegera, jeho adoptivní sestry Mikasy Ackerman a jejich přítele z dětství Armina Arlerta. Poté, co je hradba Maria, která chrání město Shiganshina před titány, prolomena, Eren sleduje, jak je jeho matka zabita. Přísahá, že zabije všechny titány a přidá se společně s jeho přáteli k armádě.
O pět let později všichni tři absolvují a jsou umístěni do města Trost za hradbou Rose, kde titáni znovu zaútočí. V následující bitvě je Eren, když zachraňuje Armina, spolknut titánem. Když se všechno zdá ztraceno, objeví se titán, co zabíjí vlastní druh. Ukáže se, že je to Eren, který se umí přeměnit v Titána. I když je vnímán jako hrozba pro lidstvo, pomůže armádě zacelit trhlinu ve městě Trost.

Reklama