Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z londýnského Toweru byly ukradeny korunovační klenoty a Anglie musí čelit vážné krizi. Všichni tajní agenti britské tajné služby byli zabiti. Zbyl pouze Johnny English, který vždy snil o práci agenta. Teď dostává svou šanci. Johnny se ujímá pátrání, která vede vskutku neotřelými a svéráznými způsoby. Podezřelým č. 1 se stává francouzský obchodní magnát Pascal Sauvage. Tento nejcennější symbol moci ostrovního království nemá ale obohatit jeho sbírku, ale přímo jeho hlavu. Pokud se Sauvage stane králem, chce zemi, které bude vládnout, změnit v největší vězení na světě. Podaří se Johnnymu Englishovi a záhadné agentce Lorně zabránit korunovaci? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (623)

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean jako tajný agent Jejího veličenstva? Ta představa je komická již sama o sobě, tak proč z toho nenatočit film? Rowan Atkinson je opravdu skvělý komik. Bohužel uvězněný ve své jediné roli. JOHNNY ENGLISH není výjimkou. Příběh nenabízí nic překvapivého ani nápaditého. Znovu humor snažící se vytěžit z hlouposti a nechápavosti hlavního hrdiny, který je jen shodou nešťastných náhod považován za nejlepšího agenta detektiva. Většina scén se opírá o klasický situační humor. Komičnost scény funguje vždy prvních několik vteřin nebo první dvě věty a pak začíná lézt na nervy. Jedna z mála opravdu vtipných scén je akt korunovace. Kdyby se z toho 90 min dlouhého filmu vyházela část scén a část se jich zkrátila, mohla by to být příjemná krátkometrážní podívaná. Takhle se to všechno utápí v nesmyslné výpravnosti, která nemá žádný význam. Je to moc velká slátanina parodie na bondovku, anglického humoru a americké Bláznivé střely. Nemá to vlastní vizi. 41% ()

MMR 

všechny recenze uživatele

To nám ten film utíká, když se člověk královsky baví, že? Rowan zde ukazuje, jaký je skvělý komediální herec. Jeho komedie já žeru a tohle je jedna z nich, je to vlastně nejlepší komedie s ním. Jako agent je naprosto špičkový, jako blbec je naprosto špičkový, jako kdokoliv je naprosto špičkový. Johnny dokonale vše vyšetří, všechno prověří, vše dá popořádku a dopadne zločince! Nechtěl bych být jeho protivníkem, to bych si rozhodně ani neškrtl. Shrnutí: Supeeeer film, už se nemůžu dočkat druhého dílu! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pravda je, že je to hodně velká kravina s naprosto stupidním příběhem, ale Rowan Atkinson si nezaslouží, aby se tento film stal zklamáním, i když pro někoho je. Já jsem se u filmu bavil i když tam byla řada trapných scén. Naštěstí je překryli ty vtipnější. Sice to není přesně ten anglický humor na který jsem zvyklý, ale legrace je díky Atkinsonovi. Jinak se mi ještě nelíbil John Malkovich jako záporák, i když on je umí tenhle se k jeho osobě nehodil. Bohužel ve světě film nebyl příliš úspěšný a tak to Rowan Atkinson nevydržel a rozhodl se v té době že skončí s herectvím naštěstí se tak nestalo a on stále točí a točit bude slušné filmy. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson zostane u mna navzdy zaskatulkovany ako nemotorny smoliar Mr. Bean a preto som sa na väcsine scen aj v tejto komedii s chuti zasmial, ale to, co sa dialo poslednu tretinu prekrocilo vsetky hranice najdebilnejsieho scenara a to uz nedokazal zachranit ani Atkinson. Takze 60%... 19.06.2009 ___ Rowan Atkinson - (Johnny English) +++ John Malkovich - (Pascal Sauvage) +++ Tasha de Vasconcelos - (Alexandra) +++ Ben Miller - (Bough) +++ Greg Wise - (Agent Jeden) +++ Natalie Imbruglia - (Lorna Campbell) +++ Hudba: Ed Shearmur +++ ()

Galerie (89)

Zajímavosti (34)

  • Po uvedení filmu sa v novinách objavilo nepravdivé obvinenie, že Rowan Atkinson (Johnny English) utrpel poruchu a prihlásil sa na kliniku duševného zdravia. Denník Daily Mail, ktorý príbeh zverejnil, bol nútený ospravedlniť sa po vyrovnaní na Najvyššom súde v Londýne. (Arsenal83)
  • Rowan Atkinson si okrem Johnnyho Englisha zahral aj baróna DeWitta – rivala Pascala Sauvagea (John Malkovich) v následníctve na britský trón, ktorý je zavraždený, no scény s touto postavou sa do filmu nedostali. (Arsenal83)
  • Film ve své domovské Velké Británii propadl, hitem se stal jen v zahraničí. (Indy21)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama