Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Rodinný
  • Dokumentární

Recenze (39)

plakát

Ledviny bez viny (2022) (TV film) 

Nebýt krásné Janičky Pidrmanky a Hynka, ani bych to nepustil. Paní Balzerová zahrála, co musela, ale stejně to nepomohlo. Hrůza od začátku do konce. Janička v osušce za to ale stála. Jen kvůli její kráse dvě hvězdy. Jinak totální blbina o ničem.

plakát

Bezva zuby na zásnuby (2022) (TV film) 

Neslané, nemastné, se závanem humoru, který jaksi zapomněl vykvést a spíše mírně zasmrádl. Otřepané téma tolikrát zpracované, určitě i lépe. Toto někdo vyloženě vytlačil aniž by fakt nutně potřeboval pobavit diváka, spíš pod vidinou zisku. Dvě hvězdy jen za herce a ještě s přimhouřeným okem.

plakát

Michal David - žít tak, jak se má (2021) (TV film) 

Film o Vláďovi Štanclovi se mi dostal do hledáčku zcela náhodou, ale když už muška spočívala v prostředku terčíku, proč ne. Nakonec jsem byl moc rád, že jsem tento dokument s možná občas zachmuřeným obočím zmáknul. Rozhodně nebudu soudcem svědomí hlavního aktéra, to je čistě jeho věc. Nezajímá mě ani jeho politická polévka v období socialismu, protože tohle nemáme právo soudit nikdo z nás, co to nezažili a za socialismu nevydělávali na živobytí. Ono čvachtat hubou dokáže každý, ale žít to, no myslím, že vlaná většina z nás by se připo****a jako většina tehdejšího národa. Zdejší výkřiky do tmy o socialismu a komunismu jsou jen plné slinstva mastných namachrovaných kapitalistických hub. Ať je jaký je, ať byl jaký byl, skladatel je to výsostný a to mu nikdo nemůže rozhodně upřít. To, že je pyšný na svůj úspěch a dost okatě to dává národu sežrat, to je také jeho právo a myslím, že si to vychutnává plnými doušky a slušně tím většinu národa dost štve. Komentovat nemáme Michala Davida, ale dokument, a ten byl skvělý. Za mě za pět bez jakýchkoliv pochybností.

plakát

Národní třída (2019) 

Film zcela nekompromisně staví proti sobě do ostré kontroverze společenskou vrstvu plující na stále dost rychlé a vysoké vlně postsocialistického kapitalismu a vrstvu těch, co jim ta vlna metá vodu do kscihtů. Jsi drzý, zavolám na tebe svojí armádu právníků VS jsi drzý, tu máš jednu do držky. Jedna hladina je vyčůraně asertivní, druhá zastává heslo zub za zub. Mír je jen klid mezi válkami. Když mě nikdo zrovna n****e, neznamená to, že nepřijde válka. Dobrý film, moc dobrý a Hynek zaperlil, ostatně jako vždy.

plakát

Poslouchej (2019) 

Film jsem absolvoval kvůli Klárce Podzimkové a jsem rád, že mě nezklamala. Zápletka na české poměry poměrně dobře předvídatelná. Docela hezky to bylo natočené, pěkné exteriéry, ale to finále bylo hodně přes čáru. Za mě čtyři hvězdy za výkon Klárky, jinak to už vidět nemusím. Jednou stačilo.

plakát

Nabarvené ptáče (2019) odpad!

Film bych doporučil asi zejména těm, co nemají problém z masochismem, protože koukat na to, jak arogantní mlynář vydlabává týpkovi za živa lžící na polívku oči z očních důlků, jak ptáci klovou dítě do hlavy a nebo jak běhá upálené zvíře dokola, to je jasná nejlepší cesta k depce. Za mě totální hnus o tom, jak jeden kluk prochází peklem. Pro mě absolutně bez jakékoliv hodnoty a koukatelnosti.

plakát

Okres na severu (1981) (seriál) 

Tento seriál Sokolovského a Dietla je nutno hodnotit z hlediska filmu, nikoliv z hlediska kritiky či odporu k režimu, který jej nechal vzniknout a zcela transparentně má tento režim předvést ve své ideální podobě. Většina komentujících odsuzuje seriál jako agitku socialismu a vládnoucí komunistické strany sloužící jako tehdejší předvolební masáž a to je podle mého názoru chybné a příliš černobílé. Pro diváka, který se dovede oprostit od všelijakých porevolučních předsudků a není zmasírován nynějším pseudo kapitalistickým systémem, je tento seriál docela jistě určité sdělení či sonda do tehdejší společnosti. Přiznávám, že trochu nadsazená na pomyslnou ideální laťku, ale i s tím je potřeba při sledování prostě počítat a vzít si jen to syrové a sdělující. Sleduji seriál už asi popáté a musím říct, že s přibývajícím počtem osobního reprízování tomu stále více rozumím, a možná docela i s přibývajícími roky života. Za mě rozhodně pět hvězd a to bez jakékoliv diskuse o tom, co si myslím o socialismu a komunismu.

plakát

Houpačka (1990) 

Sonda do života mladé dívky aneb jak některá rozhodnutí mění náš život. Lenku Vlasákovou v jejím prvním filmu jsem viděl rád a překvapilo mě, že se ani moc nestyděla, no, ona se nestydí vlastně ani dnes, její zadeček zná každý filmový fanda. Příběh není úplně marný, kamera se mi místy i líbila, ale celé je to takové moc ponuré a zamořené. Nicméně Lenka zahrála pěkně a moc jí to slušelo, nebýt jí, asi bych to vypnul. Byla k nakousnutí, kočanda.

plakát

Poločas štěstí (1984) 

Odpočinkový film ze starého Žižkova pod taktovkou mistra Vinkláře a Adamíry. Vejtřaska parkovaná na Parukářce, to už by dnes asi nešlo. Děj fádní, nic zásadního, inženýr matematiky deset let uhlířem, pravděpodobně za trest, nic se moc nerozebírá do hloubky, jen se děj noří do pocitů hlavního aktéra. Překvapilo mě socialistická travesti show, na tu dobu docela odvaz. Divím se, že to strana nedala k ledu, takhle kazit socialistickou mládež. Dokonce i padlo pár sprostých slov. Mladičká a nádherná Zora Jandová v osušce, to už zavánělo lehkou erotikou na plátně. Ale jo, pěkný kousek, kdy oba herečtí mistři vdechli normálnímu příběhu neskutečně krásnou duši a dívákovi podnět k malému zamyšlení.

plakát

Pohádkář (2014) 

Pro mě detektivka bez detektivní zápletky se spoustou krásy a nádherného dua nádherných žen. Geislerka je tou svojí sprostostí neuvěřitelně sexy, to její "skončil si v její k***ě" dovede říct tak krásně jen ONA , Herzigová je zase krásná romanticky, takový krásný obrázek, který ale překvapivě výborně zahrál svojí roli. Deprimující temný byt komisaře, kde za okny hasiči trénují své stříkačky, navozoval atmosféru s prvky hororu. To umocňovalo i vtělování se Macháčka s Hádkem. Prostě pohádka s Pohádkářem v hlavní roli, ale hoooodně pro dospělé.