Reklama

Reklama

Johnny English znovu zasahuje

  • Velká Británie Johnny English Strikes Again (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Abychom si rozuměli, Johnnyho Englishe (Rowan Atkinson), penzionovaného tajného agenta, který se na stará kolena stal učitelem, by do služeb vlasti za normálních okolností nepovolal ani ten největší šílenec. Jenže jistý geniální počítačový hacker odhalil identitu všech aktivních agentů britské tajné služby a premiérka (Emma Thompson) rázem připomíná pověstného tonoucího, který by se rád chytnul i stébla. Shodou jemu vlastních nešťastných náhod je Johnny English tím jediným, kdo svou zemi může právě teď zachránit. Co na tom, že si absolutně netyká s nejnovějšími technologickými hračkami. Jak sám říká: „Digitálního padoucha můžete dopadnout jedině s analogovým přístupem.“ English se navíc vydává do akce vybaven věrným asistentem Boughem (Ben Miller), který po něm obvykle uklízí následky jeho činů. První kroky obou mužů míří na Azurové pobřeží, kde se tajemný padouch vyskytoval naposledy. Zde se odehraje první kapitola souboje digitálního génia s analogovým blbcem, souboje, který zdaleka nemusí být tak jednostranný, jak se na první pohled zdá. Na straně Johnnyho Englishe jsou totiž nejen věrný Bough a Spravedlnost, ale i schopnost udělat vždy to nejhorší možné rozhodnutí a vyjít z takové situace bez ztráty kytičky. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (382)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Bondovka pro velké plátno, jen s ne moc šikovným agentem. Jinak by ale ty lehké fórky při srovnávání "staré" školy s modernou mohly být klidně součástí i regulérní bondovky. Třetí díl opět trpí na slabší momenty, kdy jsem se trochu styděl za tvůrce, čím se nás to snaží rozesmát. Naopak vykrádačka Bláznivé střely mě ani neurazila, ale spíš mile potěšila. A že Rowan tak často zapojil grimasy svého legendárního Beana také nebylo na škodu. Dokonce i velmi mladé osazenstvo se v kině řehtalo smíchy. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Jednoduchý je mé druhé jméno." Tentokrát to opravdu platí, protože spolu s Johnnym Englishem se vrátila chabá úroveň prvního dílu. Na toho sympatického smolaře z předchozího snímku bohužel zapomeňte, je tu totiž opět namyšlený a mnohdy vyloženě zlý jedinec, kterému byste nechtěli být nablízku. Aby toho špatného nebylo málo, vrátil se i jaksi křečovitý a předvídatelně prostý humor, který dokáže jakžtakž zachránit Rowan Atkinson, ale nikdo jiný si s tou bídou neporadí, obzvlášť bezradná Emma Thompson ne. Je to škoda, přál jsem si lepší komedii, ne šaškárnu s pár světlými chvilkami (škola, tanec...) a dobrou Goodallovou hudbou.____P.S. České titulky zase perlí. Proč je "Stoprocentní plast. A stoprocentně smrtící." přeloženo jako "Stoprocentně recyklovatelná. Na rozdíl od vás.", mi zůstane navždy záhadou. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Scén, kdy se člověk zasměje oproti předešlým dvěma filmům výrazně ubylo, a zůstává tak příšerný scénář s děsně ohranou zápletkou a rozuzlením, kterému nejde uvěřit. Nevadilo by mi to, kdyby to fungovalo aspoň jako komedie. Jenže starý dobrý Mr. Bean je pryč a zdejší humor je všechno, jen ne přirozený. Znovu už ne. Prosím, znovu už ne. Nuda, 2* ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

My máme svého majora Maisnera , Britové Johny Englishe... Oba jsou parodiemi na nechybující agenty jimž kraluje 007. Bohužel s humorem je to utěchto komedií všelijaké. Sem tam se usmějete, většinou se to ale veze na vlně trapnosti až si říkáte proč vlastně na to koukáte... Přitom film je celkem výpravný, lokace zajímavé a i i když Olga Kurylenko jako English girl, není Natka Imbrugliová, i jí končí nohy až u krku a dobře se na ni dívalo... Zato stárnoucí Atkinson těžko skrývá léta a pokud jeho grimasy bavily na začátku osmdesátek, kdy byl vážně geniální, pak tady to už jen nudilo... Dávám za dva algoritmy. * * ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Rowanův komediální comeback je pro mě zázrakem a snad i splněným snem. Jsem strašně rád, že třetí English vznikl. Některé vtipy byly tradičně zcela jednoduché, nevypointované, předvídatelné a já nevím, co všechno.Ale to je mi v tomto případě úplně jedno. Možná mě akorát trochu mrzí, že hackarská zápletka nebyla vůbec využita a záporák stál za starou bačkoru. Ale důležitý byl vlastně jenom humor. A zasmál jsem se skoro včemu jsem měl. Ty vtipy mají učinnost. Hlavně pokud se vám líbily předchozí díly a jste fanoušci Rowana Atkinsona, jehož komika je pořád neodolatelná. A stále je nejlepší ve stylu Mr Beana. Takže naprostým vrcholem filmu je tanec na diskotéce. Ten má pro mě šanci stát se legendou. Ale asi úplně nejvíc mě pobavily záběry čitého zla, z narozeninové oslavy. A třetí English u mě má ještě jedno velké plus svým návratem ke stylu prvního dílu. Dvojka si tak trochu jela po svém a jedničku ignorovala. Tohle je návrat ke starým kořenům. A to velmi potěšující. Mé nadšení z něho by se mohlo vyrovnat majetku Andreje Babiše. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (20)

  • Na plagátoch k filmu môžeme vidieť, že Johnny English (Rowan Atkinson) má v ruke dvojfarebný Glock 17 s čiernym rámom a sivým záverom. Vo filme však takúto zbraň nepoužíva. Pri vniknutí do hradu v exoskeletone má síce Glock, ten je však celý čierny. (ČSFD)
  • V októbri 2018 sa Rowan Atkinson vyjadril k prípadnému ďalšiemu pokračovaniu Johnnyho Englisha: „Pochybujem, že nejaké bude, ale veľmi pekne vám ďakujem, že ste naznačili, že by ste chceli vidieť ďalší takýto film. No nikdy nehovor nikdy.“ (Arsenal83)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno