Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Obsahy (7)

Lidé, kteří šlapou tygru na ocas

Lidé, kteří šlapou tygru na ocas (1945)

Jošitsune, jeden z panovníků, se snaží kvůli rozepřím uprchnout ze země. Jeho bratr Jorimoto ale nechá rozestavět na hranicích zátarasy. Jošitsune cestuje s malou skupinkou oddaných v přestrojení za mnichy, jsou ale prozrazeni. Pokouší se dostat přes hranici s tvrzením, že jsou skutečnými mnichy.
Film byl zakázán japonskou cenzurou a byl zpřístupněn japonské veřejnosti až v roce 1952.

Bill Bailey's Remarkable Guide to the Orchestra

Bill Bailey's Remarkable Guide to the Orchestra (2009) (pořad)

Další z Baileyových komediálních vystoupení. Tentokrát vystupuje před svým největším publikem v aréně Wembley společně s filharmonickým orchestrem BBC. Bailey nám svým nezaměnitelným způsobem představuje jednotlivé nástroje orchestru, styly hudby i jednotlivé skladby.

Nejkrásnější

Nejkrásnější (1944)

Film natočený před koncem 2. světové války zachycuje skupinu dívek v japonské továrně na vojenská zařízení. Panuje zde vlastenecká nálada a všem jde hlavně o zvýšení produktivity, a to i za cenu osobních obětí. I přesto, že se jedná o propagandistický film a zároveň o jeden z režisérových prvních, je zde již patrná kvalita, která se naplno projevuje v dalších Kurosawových snímcích.

Universe Challenge

Universe Challenge (1998) (pořad)

Zvláštní vydání velmi známého kvizu, ve kterém soutěží fanoušci proti pěti hercům z ČERVENÉHO TRPASLÍKA. Otázky připravil jeden z trpaslíkovských tvůrců Doug Naylor společně s Paulem Alexanderem.

Velká legenda Judo 2

Velká legenda Judo 2 (1945)

Sugata Sanshiro po dvou letech, aneb pokračování příběhu o stále nesmiřitelném adeptovi judo. I tentokrát musí vybojovat několik soubojů. Nejdříve se střetne s americkým boxerem, poté má co dočinění s bratry bojovníka, kterého porazil o dva roky dříve. Kurosawa natočil film krátce po japonské prohře ve 2. světové válce. Snímek tedy vyznívá protiamericky, zvláště z pohledu vměšování americké kultury a sportu do Japonska. Proto film nebyl nikdy uveden v USA.

Bill Bailey: Part Troll

Bill Bailey: Part Troll (2004) (pořad)

Bill Bailey, herec a multiinstrumentalista, pro české publikum známý především jako Manny ze seriálu BLACK BOOKS probírá ve svém stand up vystoupení jedno téma za druhým s typickým britským humorem. S velkou situační pohotovostí zapojuje i publikum a představení doplňuje komickými hudebními vložkami.

Velká legenda Judo

Velká legenda Judo (1943)

Rok 1882, éra Meidži. Mladý Sugata Sanshiro přichází do školy bojového umění judo. Stává se silným, avšak tvrdohlavým studentem mistra Yanoa a brzy se zúčastní turnaje mezi policií a dalšími školami. Prvotina japonského režiséra Akiry Kurosawy.

Reklama