Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (845)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Trochu mě udivuje, jak se většina shoduje na tom, že "dvojka je stejná jako jednička". Jedni to myslí pozitivně, druzí naopak, ale všichni jako by přehlédli, jakou proměnou prošel titulní hrdina a o kolik pevnější v kramflecích je on i scénář. Oba filmy sice hodnotím třemi hvězdičkami, ale každý z jiných důvodů. U prvního filmu jsem měl (možná nesprávný) dojem, že autoři oprášili nějaký zamítnutý koncept regulérní bondovky (napsali celkem čtyři) nebo přinejmenším posbírali nepoužité odřezky filmů s Brosnanem, splácali je dohromady a Rowan Atkinson podobně nahodile přispěl dříve nepoužitými beanovskými gagy nebo variacemi na ty už použité. Nový Johnny English mi připadá mnohem komplexnější - děj postupuje pořád dopředu a i když není dostatečně originální, aby uspěl ve vážném filmu s Bondem nebo Bournem, rozhodně je efektivní - jednoduše řečeno, zajímalo mě, "jak to bude dál". A zatímco English z prvního filmu vzbuzoval spíš zlomyslný posměch a v duchu jsem mu přál jen to nejhorší, jeho reinkarnované já si zaslouží sympatie. Jinak a trochu podrobněji v mé recenzi. 60% ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Zářivý příklad toho, jak dokáže jeden herec udělat celý film. Nezaměnitelné Atkinsonovy grimasy a jeho dokonale funkční herectví tak bez problému zakryje celkovou průměrnost a neoriginálnost snímku, který nemá vyšší ambice než dvě hodiny diváka nechat odpočinout si od každodenních trablů. Parodie, neparodie, "Reborn" sice útočí jen na první signální soustavu prvoplánovými vtípky, ale od srdce jsem se u něj zasmál mnohem víc než u podobných wannabe-komediálních nápodob tajných agentů (Austin Powers, Dostaňte agenta Smarta) nebo jakékoliv americké komedie za poslední rok. Babrat se v tom, že není jasné, co je zde parodováno, stěžovat si na nelogičnost a předvídatelnost zápletky je stejně směšné a průzračné jako bezobsažně nadávat na Twilight. ()

Reklama

Niles 

všechny recenze uživatele

Boli už aj omnoho horšie pokračovania. Pokles v kvalite je tu vidieť, ale nie je to až také zlé. Zatiaľ čo v jednotke bol humor prirodzenejší, tu sa tak nasilu snažia predviesť vtipy vyplývajúce z Johnnyho blbosti, až to občas vyznieva trápne. To som zaznamenal hlavne v prvej polovici, potom to už bol starý dobrý Johnny English. A oplatí sa počkať na záverečné titulky s jednou zábavnou bonusovou scénkou. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

67% Průměrná komedie s pár dobrými vtípka, která už je jen tichou vzpomínkou na nejlepší kousky kdysi geniálního komika, aneb filmový svět rowanu atkinsonovi nějak nesvědčí. V každém případě, ale budou potěšeny milovníci bondovek, neb je v této komedii více z klasické bondovské éry, než v posledních dvou filmech s danielem craigem a snad žádná bondovská scenérie nebyla tak lákavá jako základna vysoko v zasněžených horách spojená se světem jen lanovkou. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Johnny se vracet vůbec nemusel. Scénáristů ubylo (poprvé scénář uklohnili hned čtyři), přesto je výsledek velmi průměrný. Pro někoho tak ikonického jako je Rowan Atkinson dost blbá zpráva. Občas předvede prvoplánovou srandu a divák se alespoň ušklíbne, většinou ovšem sází jednu zoufalou scénu za druhou a je to k pláči. Příběh nepatří mezi chytré nebo komplikované, i když to nejspíš nikdo nečekal. Tvůrci prakticky jen hledají důvody, proč by měl hlavní hrdina udělat nějakou hovadinu nebo nešikovně spadnout. Parodické ambice nejneschopnější agent Jejího Veličenstva jsou slabé, a nebýt Atkinsona, který těží ze svého zákeřného trouby Mr. Beana, byl by to ještě větší průšvih. Nehraje úplně idiota, ale spíš snaživého smolaře, kterému všechno vychází spíš náhodou. Své nejlepší grimasy už přesto bohužel vyčerpal. Když už jsme u těch bondovek, tvůrci se vytasí s jednou nefalšovanou bondgirl Rosamund Pike (i když Scullyovic Gillian Anderson to sekne víc). Mimochodem trojka zase vsadila na jinou exbondgirl Olgu Kurylenko. Spojuje je jedno: jaksi nemají co hrát. Všechno je průhledně nalajnované, docela uzívané a pasivně útočící na divákovu peněženku. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (26)

  • Skladba, která hraje během potitulkové scény, je od Edvarda Griega a nese název „In the Hall of the Mountain King“. (OJan)
  • Severoamerické tržby byly 8,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 160,1 milionu (z toho 33,1 ve Velké Británii). (NIRO)

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama