Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Texaský masakr motorovou pilou

Texaský masakr motorovou pilou (1974)

mno rozhodně jeden z nejlepších hororových zážitků..ne ze strachu či střev, ale z mrazivé(nezobrazené)brutality .. atmosférické nejsurovější peklo! které si užíváte od začátku do konce.. krásný rodiný portrét jatkářské generace- u stolu s dědou a kýblem -to jsou scény které nikdy nezapomenu.

Marketa Lazarová

Marketa Lazarová (1967)

obazově je to naprosto nádherné jedna z nejlepších kamer v černobílém mno ve filmu vůbec..nádherná kresba a kompozice.. literárně ani né zas tak příběhově jak jednotlivé monology, dialogy hloubka těch vančurových textů, né každý to dokáže ocenit.. projekce v kině mě úplně rozdrtila .. je hodně málo filmů, které mě učinili tak roztřeseného, strnulého, neschopného slov..

Ed Wood

Ed Wood (1994)

neobvyklý a naprosto nádherný.. film se vymiká celé tvorbě Tima Burtona a přitom je z filmu dokonale cítit jeho vedení.. řekl bych dokonce, že Ed Wood je jeho nejlepší. je to krásná pocta nadšené mysli, špatného režiséra.. jeho přátelům, kteří s ním ty jeho velké bizarní "filmy" vytvářeli, především pro radost z kinematografie.. naprosto famózní Landau v roli Bely Lugosiho a Johny Depp se mi z filmu zaril coby zasněný Ed Wood s megafónem v ruce, šťastný, že může točit ty své převratné filmy. /nikdy nezapomenu na scénu s Landauem "pull the string".

Strach a hnus v Las Vegas

Strach a hnus v Las Vegas (1998)

..opravdu perfektní věc s 12monkeys je to podle mě jedna z nejlepších věcí od Gilliama.. naprosto kreativní a zábavné podání všech Hunter S. Thompsonových hířivých dnů ve Vegas, které se skvěle ventilují skrze Johny Deppa a společníka Benicio del Tora.. perfektní kamera, střih spolu s rozmanitým prostředím umocnují barvivost jízdy.. film sem si užil úplně od začátku do konce.. /nejvíc mě utkvěla výborná scéna, kdy se Hunter/Depp probudí s dinosauřím ocasem a v močálu šedého rána s pomocí záznamníku rozvzpomínává híření..

Zloděj

Zloděj (1981)

perfektní film do poslední jiskry! je jasné kde převzal Refn styl pro Drive.. (a vlastně i to hlavní z příběhu..jen pozměnil charaktery postav) .. a btw příšerně mimo text distributora(asi to ani neviděl)..