Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Komedie
  • Thriller

Recenze (6)

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Začal jsem jako skalní fanda Marvelu. Vyrostl se sešitem Spidermana v ruce a miloval jsem to od Spawna po Endgame .. a po pár posledních filmech musím říct, že už si to můžou nechat. Tohle neni film, ale předimenzovaný cvičení grafiků. Návaznost na cokoliv zanedbatelná, dějovej oblouk plochej, emocí co by se za nehet vešlo a s postavama nakládaj jak se jim zlíbí. Není to dobré. Edit: No, napodruhé jsem to dokoukal a ta poslední část, ze které trochu víc kouká režije Sama Raimiho neni špatná. Celek nezachrání, ale zvedl jsem to z odpadnu na dvě. Přál bych si, aby Marvel víc stavěl na scénářích a méně na CGI. Viz Civil War.

plakát

Duna (2021) 

Dal jsem Villeneuvevově Duně čtyři hvězdičky a dnes to jdu přepsat na pět. Původní čtyřku jsem jí dal, protože se znalostí knihy a Lynchovi verze už si člověk odškrtává děj a srovnává, což snižuje dojem z filmu. Jenže to je vlastně můj problém a né filmu. Film je působivé zpracování předlohy a Villeneuve odvedl sakra dobrou práci.

plakát

Není čas zemřít (2021) 

Já jsem se u toho regulérně nudil, přišlo mi to, že mlátěj nějakou starou retro slámu, co pět minut nějakej odkaz na staré díly, který by sám o sobě nevadil, ale co je moc .. Bondovi emoční vsuvky jsem mu nevěřil, stejně jako věčný pofňukávání ( z různých stran ) nad tím jak lidi co zabíjí lidi jsou zlí. Btw Craig už tam získal statut nesmrtelnosti, podobně jako Stalone v Rambovi čtyřce. Aneb, sypou to na mě ze všech balkonů, tak se mezi nima elegantně projdu, tu picnu jednoho, tu druhého, dám si paňáka s kočkou a odejdu .. nevim, po laťce, kterou nastavil John Wick už mi to nestačí .. Ale jo, dam tři, pořád to má kameru, pěkný auta a ženský .. jen už dalšího Bonda pár let asi nemusim vidět. Ostatně jsem rád že už to Craig balí. Casino a Skyfall jsou super, ale teda už jsem měl pocit, že tu ty mladý namakaný žoldáky řeze pan profesor Fiala 😁

plakát

Trestanec (2017) 

Celej film je vlastně dost zajímavej a nekouká se na něj špatně. Přesto ode mě dostal 3 hvězdy. Zaprvé pro to očividné zaměňování Nikolaje za jeho nadupanějšího dvojníka, ale především proto, že (spoiler alert ) těsně před koncem filmu měl hlavní hrdina filmu v ruce všechny trumfy. Mohl poslat poldům souřadnice na druhém konci města, dotáhnout kšeft do konce, uspokojit Beasta, schrábnout provizi, popadnout rodinu a zmizet na druhej konec USA. Místo toho si vybral to co si vybral ? Ten konec nedával velký smysl.

plakát

Vyšinutý (2020) 

Road rage filmy se točí od šedesátých let. Nejznámější je asi Duel od Spielberga z r.1971. Vyšinutý je trochu posunutý zasazením do stresuplné doby, naznačením motivu agresora, tempem a bodycountem. Herci to dali dobře a celý film, kde jste si po deseti minutách jistí průběhem i koncem, prodal především Rusel Crowe.

plakát

Hráči se smrtí (1990) 

8 mm samozřejmě, Volný Pád rozhodně.. ale Schumacherova Batmana jsem nedokoukal a Hráče se smrtí jsem vypnul 20 minut před koncem. Opravdu jsem se snažil přijít tomu na chuť, ale ne. Mám s Joelem takový ambivalentní vztah !