Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Oblíbení režiséři (10)

Karel Zeman

Karel Zeman je dle mého názoru jedním z největších česko-slovenských režisérů, jaký se kdy v těchto zemích narodil. Osobně ho považuji za génia s neuvěřitelným smyslem pro obrazotvornost, kterou ve svých filmech naplno využívá. Karel Zeman to není jenom všeobecně známá Cesta do Pravěku nebo Vynález zkázy. To je především animátor s specifickým poetickým stylem, který na něm bezmezně obdivuji. Čarodějův učeň je pak tohoto vrcholem. A to co byl se svým týmem schopen v polovině minulého století vytvořit v Gottwaldovských ateliérech je opravdu neskutečné. Baron Prášil, Ukradená vzducholoď, Na kometě... to vše nese neopakovatelný rys jeho tvorby... Pro mě nepřekonatelný filmový tvůrce, který se objeví jednou za století. A mi můžeme být jenom rádi, že to bylo právě v našich končinách, přestože se mi zdá, že tento pán zde není plně doceněn.

Christopher Nolan

Christopher je muž s originálními, velmi progesivními nápady a jeho filmy jsou vždy nadstandartní podívaná. Pokud bych měl vybrat režiséra, kterého si v současnoti v Hollywoodu nejvíce vážim, byl by to jednoznačně právě on.

Terry Gilliam

Terry je snílek s prokletím. Jeho filmy jsou vždy provázeny neskutečnou smůlou, kdy mu osud hází klacky pod nohy jak jen se dá. Někdy mu to vyjde, někdy se film nedotočí nebo jen s obtížemi. Občas je to až neuvěřitelné co vše se tomuto člověku během natáčení dokáže pokazit, ale takový je život. Nicméně jako režiséra si ho velmi cením.

Tim Burton

Režisér s nezaměnitelným stylem.Ve svých flmech povětšinou kombinuje prvek ponurosti a bizarnosti. Dokáže vytvořit úchvatný svět, ve kterém se člověk snadno ztrácí. Tim Buroton ať si bude třeba do smrti točit digitální Alenky v říši divů, tak je pro mne především tvůrce Střihorukého Edwarda, Big Fish nebo Ospalé déry.

David Lynch

Kontroverzní režisér. U mnoho jeho filmů onanuje spousta pseudointelektuálů, přestože valná většina z nich nemá ani páru o čem tato díla jsou. Mě se líbí především jeho umírněnější tvorba jakou je Sloní muž, Příběh A.S. nebo Twin Peaks.

David Fincher

David se stal mým oblíbencem především díky triu vynikajících thrilerů, kterými jsou Sedm, Hra a Klub rváčů. Podobně jako Ch.Nolan ještě nenatočil výrazně slabý film, což je jeho další devíza. Vetřelec3 nebo Úkryt jsou velmi dobré, ale Banjamin Button je už pro něj z mého pohledu moc velké sousto. Přesto je to výborní režisér.

Oldřich Lipský

Jeden z nejlepších českých režisérů minulé éry za něhož mluví takové klasické tituly jako je Limonádový Joe, Adéla ještě nevečeřela nebo Tajemný hrad v Karpatech.

Graham Linehan

Fajnšmekr anglického seriálového humoru musí být tohoto člověka v top ten.

David Cronenberg

Imponuje mi svou organickou perverzí, kterou jeho filmy obsahují. K nejoblíbenějším kouskům poté řadím především Videodrom a zfilmování kultovní nezfilmovatelné knihy Nahý oběd.

Jan Švankmajer

Legendární český animátor, mistr surrealismu, jehož tvorba je v rámci našich luhů a hájů velmi ojedinělá a velmi kvalitní