Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Obsahy (5)

The Thomas Beale Cipher

The Thomas Beale Cipher (2010)

Tento animovaný, krátkometrážní film vypráví o legendární šifře Thomase Beala. Tuto dosud nevyřešenou hádanku se snaží pokořit výjimečný kryptolog, profesor White. Jelikož ale šifra ukrývá umístění zlatého pokladu, White ve svém hledání není sám - temné síly jsou mu v patách.

Král Lear

Král Lear (2003) (divadelní záznam)

Záznam inscenace z nádvoří Nejvyššího purkrabství Pražského hradu v hlavní roli s Janem Třískou. Shakespearova tragédie Král Lear je nestárnoucí příběh o lásce, nenávisti, zradě, chamtivosti a touze po moci. Král se rozhodne na sklonku života rozdělit království mezi své tři dcery na základě jejich proslovu o tom, jak moc ho mají rády. Nejupřímnější a nejmilovanější Kordélii ve svém zaslepení vydědí a uvrhne do vyhnanství. Veškerou svou moc předá zbylým dvěma dcerám a až postupem času zjišťuje, čeho všeho se dopustil a postupně propadá šílenství.

Donův syn

Donův syn (2010)

Frankie nemá zrovna obyčejné dětství. Po matčině smrti se výchovy chopil jeho mafiánský táta Avi a snaží se ho zasvětit do "rodinného byznysu". Mladý Frankie o to ale moc nestojí a tak hledá způsob, jak zmizet od všeho co nejdál. Vyráží studovat do Los Angeles v domnění že zapadne, ale záhy přichází na to, že se svých kořenů jen tak snadno nezbaví.

Psí život

Psí život (1918)

Další z Chaplinovo němých grotesek (první pro společnost First National Films). Tulák bez práce (Charlie) zachrání opuštěného psa (Scraps) a společně se vydají do lokálu, kde se setkají s nesmělou zpěvačkou Ednou. Charlie je však z podniku vyhozen, protože nemá peníze. V jejich domově (dvorek za plotem) však Scraps vyhrabe peněženku, kterou tam ukryli zloději před policií. Charlie se rozhodne vrátit do lokálu a pozvat Ednu. Netuší však, že peněženka je kradená a zloději tam popíjejí také...

Leningradští kovbojové dobývají Ameriku

Leningradští kovbojové dobývají Ameriku (1989)

Hudební skupina Leningrad Cowboys nemá ve své vlasti valný úspěch a tak se vydává na cestu do Ameriky, kde "lidé poslouchají cokoliv". Agent, se kterým se v Americe setkávají, zjistí, že nemají absolutně žádný talent a šanci prorazit. Přesto jim ale domluví práci - budou hrát na svatbě v Mexiku. Kapela si tedy pořídí auto a vyráží na bláznivou cestu Amerikou, spolu se zmrzlým členem kapely v dřevěné bedně na střeše vozu a pronásledováni vesničanem Igorem, který se k nim touží přidat.

Reklama