Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Biografie (10)

John Michael Higgins (herec)

22.03.2007

Narodil se v Bostonu v Massachusetts. Jeho rodiče se museli velmi často stěhovat kvůli práci, takže prakticky vyrůstal po celé Americe. Už od malička hrál v regionálních divadlech a na střední škole v Bethesday se herectví a hlavně komedii začal věnovat naplno. V roce 85 dokončil vysokou školu Amherst College.Ze začátku své… (více)

Nigel Planer (herec / scenárista)

22.03.2007

Nigel George Planer narozen 22. února 1953 v Londýně je anglický herec, komik, spisovatel a dramatik. Je také dlouholetým komediálním společníkem Petera Richrdsona.Nigel se stal velmi populární hlavně ve Velké Británii díky své role hipíka Neila z kultovního seriálu BBC THE YOUNG ONES, který běžel v letech 82-85. Byl také… (více)

Zoë Wanamaker (herečka)

22.03.2007

Narodila se v New Yorku do židovské rodiny pocházející z Ruska. Její matka byla herečka a moderátorka Charlotte Hollandová. Její otec, byl režisér a producent. Má dvě sestry Abby a Jessicu. Když jí byly tři roky tak se s rodinou přestěhovala do Londýna. Se svou sestrou chodila do internátní školy v Somersetea a poté studovala… (více)

Jean-Pierre Castaldi (herec)

22.03.2007

Tento urostlý francouzský herec s nezapomenutelnou tváří začínal nejprve na divadelním jevišti, kde se často objevoval po boku Sachy Guitry. Hned na začátku své kariéry si dokázal udělat v televizi jméno, účinkováním v kriminálním seriálu VYŠETŘOVÁNÍ KOMISAŘE MAIGRETA.Jeho první filmová zkušenost byla ve film HO!, kde se také… (více)

Joseph Gordon-Levitt (herec / režisér / scenárista)

22.03.2007

Narodil se v Los Angeles, ale vyrůstal převážně v Sherman Oaks. Jeho otec, Dennis je ředitelem rádiové stanice the Pacific. Jeho matka, Jane je californská congressmanka. Joseph má staršího bratra Dana. Od šesti let hrál v divadelních muzikálech, kde si ho všiml agent, který ho začal obsazovat do mnoha televizních reklam Sunny… (více)

Jared Harris (herec / režisér)

22.03.2007

Jared Harris se narodil 24. srpna 1961 v Londýně, jako jeden ze tří synů herce Richarda Harrise a jeho první manželky, velšské herečky Elizabeth Rees-Williamsové. Studoval drama a literaturu na Duke University. Po studiu se stal členem Royal Shakespeare Company.Jeho kariéra započala rolí ve filmu AKCE RACHEL, který byl mimo… (více)

Christopher Eccleston (herec)

22.03.2007

Narodil se v Langworthy, jako nejmladší ze tří bratrů do chudé anglické rodiny. Jeho velkým snem bylo stát se profesionálním fotbalistou a hrát za svůj milovaný tým Manchester United. Nakonec ale v 19 letech zjistil, že pro něj bude lepší stát se hercem. Po vystudování londýnské Central School of Speech and Drama, zahájil svou… (více)

James Fox (herec)

22.03.2007

Narodil se v Londýně, divadelnímu agentovi Robinu Foxovi a herečce Angele Worthingtonové, jejíž otec byl slavný dramatik Frederick Lonsdale. Je mladším bratrem Edwarda Foxe a filmového producenta Roberta Foxe. Jeho nevlastní bratr je Daniel Chatto. Jako většina z rodiny Foxů studoval v Harrow a stejně jako jeho bratr sloužil v… (více)

John Heard (herec)

22.03.2007

Narodil se 7. března roku 1945 ve Washington D.C, Johnu a Helen Heardovým. Navštěvoval Gonzaga College School a poté studoval Universitu ve Worchesteru. Začínal převážně jako divadelní herec na newyorských jevištích.Za své výkony byl několikrát odměněn, za zmínku stojí 2 ceny Obie a Thetre World Award.V 70.letech začal… (více)

Catherine O'Hara (herečka / režisérka / scenáristka)

22.03.2007

Catherine Anne O'Hara se narodila 4. března 1954, jako jedna ze sedmi sourozenců, do kanadsko-irské katolické rodiny žijící v Torontu. Po střední škole, kde se už pomalu začal projevovat její herecký talent, pracavola jako servírka.V roce 1975 začala dostávat malé vedlejší role v televizních filmech a seriálech. Její herecké… (více)

Reklama