Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (939)

plakát

Šerifové (1998) 

Začátek vypadá velice slibně na akční pecku první kategorie, letecká havárka špička svého druhu... Pak se do toho ovšem začnou motat agenťácké fantasmagorie, CIA, FBI, KFC a bůhví kdo další a film jde do kopru. Snipes je dobrej do akčních rolí, ovšem to co tu má představovat jsme v něm bohužel fakt neviděl. A film ve druhé polovině začal tak nudit, že mi začalo být pomalu jedno jak to dopadne - nebo jestli vůbec nějak. Takže za 2.

plakát

Nebeská brána (1980) 

Hm...to muselo dát práce...a přitom taková blbost. Taková plejáda výborných herců, krásné záběry rozpočet jako na olympiádu a výsledek? Slabý příběh, nepřehledné a zmatené vztahy i chování postav, které často nedává moc smysl.A přílišnou délku už ani netřeba rozebírat. A Walken, který má působit jako drsňák, vypadá s těma namalovanýma očima a řasama jako panenka - divné. Film, který je dobré vidět. Jednou.

plakát

M*A*S*H - Koukni na mě (1982) (epizoda) 

Nu, tímto seriálem myslím prošlo spousta krásných a sympatických sestřiček (a často zároveň vůbec né špatných hereček) z nichž minimum dostalo celý vlastní díl, natož aby vydržely v MEŠI dýl jak dvě série. Naopak spousta z nich se objevila v jednom, nebo dvou třech dílech a pak už nikdy víc. A tak se vkrádá otázka, kolik asi vlivných chlebodárců musela tahle tlustá a nesympatická  mužatka s naprosto idiotským účesem přeblafnout aby nejen že vydržela skoro celý seriál (bohužel), aby nejen dostala vlastní díl, ale ještě aby ten díl otevíral zrovna poslední sérii??? A ještě se diví, že ju nikdo nebalí!

plakát

M*A*S*H - Jak jde čas (1983) (epizoda) 

Když dává Margaret na konci věci do shránky, řekne, že boty jsou od poručíka Naharové (alespoň v českém dabingu), přitom měla říct Kellyové. Naharová by mohlo být hereččino pravé jméno, ale i to je špatně, protože ta se jmenuje Kellye Nakahara. Přijímení její postavy je tedy zjevně odvozeno od jejího skutečného křestního, možná proto tahle chybka.

plakát

M*A*S*H - Předpovězená sága (1981) (epizoda) 

Margaret musíš vyřešit sázku mezi mnou a BJem. On říká, že se nic neděje mezi tebou a Budem, na druhou stranu já říkám, že se nic neděje mezi tebou a Budem... No tak, který z nás má pravdu?  :-))  Aneb jak se kulantně zeptat na nezeptatelné ha ha "Jaký je čas v Iowě? Charles: 1882...

plakát

M*A*S*H - Cena války (1980) (epizoda) 

"To jo voodoo"  :-))  Winchester je ve chvílích kdy něčím trpí nejvíc okouzlující ha ha. A pan Molčík mu v tom svým hlasem naprosto geniálně vypomáhá... A seržant Rizzo se pomalu představuje. Krom Klingera, který se z vedlejší postavy časem propracoval na jednu z hlavních postav, se také Rizzo "vypracovává" na jednu z nejlepších vedlejších postav. Když se na scéně objeví, je o zábavu postaráno.  "Vymlátil to ze mě, kapitáne"

plakát

M*A*S*H - Bitva o kapitána (1979) (epizoda) 

Tahle poslední verze Rosie je teda pěkně na ranu - stejně jako mešní flanďák, kterého bohužel neposlali domů s Radarem.

plakát

M*A*S*H - Pan a paní Kdo? (1979) (epizoda) 

Mám pocit, čeští herci namluvili seriál líp než v originále :-) Trávníček, Brabec, Potměšil, Krbová a hlavně Molčík jako Winchester kralují. Molčík je opravdu excelentní. Nikdo neumí tak dokonale syknout "mrcho!" jako on. Mimochodem patrně jediný český dabér starší nežli herec hrající jeho postavu - konkrétně o 3 roky, bohužel zřejmě i jediný který nás taky dřív opustil - tedy v roce 2014, zatímco Ogden Stiers ho přežil o čtyři roky. Vlastně ne - Ladislav Potměšil nás opustil v roce 2021, zatímco o deset let starší Jamie Farr (Klinger) stále žije.  PS: škoda, že paní Winchesterová lll. se už v seriálu dále neobjevila.

plakát

M*A*S*H - Cesta ke žlutému mostu (1979) (epizoda) 

Konečně Rizzo! Jen tady ho ještě mluví někdo jiný, nebo jen dabér ještě nevychytal ten správný hlas?

plakát

M*A*S*H - Sbohem Radare (2) (1979) (epizoda) 

Scénaristicky geniální rozlučka za pochodu, je víc než symbolická a výmluvná. Tak jak se tu děje všechno za pochodu, děje se stejně i loučení. Radar procházející prázdnou vyzdobenou jídelnou je víc než dojemný a při loučení s Hawkeym skrz dveře operačního sálu těžko nezaslzet... A tak i když se Radar stal v posledních sériích postavou lehce otravnou a vlastně nadbytečnou a je dobře, že odchází, tenhle díl je prostě doják, to nelze popřít...