Reklama

Reklama

Johnny English znovu zasahuje

  • Velká Británie Johnny English Strikes Again (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Abychom si rozuměli, Johnnyho Englishe (Rowan Atkinson), penzionovaného tajného agenta, který se na stará kolena stal učitelem, by do služeb vlasti za normálních okolností nepovolal ani ten největší šílenec. Jenže jistý geniální počítačový hacker odhalil identitu všech aktivních agentů britské tajné služby a premiérka (Emma Thompson) rázem připomíná pověstného tonoucího, který by se rád chytnul i stébla. Shodou jemu vlastních nešťastných náhod je Johnny English tím jediným, kdo svou zemi může právě teď zachránit. Co na tom, že si absolutně netyká s nejnovějšími technologickými hračkami. Jak sám říká: „Digitálního padoucha můžete dopadnout jedině s analogovým přístupem.“ English se navíc vydává do akce vybaven věrným asistentem Boughem (Ben Miller), který po něm obvykle uklízí následky jeho činů. První kroky obou mužů míří na Azurové pobřeží, kde se tajemný padouch vyskytoval naposledy. Zde se odehraje první kapitola souboje digitálního génia s analogovým blbcem, souboje, který zdaleka nemusí být tak jednostranný, jak se na první pohled zdá. Na straně Johnnyho Englishe jsou totiž nejen věrný Bough a Spravedlnost, ale i schopnost udělat vždy to nejhorší možné rozhodnutí a vyjít z takové situace bez ztráty kytičky. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (382)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Nováček na režisérském křesle David Kerr vyprodukoval zajímavou filmovou prvotinu. Taková parodie na všechny špionážní filmy se často nevidí, dokonce bych třetí díl označil z celé série za nejvydařenější. Rowan Atkinson sice již není nejmladší a v některých momentech to člověk hned pozná, ale ten entusiasmus a zapálení do svých rolí nerozeznáte od doby, kdy v 80. letech začal s Mr. Beanem. Pořád ho to baví, což pokládám za nejdůležitější. Zápletka fakticky primitivní jako pro děcka z mateřské školky, ale já se bavil tím jeho typickým humorem. Pár scén mě fakticky málem přivedlo do hrobu, protože takový výbuch smíchu z mé strany jsem dlouho nezažil (scéna s virtuální realitou špičková, to vymýšlel jednoduše génius). Celkově zábavu film dle mě nabídl nestandardně kvalitní, nezaznamenal jsem žádný vyloženě trapný vtip. Samozřejmě u filmu nesmíte moc přemýšlet (třeba jak se jaderná ponorka může dostat do jezera, že ? :D....). Když odhodíte všechny myšlenkové pochody a budete se jen unášet kadencí vtipů, tak věřte, že si tímto zajistíte luxusní odpoledne. Pokud by se čtyřka nesla na podobné vlně, tak ji chci. Hned. Za mě dávám 78 % P.S. Do červeného Astonu Martin V8 Vantage Classic jsem se asi zamiloval. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě kdo furt žere tyhle filmy Atkinsona. Vždyť je to furt to samé. Každý má svůj styl, ale tohle mě někdy už uráží. Zápletka nic moc, spíš to vypadá že se scenárista soustředil na Englishe. Dvě scény s ním jsou super, první když si dal místo prášku na spaní prášek energie nebo jak tomu říkali. To jak trsal na diskotéce bylo cool. A druhá když si vzal virtuální brýle, to byla topovka. Záporáka jsem uhodl hned když se objevil na scéně. Dobře já :D. Řek bych že to byl nejslabší záporák, kters se za poslední dobu objevil. Olga byla krásná. Za ty dvě scény a Olgu 3 hvězdy. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) Viděno v kině (CZ DABING). Soudě trailerů jsem tomu moc nevěřil a ani se mi na to nechtělo. Nakonec jsem byl mile překvapen. Spíš by si to zasloužilo rovné 4*, ale z nostalgie, z toho jak mě to překvapilo a skutečnost, že Atkinson na to stále ještě má, tak to jsem ocenit musel. Úvod je takový pozvolný, pousměju se sem tam, ale pak se to začíná humorem a vtipnými scény víc a víc rozjíždět. Především scénky v restauraci nebo poté taneční vystoupení, kdy si to Atkinson opravdu užíval. A asi vrcholem veškeré legrace byla dlouhá sekvence se simulátorem – to jsem doslova řval smíchy. Ani ve finále to moc neztrácí tempo. Já jsem opravdu spokojen, 5* je sice moc, ale já na to seru. Těším se na další shlédnutí a doufám, že vznikne čtyřka nebo snad i nějaký nový příběh s Mr. Beanem. Co dodávat? To se musí vidět. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Ten moment překvapení z jedničky se sice už neopakuje, jinak ale celkově rozhodně lepší než dvojka - těch scén, který byly zábavný, tam bylo dost na to, aby to jako příjemná odpočinková komedie obstálo. A mně osobně sedla i ta sázka na motiv starý vs. nový, resp. analogový vs. digitální atd. - sice tim nikdo Ameriku neobjevuje, ale k věku i stylu Englishe nedůvěra k novejm technologiím víc než sedne a ve filmu to jako leitmotiv smysl dávalo. Třeba u scény s floppy disketama jsem úplně nostalgicky zjihnul... Líbilo se mi i znovuangažování (zase oproti dvojce) parťáka Bougha, ta dvojice přece jenom funguje mnohem líp než Johnny samotnej. I ta Kurylenko byla celkem fajn, i když celkově samozřejmě platí, že film nic novýho nepřináší, děj je v zásadě plochej a předvídatelnej, a že za měsíc si toho už moc asi zase pamatovat nebudu - v tomhle mi jak Malkovich, tak nakonec i ta Imbruglia z jedničky pořád přijdou o ligu jinde. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Je důležité říct hned na začátku, že jsem od filmu nic zásadního nečekal. Jen jsme se šli se synem pobavit. A ejhle, my oba bavili a to náramně. Scény ala Mr. Bean jsou bezkonkurenční a ono stačí málo. A že to nemělo úplně příběh, to je jedno a pokud nehledáte film k velkému zamyšlení, ale spíše pro zábavu, sáhněte po tomto. Za mě nejlepší Johny English, a že by zrál jako víno a nebo přišli na to, že Mr. Bean prostě baví a bude bavit a je praticky neokoukatelnej? :) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (20)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama