Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (845)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokračování Johnnyho Englishe by ve srovnání s nemastným neslaným prvním dílem mohlo být horší snad jen ve dvou případech: Kdyby hlavní roli nehrál Rowan Aktinson, nebo kdyby ji hrál, ale z nějakého záhadného důvodu by přestal být vtipný. K ničemu takovému naštěstí nedošlo a já můžu říct, že Johnny English se vrací se mi líbí více než jeho předchůdce. Ve filmu je mnohem více pamětihodných momentů, z nichž absolutně nejlepší je vychytralá hongkongská honička, přibylo originálních (židle, vrtulník) a nevídaně dotažených fórů (výcvik u tibetských mnichů a jeho postupné zúročování v praxi – obzvlášť v lanovce), není tu ani jedna fekální scéna, pro kterou bych scénáristy nenáviděl jako v případě předchozího filmu, a díky neustálým soubojům s maniakální uklízečkou se dozvíme, že opakovaný vtip může být stále vtipem, pokud se ví, jak ho opakovat. A největším kladem je fakt, že agent English tentokrát není tak nehorázně nemotorný idiot, ale spíše schopný a sympatický člověk, který má ovšem dost často smůlu.__P.S. Scéna v titulcích mě rozplakala. Samozřejmě smíchy. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean ve službách jeho veličenstva, taková ta trapná zábava, bojím se říct snad až taká americká, kde jediné co mě zaujalo byl anglický dialekt. English je povolaný až ze samotného srdce Asie, aby zachránil určitou osobu před zánikem, samozřejmě že se mu to povede. V celém rozhraní omývá Atkinsonův ksicht množství grimas a tzv. "gagů", noo mně osobně Johny nedostal. Nevim, tady ta legrace je mému srdci poněkud cizí. 4/10 ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhý Johnny English se vydává - co do atmosféry i děje - po stopách svého předchůdce, a i když nenabízí nic moc nového, jedná se o sympaticky a humorně strávených sto minut u obrazovky. Máme zde opět co dočinění s proradnými padouchy a jsme opět svědky toho, jak se English dostává z jednoho průšvihu do dalšího (matka šéfky a královna by mohly povídat). Nicméně - stále to na mě fungovalo a děj filmu vcelku odsýpal, takže jsem se nestíhal nudit. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, ale pořád ucházející zábava. Mě English baví hlavně proto, že paroduje mé milované bondovky. Titulky počínaje, přes výzkumnou laboratoř, padouchy, ženy a rozličnými prostředími a lokacemi konče. Nejen různé odkazy, kde nesmí chybět chytré auto, ale třeba i půvabná Rosamund Pikeová (Dnes neumírej). Občasná trapnost a vata je prostřídána vtipnou honičkou po střechách či rvačkou zakončenou na mořském molu. Čekal jsem trochu více, na jeden mlžný podzimní večer však dostačující. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.8/10] | me: U mě dobrý ... Film ako celok pôsobí úplne pohodovo, sú to ale konkrétne gagy, ktoré ho celkovo oživujú. Bolo mi hneď jasné, že to nemôže byť 101 minút trvajúca jazda úplnej zábavy, ale od nudy to ma tiež ďaleko. Táto komédia ma svoje úskalia kde sa nevyhla ošúchaným vtipom (čo sa dalo už aj dopredu čakať), ale na druhej strane prináša aj množstvo slušných "fresh" fórov (jednoznačne vďaka Rowanovi), ktoré zdvihnú hladinu vtipu nad úroveň a udržia tak dostatok nesilenej pozornosti počas celej jej dĺžky. You mean there's a mole AND a vole? [3 a pol *] ()

Galerie (86)

Zajímavosti (26)

  • Náklady na výrobu byly v přepočtu zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 8,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 160,1 milionu (z toho 33,1 ve Velké Británii). (NIRO)
  • „Vortex“, což je jméno tří mužů, kteří představují hlavní záporné postavy, znamená v překladu „vír“. (gecko)

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama