Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Dobrodružný
  • Rodinný

Zajímavosti k filmům (11)

Monty Pythonův létající cirkus - The All-England Summarise Proust Competition

Monty Pythonův létající cirkus - The All-England Summarise Proust Competition (1972) (epizoda)

V epizodě byl také cenzurován výraz, jenž pronesl Mr. Smoke-Too-Much (Eric Idle) ve skeči „Travel Agent“ („Cestovní kancelář“). Ten neuměl vyslovit písmeno C, a tak namísto jej říkal písmeno B. Po zjištění faktu, že může nahradit písmeno C písmenem K, pronesl větu „Oh, I never thought of that before. What a silly bunt.“ Při zaměnení písmene B s písmenem C u slova „bunt“ vznikne slovo „cunt“ (česky „kun*a“). Proto byla tato scéna ve verzi pro BBC a pro několik DVD vystřižena, avšak na novějších DVD verzích je scéna necenzurovaná. K televizním divákům se tato scéna dostala ale až v albu „Monty Python's Previous Record“ nebo v záznamu živého vystoupení z roku 1982.

Bunny a býk

Bunny a býk (2009)

Ve filmu se objeví dohromady pět herců, kteří si zahráli v Mighty Boosh (od r. 2004). Simon Farnaby (dvojník Howarda Moona) jako Ušák (Bunny), Julian Barratt (Howard Moon a mnoho jiných) jako Atilla, Noel Fielding (Vince Noir a mnoho jiných) jako Eloisin bratr Javier, Richard Ayoade (Saboo) jako průvodce v muzeu bot a Rich Fulcher (Bob Fossil a mnoho dalších) jako hlas při objednávce zeleninové polévky.

Mr. Bean - Pan Bean

Mr. Bean - Pan Bean (1990) (epizoda)

Tato epizoda ukazuje soubor tří skečů, které Rowan Atkinson se svými spoluherci předváděl na svých živých představeních.

Život Briana

Život Briana (1979)

V jedné z vynechaných scén tohoto filmu můžeme vidět alternativní verzi spiknutí k únosu Pilátovy ženy. Potkají se obě dvě skupiny (People's Front of Judea & Judean People's Front) a ze začátku se rozhádají (to je vidět i ve finální verzi). Ale potom obě přistoupí na to, že se spojí a unesou Pilátovu ženu společně. Tu však jen rozzuřenou probudí, ona je vyhodí z ložnice a skupiny se poperou, což vidíme v tomto filmu.

Reklama