Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (845)

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.8/10] | me: U mě dobrý ... Film ako celok pôsobí úplne pohodovo, sú to ale konkrétne gagy, ktoré ho celkovo oživujú. Bolo mi hneď jasné, že to nemôže byť 101 minút trvajúca jazda úplnej zábavy, ale od nudy to ma tiež ďaleko. Táto komédia ma svoje úskalia kde sa nevyhla ošúchaným vtipom (čo sa dalo už aj dopredu čakať), ale na druhej strane prináša aj množstvo slušných "fresh" fórov (jednoznačne vďaka Rowanovi), ktoré zdvihnú hladinu vtipu nad úroveň a udržia tak dostatok nesilenej pozornosti počas celej jej dĺžky. You mean there's a mole AND a vole? [3 a pol *] ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film jako celek drží spíš silou vůle, ale má geniální jednotlivý gagy. Jako příklad nechť nám poslouží třeba ta záchodová scéna, která v podstatě neustále graduje. Uměním dohrávat rozehrané gagy do nečekaných konců nedisponuje mnoho filmů. Hrozně se mě líbílo že i opakovaný fór je stále fórem viz Englishovi střety s "uklizečkou" . Rowan umí se svým ksichtem pracovat dokonale, v dřívejších dobách se mě zdálo , že to trošku přeháněl a gagům to trošku ubíralo, tady v tom filmu jsem tenhle pocit neměl. Osobně si myslím, že je to nejvyspělejší "Atkinson" co jsem viděl a bylo zde mnoho momentů u kterých jsem se ze srdce zasmál a to je v dnešní době opravdu vítaný úkon na mým obličeji. Ještě slovíčkem k Rosamund.......ňam. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

S vekom prichádza veľká múdrosť. Presne tak, Atkinson už po rokoch chápe, že ak chce byť úspešný, musí cieliť na masovejšie a mladšie publikum, ako to bolo v 80. rokoch. Inými slovami prepnúť z inteligentného humoru na ten primitívnejší a tak sa udržiavať v pamäti divákov. Lenže my, tí o niečo starší a pamätajúci staré zlaté časy seriálov BBC, musíme byť nutne veľmi sklamaní a pri pohľade na blbnúceho kedysi vynikajúceho komika je nám smutno, až trápne. Sem tam sa niečo podarí, ale Johnny English je proste značka, ktorá nemala nikdy vzniknúť. To si myslím síce aj o Austinovi Powersovi, ktorý bol na tom ale lepšie, pretože sa trafil do komikovej nátury. Atkinsom tu proste iba plní príkazy režiséra a výsledok ho nezaujíma. ()

cukorek

všechny recenze uživatele

Na Rowna Atkinsona mám dobré spomienky z doby, keď účinkoval v krátkych filmoch ako Mr.Bean, ale po tejto nevydarenej komédii plnej trápnych žartov, prišlo sklamanie. Neočakával som nič veľkolepé, ale bohužiaľ bolo to slabšie ako priemerný štandard. Spolu s Danielom Kaluuyaom sa stali čiernym tieňom bondovských paródií. Najlepší herec, ktorý kraľoval v podobných komédiách bol Leslie Nielsen. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean ve službách jeho veličenstva, taková ta trapná zábava, bojím se říct snad až taká americká, kde jediné co mě zaujalo byl anglický dialekt. English je povolaný až ze samotného srdce Asie, aby zachránil určitou osobu před zánikem, samozřejmě že se mu to povede. V celém rozhraní omývá Atkinsonův ksicht množství grimas a tzv. "gagů", noo mně osobně Johny nedostal. Nevim, tady ta legrace je mému srdci poněkud cizí. 4/10 ()

Galerie (86)

Zajímavosti (26)

  • „Vortex“, což je jméno tří mužů, kteří představují hlavní záporné postavy, znamená v překladu „vír“. (gecko)
  • Úvodná scéna bola pôvodne natočená v skutočnom Tibete. Neskôr ale bola po nátlaku Číny vymazaná. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kdy Johnny English (Rowan Atkinson) přistane s padákem na sněžný skútr, si můžeme všimnout toho, jak je v jednom záběru padák ve vzduchu a hned v následující scéně leží na zemi. Mezi záběry uplynula příliš krátká doba na to, aby spadl. (MegaBite)

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama