Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (49)

plakát

Mr. Malcolm's List (2022) 

Docela mě unavuje, jak se nám Amerika snaží vnutit, že v regentské éře se v londýnské smetánce běžně pohybovali lidé černé pleti. Ale dobře, když jsem si film pouštěla, věděla jsem , do čeho jdu. Takže se od toho při hodnocení budu snažit odhlédnout. Jsem ráda, že aspoň dámy měly vlasy vyčesané nahoru a nosily čepce, za to palec nahoru. Kostýmy také ušly, nic světoborného, ale nezkazili je. Co se týče příběhu, ten mi připadal poněkud plochý a jako velké klišé. Hlavní dvojice mi navíc nebyla vůbec sympatická. Selina byla taková Mary Sue a Malcolm připomínal pana Darcyho, ale zároveň mu nesahal ani po paty (navíc ani ten herec mi nepřipadal šarmantní). Mnohem víc mě bavil vedlejší pár, který měl aspoň trošku šťávy.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Kde můžu dát deset hvězdiček? Tohle bylo naprosto epické. Nemám slov. Po filmu jsem v kině seděla naprosto ohromená a několik minut nebyla schopna mluvit. Jednička byla dobrá, ale spíš takový lehký nadprůměr. Druhá část je jak z jinýho vesmíru. Naprosto famózní, epické, obrovský audiovizuální zážitek. Film, který by měl vidět každý. Opravdu tomu nemám co vytknout. Kamera, efekty, akční scény... všechno do sebe perfektně zapadá. Tolik jsem se do příběhu zažrala, že mi 166 minut uteklo jako nic a nejradši bych hned zítra šla na film znovu. A ty herecké výkony? To byla obrovská třešeň na dortu, koncert excelentních výkonů. Jsem opravdu nadšená a a tentokrát už opravdu utíkám do knihkupectví pro knížku.

plakát

Nevěsta pro ducha (2020) (seriál) 

Tento seriál je jeden z velmi vzácných případů, kdy je zfilmovaný příběh lepší, než kniha. Z té jsem byla opravdu zklamaná a snad i proto hodnotím seriál tak vysoko, protože rozhodně předčil moje očekávání. Líbilo se mi, že jsem mohla trochu více nahlédnout do malajské kultury a mýtů. Hlavní hrdinové byli sympatičtí, hlavní záporák se choval opravdu jako záporák a celá atmosféra byla taková hororově-kouzelná.

plakát

Shrek Třetí (2007) 

Trojka za svými předchůdci výrazně pokulhává. Ten nápad a děj se mi líbil - záporáci se rozhodnou, že taky chtějí svoje šťastně až na věky, neschopný a neohrabaný teenager se má stát králem, Shrek řeší otázky rodičovství atd., ale bohužel to nefunguje tak dobře, jako v jedničce a dvojce (a ono už i tak dvojka byla trochu slabší). Je to škoda, velká škoda, protože potenciál to rozhodně mělo.

plakát

Připravit, pozor, láska (2024) (seriál) 

Je to hodně potrhlý seriál, kde je spoustu nadsázky a thajského humoru, ale funguje to skvěle. Opravdu jsem se bavila, celých šest epizod. Dokázali uhodit i trošku na vážnější strunu, ale především to byla taková odlehčená oddechovka, která člověku zlepší náladu. Taková apokalyptická, thajská Selekce. Doufám, že bude i druhá série.

plakát

Iljinege jjikhyeosseul ddae (2019) (seriál) 

Tenhle seriál je taková jednohubka. Každý díl má pouze 8 minut, což je dost neobvyklé, ale funguje to hezky. Přišlo mi to takové milé a i na tak krátkém prostoru dokázali otevřít pár zajímavých témat, se kterými se teenageři potýkají - především co se týče sebepřijetí, touze někam patřit a zakoušení prvních romantických citů. Co bylo trošku slabší je scénář a některé herecké výkony.

plakát

Můj život s Walterovic kluky (2023) (seriál) 

Není tu nic, čím by seriál vybočoval z řady nekonečného množství romantických slaďáren pro teenagery. Hlavní hrdinka zažije trauma, musí se stěhovat a začít chodit do nové školy. A samozřejmě se do ní z nějakého důvodu zamilují hned dva kluci - bráchové - a ačkoliv je už od prvního dílu naprosto jasné, s kým skončí, musíme sledovat deset dílů, aby to nakonec tvůrci utnuli a řekli si: kdepak, ještě vám to neukážeme, počkejte si na druhou sérii. (Aby bylo jasno, četla jsem i knížku, kde je konec uzavřenější)

plakát

Duna (2021) 

Po audiovizuální stránce je Duna absolutní mistrovské dílo a to herecké obsazení je třešnička na dortu. Miluju Rebeccu Ferguson a tahle role jí sedla opravdu dokonale. Bohužel mi však chybí trošku větší zaměření na vnitřní prožívání postav. Tak nějak sledujeme, co zažívají, děj plyne a je to famózní podívaná, ale zároveň to s postavami vůbec neprožíváme. Nebyla jsem vtažena DO filmu, byla jsem pouhý divák. Za tohle jedna hvězdička dolů.

plakát

Barbie (2023) 

Film jsem sledovala s dabingem, což byla asi chyba, protože tam mozma bylo spoustu vtipu ztraceno v překladu, ale u spoustu replik jsem obracela oci v sloup a říkala si: kdo takhle reálně mluví? (A teď nemyslím Barbie a Keny, kteří samozřejmě normální nejsou a je to tam očekávatelné). Zkrátka, celé to na mě působilo neskutečně podivně a ujetě, ale bohužel ne v tom dobrém slova smyslu. Zachraňovalo to kvalitní herecké obsazení. Hlavně Margot a Ryan jsou naprosto skvělí - jak se dalo očekávat. Ale toť vše. Velké feministické proslovy mi ke konci už přišly spíš otravné a nakonec se mi celý Barbieland znechutil - protože evidentně je v pořádku mít matriarchát, ale patriarchát je absolutně špatně a největší zlo. Konec pak má být asi dojemný a poučný - matka s dcerou se obejmou, Ken si uvědomí, že je Ken, Barbie nalezne svou novou identitu a všichni jsou happy, ale ve skutečnosti to působí jako strašný kýč. Říkám si, že asi zůstanu  u sledování především korejské tvorby, z Hollywoodu už jsem unavená.

plakát

Připravit, pozor, láska - Poznej svého partnera (2024) (epizoda) 

Zní to jako blbost a taky že to je blbost, ale v tom nejlepším slova smyslu. Hlavní hrdinka je moc sympatická a tuším, že kromě romantiky a humoru tady budou také nějaké nekalé praktiky státu. Farmě a celému tomu systému soutěže vůbec nevěřím!