Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi

Poslední recenze (162)

plakát

Párty Hárder: Summer Massacre (2022) 

No zklamání. Pro mě zhoršení oproti jedničce. Ten rozpočet na jiným levelu to na jinej level za mě neposunulo, naprosto jsem byl spokojenej s úrovní předchozích snímků. V některých ohledech se to snaží posunout na víc profi level, ale v těch, který mi moc neříkaj. Herecký výkony se neposunuly ani co by se za nehet vešlo (sorry dámy a pánové). Ve snímcích Máma má raka a starších ti herci neskutečně sedli na prdel, fakt, prostě jako kdyby se hráli sami, neuvěřitelná autenticita, špica. V Párty hárd už to lehoulince drhlo, ale dobrý. Tady horší. Možná to souvisí i s tím, že mi to celý přišlo takový míň kompaktní, možná, že tyhle Mártyho snímky jsou prostě na hodinu a ne na víc. A když to chvilku pokulhává, nedostatky jako v herectví vylezou víc ven. Rozumím touze se posunout a je to asi správně a je i v pořádku, že ne vždy to vyjde na první počin. I když, co, lidem se to líbilo, úspěch to mělo. A i moje zklamání je pořád za 3*, kolika filmům za miliardu jsem dal míň... Ale píšu to v kontextu předchozí tvorby. Možná si to ještě rozmyslím a docením při dalších shlédnutích, viděl jsem to teprv jednou. Každopádně ale za žádných okolností tahle párty nebyla o nic hárder (až na Žarkovy děti :-)) a párty hárdest by asi už, díky všemu tomu hajpu, byla volej. Kdyby si to nehrálo na něco víc, než jednička, tak bych si 3 hodinový díly teda s radostí užil, to zase jo. Hele ty některý vtipy byly teda fakt mazec. Užil jsem si královsky např. vyhazovače, naopak doktor teda už trochu vyšeptal svůj potenciál, v jedničce jsem z něj umíral. Potěšila legenda o vodních lidech, kreslené skeče... Chyběl Grundza, jeho cameo teda bylo dobrý, ale jeho role v jedničce (zlatý hřeb kinematografie tohoto století) byla třeba jedna z věcí, o který je ta jednička pro mě lepší. Hezký závěr mně, literárnímu prosťáčkovi, ovšem dal indícii, že trojka nebude. Jelikož z celovečerní dvojky asi nejde přejít v trojce zpět na hodinovou amatérskou sradničku, tak možná dobře. Těžko říct. Hlavně se, Márty, nadále drž svejch kořenů a nezkurvi se jednou komercí, mainstreamem. Byla by tě škoda.

plakát

Simpsonovi - Golfová společnost (1990) (epizoda) 

Výtečný díl. Podařilo se zde i něco ne zcela běžného, rozuzlit to nějakou sentimentální, hodnotovou a rodinuoslavující linkou, ale při zachování správného savage humoru (vč. dějové linky) - to první to prostě nezkazilo. Krom toho počáteční nesmělost prvních dílů je pryč, recyklace námětů dávno před náma a správná tahanice Homera s Nedem - to je koktejl s povolením zabíjet.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Film o ničem. Aspoň pro nás, normální lidi. Možná vhodný pro skalní nadšence nebo účastníky, pro něž je či byl Hollywood životem, ale pro nás ostatní úplně o ničem. Nic se tam nestalo, hromada vedlejších postan naprosto bezprizorních, bez příběhu nebo napojení, nic. Ono se nestalo skoro nic ani v Pulp fiction, ale ty rozhovory byly naprosto kouzelný. Tady ani náznakem. Pitt a jeho postava nadpřirozeně, pittovsky a tarantinovsky přehnaně cool, ale ve filmu, kam vůbec nepasuje. Závěrečná bitka to samý. A přitom asi tak 5s po začátku první scény jsem okamžitě věděl (páč jsem to nevěděl předem), že to je film od Tarantina. 2,5*

Poslední hodnocení (364)

Párty Hárder: Summer Massacre (2022)

26.03.2024

Johnny English (2003)

25.12.2023

Simpsonovi - Golfová společnost (1990) (epizoda) (S02E06)

03.11.2023

Tenkrát v Hollywoodu (2019)

30.10.2023

Strážci - Watchmen (2009)

16.10.2023

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992)

30.08.2023

Černobyl (2019) (seriál)

30.07.2023

Whiplash (2014)

17.07.2023

Zachraňte vojína Ryana (1998)

03.07.2023

Reklama