Reklama

Reklama

Johnny English znovu zasahuje

  • Velká Británie Johnny English Strikes Again (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Abychom si rozuměli, Johnnyho Englishe (Rowan Atkinson), penzionovaného tajného agenta, který se na stará kolena stal učitelem, by do služeb vlasti za normálních okolností nepovolal ani ten největší šílenec. Jenže jistý geniální počítačový hacker odhalil identitu všech aktivních agentů britské tajné služby a premiérka (Emma Thompson) rázem připomíná pověstného tonoucího, který by se rád chytnul i stébla. Shodou jemu vlastních nešťastných náhod je Johnny English tím jediným, kdo svou zemi může právě teď zachránit. Co na tom, že si absolutně netyká s nejnovějšími technologickými hračkami. Jak sám říká: „Digitálního padoucha můžete dopadnout jedině s analogovým přístupem.“ English se navíc vydává do akce vybaven věrným asistentem Boughem (Ben Miller), který po něm obvykle uklízí následky jeho činů. První kroky obou mužů míří na Azurové pobřeží, kde se tajemný padouch vyskytoval naposledy. Zde se odehraje první kapitola souboje digitálního génia s analogovým blbcem, souboje, který zdaleka nemusí být tak jednostranný, jak se na první pohled zdá. Na straně Johnnyho Englishe jsou totiž nejen věrný Bough a Spravedlnost, ale i schopnost udělat vždy to nejhorší možné rozhodnutí a vyjít z takové situace bez ztráty kytičky. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (382)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $25miliónovTržby USA $4,285,545Tržby Celosvetovo $157,885,545▐ Johnny English opäť na správnej ceste, popravil sa a je to nakoniec z toho najlepší diel, pobavil, nenudil, a hlavne nezhnusil. Olga Kurylenko je stále kočka, tak to tam spestrí, rozžiari, hlavne pri tom uletenom anglickom ksychte ako je bezpochyby Rowan Atkinson. /60%/ ()

PBLead 

všechny recenze uživatele

Solidní tříhvězda, která se nemá za co stydět. Několik vtipných gagů se tam určitě najde - např. jízda v autoškole, výměna telefonu, spadlá zbroj, naspeedovaný tanečník... Pozitivně lze rozhodně hodnotit herecký výkon Emmy Thompson jako premiérky a krásu Olgy Kurylenko jako "English (Bond) girl". Jinak hlavní záporák docela slabota, zápletka jak zachránit svět taky špatná, ale co čekat od 3. pokračování Johnnyho Englishe. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Jednoduchý je mé druhé jméno." Tentokrát to opravdu platí, protože spolu s Johnnym Englishem se vrátila chabá úroveň prvního dílu. Na toho sympatického smolaře z předchozího snímku bohužel zapomeňte, je tu totiž opět namyšlený a mnohdy vyloženě zlý jedinec, kterému byste nechtěli být nablízku. Aby toho špatného nebylo málo, vrátil se i jaksi křečovitý a předvídatelně prostý humor, který dokáže jakžtakž zachránit Rowan Atkinson, ale nikdo jiný si s tou bídou neporadí, obzvlášť bezradná Emma Thompson ne. Je to škoda, přál jsem si lepší komedii, ne šaškárnu s pár světlými chvilkami (škola, tanec...) a dobrou Goodallovou hudbou.____P.S. České titulky zase perlí. Proč je "Stoprocentní plast. A stoprocentně smrtící." přeloženo jako "Stoprocentně recyklovatelná. Na rozdíl od vás.", mi zůstane navždy záhadou. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Ten moment překvapení z jedničky se sice už neopakuje, jinak ale celkově rozhodně lepší než dvojka - těch scén, který byly zábavný, tam bylo dost na to, aby to jako příjemná odpočinková komedie obstálo. A mně osobně sedla i ta sázka na motiv starý vs. nový, resp. analogový vs. digitální atd. - sice tim nikdo Ameriku neobjevuje, ale k věku i stylu Englishe nedůvěra k novejm technologiím víc než sedne a ve filmu to jako leitmotiv smysl dávalo. Třeba u scény s floppy disketama jsem úplně nostalgicky zjihnul... Líbilo se mi i znovuangažování (zase oproti dvojce) parťáka Bougha, ta dvojice přece jenom funguje mnohem líp než Johnny samotnej. I ta Kurylenko byla celkem fajn, i když celkově samozřejmě platí, že film nic novýho nepřináší, děj je v zásadě plochej a předvídatelnej, a že za měsíc si toho už moc asi zase pamatovat nebudu - v tomhle mi jak Malkovich, tak nakonec i ta Imbruglia z jedničky pořád přijdou o ligu jinde. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z mého odborného pohledu byl tento Johnny English jednoznačně nejlepší. Zcela se mi trefil do nálady. Hledáte-li naprosto nenáročnou komedii, u které můžete přepnout mozek do hibernace, tak tohle je správná volba. Maximálně jednoduchý a přímočarý humor, který je postupně hnán do větších a větších extrémů. Například závěrečné pobíhání v rytířské zbroji může kdekoho klidně i srát, protože tvůrci zde opravdu hodně upustili uzdu své fantazii. Celý snímek je vystaven na středu dvou rozdílných světů. Na jedné straně jsou super moderní technologie a na straně druhé nestárnoucí Rowan Atkinson a jeho old school přístup. K vidění je několik opravdu vynikajících momentů. Jednou bych se chtěl dopracovat k podobnému tanečnímu nadání. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (20)

  • Jediný film ze série, kde na konci neuvidíme scénu navíc během závěrečných titulků. (10milda)

Související novinky

Johnny English se znovu vrátí do akce

Johnny English se znovu vrátí do akce

04.08.2017

Bondovská parodie Johnny English šla do kin v roce 2003 a vydělala 160 milionů dolarů. V roce 2011 se proto dočkala pokračování, které utržilo stejnou sumu, a říjnu 2018 bude mít premiéru trojka. Co… (více)

Reklama

Reklama