Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (845)

honajz 

všechny recenze uživatele

Dokonalá parodie. Jak byl první film prostě blbý, tenhle obsahuje chytré a inteligentní prvky, dobré načasování vtipů i pointy (honička čínského chlápka po střechách je dokonalá), spousta nápadů je vyloženě originální (honička na lodích). Je dobře, že si tvůrci uvědomili, že koncept růžového pantera je hodně neživotný, když je hrdinou totální trouba - popleta, který však není úplně mimo, je daleko lepší. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jednou polovinou zápletka, za kterou by se málem nemusel stydět ani 007, tou druhou zase navázání na tradice klasických komedií ze šedesátých let á la Louis de Funès. Díky věčně kamennému výrazu hlavního představitele je ale druhá salva Johnny eskapád neskonale příjemná i se zbytečným nášupem nejtriviálnějšího gagu celého filmu. Perlou je pak Rowanova dokonalá lekce vaření, jejíž imitaci raději předem pečlivě nacvičte. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ajejejejeje.... Takhle dopadají klasiky z dětství, ačkoliv můžu si za to vlastně sám, v momentě, kdy nostalgie byla hlavním důvodem, který mě hnal do kina, jsem si o nic jiného koledovat ani nemohl. Objektivně to sice není úplně fér, protože Reborn je v podstatě dost stejný, jako původní English (s tím rozdílem,že oproti jednotce mnohem více vyčnívají ty dobré fóry a bohužel také mnohem víc trčí trapný balast mezi tím), právě první film z roku 2003 měl ale tu kliku, že jsem jej viděl když mi bylo 14 a 14letýma očima se na něj koukám i dnes. Tvůrci Rebornu měli 8 let na to, aby se poučili ze svých chyb. Neudělali to a víc jak dvě hvězdy už si nezaslouží. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dobrej moderní vizuál, super akční hudba, jednoduchý přímočarý příběh, bláznivý Atkinson, občas sranda, občas trapas. Asi tak nějak by se dal charakterizovat nový Johny English. Dlouho jsem uvažoval o 4 hvězdičkách, ale konec filmu zase nabídl zbytečně moc patosu a tím se definitivně zařadil do 3-hvězdičkové kategorie. Pravděpodobně se jedná o lepší film, než předchozí English, ale do dokonalosti mu leccos schází. 60% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Johnny se vracet vůbec nemusel. Scénáristů ubylo (poprvé scénář uklohnili hned čtyři), přesto je výsledek velmi průměrný. Pro někoho tak ikonického jako je Rowan Atkinson dost blbá zpráva. Občas předvede prvoplánovou srandu a divák se alespoň ušklíbne, většinou ovšem sází jednu zoufalou scénu za druhou a je to k pláči. Příběh nepatří mezi chytré nebo komplikované, i když to nejspíš nikdo nečekal. Tvůrci prakticky jen hledají důvody, proč by měl hlavní hrdina udělat nějakou hovadinu nebo nešikovně spadnout. Parodické ambice nejneschopnější agent Jejího Veličenstva jsou slabé, a nebýt Atkinsona, který těží ze svého zákeřného trouby Mr. Beana, byl by to ještě větší průšvih. Nehraje úplně idiota, ale spíš snaživého smolaře, kterému všechno vychází spíš náhodou. Své nejlepší grimasy už přesto bohužel vyčerpal. Když už jsme u těch bondovek, tvůrci se vytasí s jednou nefalšovanou bondgirl Rosamund Pike (i když Scullyovic Gillian Anderson to sekne víc). Mimochodem trojka zase vsadila na jinou exbondgirl Olgu Kurylenko. Spojuje je jedno: jaksi nemají co hrát. Všechno je průhledně nalajnované, docela uzívané a pasivně útočící na divákovu peněženku. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (26)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. září 2011 v Sydney. (BMW12)

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama