Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Pohádka
  • Drama
  • Akční

Zajímavosti k filmům (5)

Devadesátky

Devadesátky (2022) (seriál)

Díky tomu, že se Devadesátky odehrávají před seriálem Případy 1. oddělení (od r. 2014), jsou hlavní herci obsazeni mladšími kolegy, aby věkově herci korespondovali s dobou. V epizodě Klíčový důkaz (2014) seriálu Případy 1. oddělení ztvárnila v čase 43:35 Štepánka Fingerhutová spolužačku Šimona. Ta však hraje také v Devadesátkách, a to prostitutku v případu Kleopatra. Věk herečky tak nekoreluje s chronologii seriálů.

Případy 1. oddělení - Nenávist

Případy 1. oddělení - Nenávist (2014) (epizoda)

V čase 24:15 mjr. Korejs (Miroslav Hanuš) kritizuje práci vyšetřovatele mjr. Plíška (Boleslav Polívka) a říká, že už je starý na práci na prvním oddělení a že by měl už raději chytat ryby a vzpomínat, jak lovil sudy na Orlíku. Seriál tak naráží na tzv. Orlické vrahy, které mjr. Plíšek vyšetřoval v prequel seriálu s názvem Devadesátky (od r. 2022). V seriálu Devadesátky ale kvůli korelaci věku hraje v té době ještě kpt. Plíška Martin Finger.

Comeback - Absťák

Comeback - Absťák (2009) (epizoda)

V čase 18:22 k Pacovským vtrhne pacient z Bohnic (Jakub Žáček) a nadšeně popisuje, že také pravidelně čte blog Ivy (Kristýna Leichtová) díky ukradené Nokii 5110. Na konci rozhovoru si Tomáše (Tomáš Matonoha) na tento ukradený telefon vyfotí. Nokia 5110 však fotoaparátem nedisponovala.

Reklama