Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Animovaný

Biografie (3)

Šin'ja Cukamoto (herec / režisér / scenárista)

27.04.2009

Jeden z nejvýraznějších a nejuznávanějších japonských tvůrců se narodil 1.1.1960 v Tokiu. Jako jeden z prvních začínal novou vlnu japonského filmu a mezi svými kolegy první dosáhl mezinárodního úspěchu. Nadšení pro film u něj začalo ve 14 letech, kdy dostal od svého otce první Super-8, na tu natáčel krátké filmy, které se… (více)

Hideshi Hino (režisér / herec)

04.07.2008

Hideshi Hino se narodil 19. dubna 1946 v Číně, kde žil až do kapitulace Japonska ve II. Světové válce, poté emigroval se svou matkou do Tokia. Už od mládí rád kreslil a byl rozhodnutý ve svém koníčku pokračovat, až do chvíle, kdy poprvé viděl film Seppuku od Masaki Kobayashiho, od této chvíle se jeho naděje ubíraly k režii nebo… (více)

Zoë Bell (herečka)

06.06.2008

Zoe Bell, se narodila na Waiheke Island v Aucklandu, kde vyrůstala i se svým mladším bratrem Jakeem. Jejími rodiči jsou Tish a Andrew Bell. V mládí se Zoe věnovala sportovní gymnastice, která ji ovšem zcela neuspokojovala a tak v patnácti letech přešla na Tae kwon do. Mezi její další koníčky patřilo například potápění. Zoe… (více)

Reklama