Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Pohádka

Recenze (18)

plakát

Za vším hledej ženu (2022) 

Další nudný a zbytečný český film, kde ženy mluví jen o mužích a jsou nimi naprosto posedlé. Zvedal se mi z toho žaludek. Trapná Vagnerová ve své klasické poloze, Vašut jako postarší mlsnej kocour, unavená a neenergická Adamovská a zničená babička Kolářová, která je jen do počtu a nemá co hrát. Smutný obrázek současné české filmové tvorby, která v posledních deseti letech proráží pomyslné dno.

plakát

Dotek ruky (1984) (TV film) 

Hysterická Dvorská, rozmazlený fracek Dlouhý, inženýrský slizoun Cupák a papalášský soudruh Matyáš. Divná a uřvaná inscenace, kde si všichni pořád něco vyčítají, moralizují a hádají se. Dvě hvězdy uděluji pouze za uvěřitelnost hereckých výkonů, scénář je slabší a režie těžkopádná. 80 minut je zbytečně moc, tento příběh by se bez těch zbytečných omáček dal odvyprávět i za 50. Mimochodem, Zuzana Fišárková zde nehraje.

plakát

Orchester (1972) (TV film) 

Ukřičené, hysterické, afektované ... Uděluji jednu hvězdu za hezké herečky.

plakát

Hraběnky (2007) (seriál) 

Bohužel, chtěl jsem, ale nemohu dát třetí hvězdu. Obsazení je naprosto luxusní, po této stránce tomuto projektu nelze nic vytknout. Dokonce i menší, vedlejší role, či epizodky jsou obsazeny naprosto skvostně. Seriál táhnou zejména herecké výkony Josefa Abrháma a Jany Hlaváčové. Ale scénář je opravdu o ničem. Všechno se to kroutí kolem prodeje pozemků, vztahu k nevlastní dceři, vztahů dcer k mužům. Řekl bych, že seriálu ublížil i počet dílů - 17 je prostě moc, hlavně když nemáte pořádnou zápletku a vaříte z vody. Ale smrtí jedné z hlavních postav v 11. díle (víc prozrazovat nebudu) se seriál naprosto rozpadne, některé zvraty a zápletky naprosto postrádají logiku, je vidět, že to bylo psané jen tak odnikud nikam. Seriálu by pomohlo svižnější tempo, pořádná dramaturgie a ucelenější děj. Počet dílů bych okřesal na polovinu. Škoda, celý projekt považuji za promarněnou šanci.

plakát

Píšťaličko, otloukej se (1988) (TV film) 

Koukatelný televizní film ostravského studia ČST. Je pravda, že to bylo příliš dlouhé a zbytečně natahované, hlavně ty problémy na pracovišti hlavní hrdinky (Eva Horká ve své tradiční poloze). Potěšila Gabriela Vránová v roli starší a zkušené kolegyně, ale i Jan Hartl. Dnes je to spíš úsměvný a naivní pohled na konec osmdesátých let. Chápu, že to není podívaná pro každého, ale já mám někdy chuť na staré obskurní televizní filmy.

plakát

Společnice (2000) (TV film) 

Drobný klenot z produkce České televize, která dnes už takové skvělé televizní filmy nevyrábí. Filmu vévodí hlavně Jaroslava Adamová, které zdatně sekunduje Tatiana Vilhelmová. Tyto herečky ztvárňují na první pohled dvě zcela rozdílné ženy, které se ale navzájem potřebují. Solidní scénář, dobrá režie a hlavně autentické herecké výkony. Na televizní produkci opravdu nadprůměrné.

plakát

Zuzka Turanová (1995) (TV film) 

Těžkopádný televizní film z devadesátých let. Ani předloha sama o sobě není ničím zajímavá. Jde o klasický obraz slovenské vesnice - chlast, neštěstí, majetky, výprask a zase chlast. Téma nešťastného manželství z rozumu taky není nic nového. Herecké výkony jsou poslabší, režie není o nic lepší.

plakát

Oči pro pláč (1983) 

Zdejší recenze a hodnocení jsou dost kritické. Tento film jsem viděl kdysi dávno, asi před dvaceti lety. Pak jsem ho opět viděl před rokem a musím říct, že jsem se i pobavil a to hlavně díky skvělé Stelle Zázvorkové, která titulní roli ztvárnila naprosto přesvědčivě. Je radost sledovat její kreaci protivné báby, která prodává vilu, ale ve skutečnosti nic prodat nechce a jen ničí životy všem naokolo. Není to nijak výjimečný film, ale zase ani nejhorší. Šedý průměr, který ničím nenadchne, ani neurazí. Za největší plus považuji solidní herecké obsazení.

plakát

Kůň (2022) 

Roztahané nic. Asi nejhorší počin pana Šulíka. Jako plus bych viděl rozkošné epizodky Jany Bittnerové, která si zahrála protivnou sousedku, nebo naprosto přirozené a uvěřitelné policisty v podání Gregora Hološky a Tomáše Mischury. Jinak je to ztráta času a bída. Zbytečný film.