Reklama

Reklama

Johnny English znovu zasahuje

  • Velká Británie Johnny English Strikes Again (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Abychom si rozuměli, Johnnyho Englishe (Rowan Atkinson), penzionovaného tajného agenta, který se na stará kolena stal učitelem, by do služeb vlasti za normálních okolností nepovolal ani ten největší šílenec. Jenže jistý geniální počítačový hacker odhalil identitu všech aktivních agentů britské tajné služby a premiérka (Emma Thompson) rázem připomíná pověstného tonoucího, který by se rád chytnul i stébla. Shodou jemu vlastních nešťastných náhod je Johnny English tím jediným, kdo svou zemi může právě teď zachránit. Co na tom, že si absolutně netyká s nejnovějšími technologickými hračkami. Jak sám říká: „Digitálního padoucha můžete dopadnout jedině s analogovým přístupem.“ English se navíc vydává do akce vybaven věrným asistentem Boughem (Ben Miller), který po něm obvykle uklízí následky jeho činů. První kroky obou mužů míří na Azurové pobřeží, kde se tajemný padouch vyskytoval naposledy. Zde se odehraje první kapitola souboje digitálního génia s analogovým blbcem, souboje, který zdaleka nemusí být tak jednostranný, jak se na první pohled zdá. Na straně Johnnyho Englishe jsou totiž nejen věrný Bough a Spravedlnost, ale i schopnost udělat vždy to nejhorší možné rozhodnutí a vyjít z takové situace bez ztráty kytičky. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (382)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Definice splachovacího filmu, který si bez rozmyslu může člověk pustit, když nechce příliš o ničem přemýšlet. Ano, je to nejslabší díl a občas mě mrzelo, že když Atkinson stále oplývá neuvěřitelným charismatem, většina gagů je toho nejjednoduššího rázu, kdy někdo někam padá a má to být vtipné. V kombinaci se slabým záporákem potvrzuji své tvrzení nejslabšího filmu, nicméně u VR linky jsem se vyloženě skvěle bavil. Jakožto perfektní přiznanou kulisu v telce mohu vřele doporučit. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Inu, je to neuvěřitelné, ale znatelně stárnoucí Johnny English i samotný Rowan Atkinson to na své potřetí zase společně utáhli, navzdory zpackané dvojce. To, že jsem po celý film slintal nad Olgou Kurylenko, je druhotné, jde hlavně o to, že jsem se bavil a to se mi stalo jen u původní parodie na britské agenty. Nemůžeme zazlívat scéně s VR, jak praštěná je, já jsem se rozhodl ocenit fakt, že je třeba se přizpůsobit moderní době i ve filmové sféře. A úsek s autoškolou? Ten mě pobavil už v prvním traileru, nad kterým jsem se smál při letní návštěvě kina za druhým Jurským světem. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

My máme svého majora Maisnera , Britové Johny Englishe... Oba jsou parodiemi na nechybující agenty jimž kraluje 007. Bohužel s humorem je to utěchto komedií všelijaké. Sem tam se usmějete, většinou se to ale veze na vlně trapnosti až si říkáte proč vlastně na to koukáte... Přitom film je celkem výpravný, lokace zajímavé a i i když Olga Kurylenko jako English girl, není Natka Imbrugliová, i jí končí nohy až u krku a dobře se na ni dívalo... Zato stárnoucí Atkinson těžko skrývá léta a pokud jeho grimasy bavily na začátku osmdesátek, kdy byl vážně geniální, pak tady to už jen nudilo... Dávám za dva algoritmy. * * ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z mého odborného pohledu byl tento Johnny English jednoznačně nejlepší. Zcela se mi trefil do nálady. Hledáte-li naprosto nenáročnou komedii, u které můžete přepnout mozek do hibernace, tak tohle je správná volba. Maximálně jednoduchý a přímočarý humor, který je postupně hnán do větších a větších extrémů. Například závěrečné pobíhání v rytířské zbroji může kdekoho klidně i srát, protože tvůrci zde opravdu hodně upustili uzdu své fantazii. Celý snímek je vystaven na středu dvou rozdílných světů. Na jedné straně jsou super moderní technologie a na straně druhé nestárnoucí Rowan Atkinson a jeho old school přístup. K vidění je několik opravdu vynikajících momentů. Jednou bych se chtěl dopracovat k podobnému tanečnímu nadání. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Johnny English má ubohý scénář, který je naštěstí kompenzován humornými scénkami, jejichž četnost je kupodivu značná. Především v návaznosti na tuto skutečnost uteče krátká metráž jako voda. Pokud by bylo zapracováno na scénáři, jednalo by se o parádní komedii. 65% Celosvětový příjem k 4. 2. 2019: $158,256,993, což je 6,33 násobek rozpočtu ()

Galerie (53)

Zajímavosti (20)

  • Jediný film ze série, kde na konci neuvidíme scénu navíc během závěrečných titulků. (10milda)
  • Pištoľ vyrobená 3D tlačou, ktorá sa objaví v záverečnej časti filmu, je podľa všetkého Heckler & Koch P30. (ČSFD)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama