Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (845)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Jako slet gagů dobré. Jen Atkinson zestárl a nejsem zrovna fanynkou té repetitivní hudby. Celý film působí jako jedna velká honička, už se tu začíná parodovat i hongkongská vlna Bruce Leeho i Jackieho Chana, v parodii na Bondovky je snímek ambicióznější než minule, ale dojem potom na rozpacích. Trans šéfka překvapila, nový kolega doplňuje dobře a bez výhrad, ale i tak se zasteskne po ostatních z bývalé trojky. Závěr lulz! ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Zářivý příklad toho, jak dokáže jeden herec udělat celý film. Nezaměnitelné Atkinsonovy grimasy a jeho dokonale funkční herectví tak bez problému zakryje celkovou průměrnost a neoriginálnost snímku, který nemá vyšší ambice než dvě hodiny diváka nechat odpočinout si od každodenních trablů. Parodie, neparodie, "Reborn" sice útočí jen na první signální soustavu prvoplánovými vtípky, ale od srdce jsem se u něj zasmál mnohem víc než u podobných wannabe-komediálních nápodob tajných agentů (Austin Powers, Dostaňte agenta Smarta) nebo jakékoliv americké komedie za poslední rok. Babrat se v tom, že není jasné, co je zde parodováno, stěžovat si na nelogičnost a předvídatelnost zápletky je stejně směšné a průzračné jako bezobsažně nadávat na Twilight. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Děs běs. Zatímco Mr.Bean je záležitost spíše pro dospělé, oba dva filmy s Johny Englishem jsou spíše pro děti. Soudím tak podle stupidního humoru, který v mnoha místech hraničil s trapností. Copak se někdo může zasmát např. tomu, když si English sedne na gymnastický míč, spadne z něj na záda a heká u toho ? Zatímco u Beana mají grimasy jasný smysl, zde se Atkinson podivně pitvoří a sám jistě cítil, že je to nucené, tlačené na pilu... Ani narážky na bondovky moc nefungovaly. Škoda, že Jouhnyho nenechali v tomto díle zemřít z rukou šikmooké Viktorky čističky.... * ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Akce 8/10/// +podle mě výborná, výrazná a tedy vyčnívající hudba, jako akční film to má něco do sebe, Rosamund Pike je tu sice opět na ozdobu, ale sluší jí to .-) -méně hvězdné obsazení a některé slabší postavy, humor musíte mít rádi/// Líbilo se mi to a docela jsem se i bavil. Taky to už pro mě nebyl takový kulturní šok jako u prvního dílo kde jsem čekal "Atkinsona ve vážné roli". Ono je to totiž opět "Bean v akční Bondovce". Pokud na to přistoupíte a máte jeho humor rádi (opravdu si ho tady dostatečně užijete) bude se vám tento film líbit. V opačném případě dejte klidně o jednu hvězdičku méně. Podle mě je ovšem film technicky hodně dobře provedený a proto si ode mně zaslouží takto vysoké hodnocení. Krom toho jsem si mnohokrát řekl, že jsem většího blbce neviděl a to dokáže zvednout náladu .-)/// Celkem 75%/// ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson prohlásil,že s Panem Beanem končí,jelikož už nemá možnosti pro další vývoj té postavy,to by mě zajímalo jaký vývoj vidí Rowan v postavě britského arciblba,ve službách jejího veličenstva,i když určitý vývoj od jedničky tu je ( dal jsem jí odpad mimo jiné ) humor nebo co to má jako být už není tak zoufale patetický a trapný,už je jenom fádní a nevtipný,bravo Rowane,ve trojce se třeba zasměju :) Ale bych jenom neremcal nad neuvěřitelnou zbytečností tohodle komediálního pokusu...komediálního? Režisérsky,kameramansky nebo jakkoliv filmařsky chcete je Reborn zcela v rutinním pořádku,problémem není ani tak režie či Atkinson,ale zoufalý nedostatek jakékoliv opravdu vtipné scénky,která by diváka rozchechtala,proto mi přijde opravdu na pováženou 64%,které tenhle skvost má,přitom u prázdnin pana Beana se v kuse řechtalo celé kino a má o celých 9% méně,věc která na čsfd absolutně irituje a to pravidelně.No když se vrátíme k Reborn a absenci vtipných scén,je tu scénář,který je od začátku do konce průhledný jako podprsenka výkladní kurvy.Už jen když si přečtete obsazení dojde každému synovi televizní rosničky jak se příběh bude vyvíjet.Takže nějaká překvapení či zvraty nehrozí a když už nemáte ani to,je to celkem problém.Při tom parodování tajných agentů skončilo skoro vždycky fiaskem,takže o co se Britové s tímhle suchým humorem snažili fakt nevím.Opravdu dobré scénky jsou tu 3 a to naháněčka na střechách,Atkinsnowo cukání kouktů při vzpomínkách na afriku a finální scénka v titulkách.Výrazně potěší neuvěřitelně stále více píchatelná Gillian Anderson a ještě víc ********* Rosamund Pike.Jinak bohužel suchý humor a prakticky celou stopáž prozívete,ale furt lepší než jednička,která byla naprosto dementní.Rowane vrať se k postavě Pana Beana,ten svojí natvrdlostí vysazoval divákům čelisti ze smíchu,tvůj Johny English to umí sice taky,ale neustálým zíváním.podprůměr ( nejvíc bije do očí nevyužitý potenciál tréninku v Číně ) 40%. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (26)

  • Severoamerické tržby byly 8,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 160,1 milionu (z toho 33,1 ve Velké Británii). (NIRO)
  • Během závěrečných titulků lze zhlédnout ještě jednu krátkou pasáž, ve které English (Rowan Atkinson) vaří. (S.U.E.S.)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama