Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (7)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Jako film je to parádní, klobouček Denisi Villeneuveovi. Jako sci-fi už mi tam něco chybí, a to i přes opravdu detailní zpracování předlohy. Když srovnáte Duna: Část druhá s knihou nebo s filmem Duna z roku 1984, pochopíte více svět, politiku a hlavně TO koření. A co ta vesmírná gilda? Prvnímu dílu jsem to mohl odpustit, protože jsem věřil, že takové detaily dostaneme v druhém filmu. Druhá Duna se tak dá interpretovat zjednodušeně jako boj dobra se zlem. Nicméně věta: "He, who controls the spice, controls the universe." nebyla dle mého názoru dostatečně vyjádřena, a to i když píšete o jaké vizuální orgie šlo. V knize považuji scénu v "gladiátorské aréně" za vrchol, což se ve filmu opravdu povedlo. Pro doplnění, proč považuji starší film Duna z roku 1984 za lepší sci-fi je zejména kvůli scénám z vesmíru a setkání s gildou. Nebudu se dále rozepisovat, protože by to chtělo koření a taky místo ve správní radě CHOAMu.

plakát

Řím (2005) (seriál) 

Nejlepší seriál z antického Říma, který zatím vznikl. Musím vypíchnout naprostou dokonalost detailů a postavu Lucia Vorena, která představuje krásný vhled do mentality římského občana. Jednoduše řečeno, čím více toho o římské republice víte, tím lepší seriál bude. ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: PS: Moje nadšení ze seriálu Řím plyne také proto, že mám za sebou 2 semestry římského práva a výběrový předmět kořeny římského práva. Dokážu tak ocenit jednotlivé detaily a historické zpracování. Doporučuji, všem, nic lepšího neuvidíte. Spoiler: Postava Marcuse Iuniuse Bruta je ztvárněna dle mého názoru správně, neboť nešlo o nějakého "vraha" Ceasara, ale o obránce republiky a významného potomka patricijského rodu. Seriál se tak vyhýbá řadě stereotypům z hodin středoškolského dějepisu. Bohům díky. (hodnocení 11/10)

plakát

30 stříbrných - Série 1 (2020) (série) 

HBO nám přineslo velmi zajímavý seriál. Kdo vlastně zradil Ježíše za 30 stříbrných? Církev a teologie? Seriál je nápaditý, originální a svěží. Prostě žádný trapný zabiják v masce někde v USA... Děj si drží tempo a příběh má výbornou atmosféru. Hororové jump scary nejsou to jediné, proč se budete bát! (hodnocení 8/10)

plakát

Zaklínač: Pokrevní pouto (2022) (seriál) odpad!

Upřímně? Je to fakt hrozný. Možná je to tím čtyřdílným formátem, ale celé to působí jako když se 7 statečných cosplayerů pokusí natočit fantasy. Ve skutečnosti první tři díly pobíhají sem a tam, aby mohlo dojít v posledním dílu na velkolepé a rychle vystavěné finále. Je to prostě divný. Postavy opakují několik otřepaných frází pořád dokola a z vážnosti přecházejí do humoru rychlostí blesku. Dále například emoce, kdy "Slavice" truchlí pro "zaklínače" po tom, co se z pohledu diváka potkali před hodinou v lese... Draka navíc ukradli z minecraftu. Kdyby to nemělo přízvisko Zaklínač tak by to útočilo na Tajemství zlaté bambitky 2. Shrnutí je následující, jedná se spíše o parodii, nikoliv fantasy ze světa Zaklínače.

plakát

Avatar: The Way of Water (2022) 

Proč má tento film tolik pozitivních recenzí? Rozhodně se nejedná o filmovou událost posledních 13 let. Z hlediska sci-fi filmu jde spíše o průměr. Délka celého filmu je bolestivě nudná, společně s akčními scénami, které jsou ke konci opravdu nastavovaná kaše. Avatar 2 připomíná spíše druhou epizodu seriálu, kterou si nebudete pamatovat. Vizuál a efekty parádní, možná až na oheň a výbuchy, které mi nesedly. Vodní svět a další klan domorodců nepřináší nic nového (lov velryb byl ale zpracován výborně). Dialogy jsou průměrné, vypíchl bych až přehnaně tvrdý hlášky mariňáků, které působily místy divně. Nevím zda film chce být pohádka nebo sci-fi. Nejsilnější části filmu jsou začátek a příchod mariňáků v tělech avatarů. Důvod návratu "pozemšťanů" je vysvětlen v několika větách, kdy tlustý velrybář "vytěží" z velryby mozek. Docela by mě zajímalo, co se děje na zbytku planety. Vesmírné lodě a město "pozemšťanů" dostane minimum prostoru. Škoda, protože potenciál byl veliký a za mě nenaplněný. Na závěr ještě jeden postřeh, vesnice vodního klanu připomíná Kashyyyk, jen tam chyběl mistr Yoda. -------------------------------------------------------------------- PS: Film jsem viděl v TDL CineStar (Dolby Atmos, 4K, titulky)

plakát

Babylon Berlín - Epizoda 1 (2022) (epizoda) 

Úžasný začátek čtvrté řady. Doporučuji vám přidat si píseň Ein Tag wie Gold do vašeho playlistu.