Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (17)

Vrchní, prchni!

Vrchní, prchni! (1980)

Ve scéně se šatnářkou namluvil rozhlasové informace Federální kriminální ústředny Jan Rosák.

Divoké pivo

Divoké pivo (1995)

V pořadu Věšák (od r. 1999) Bronislav Poloczek (policista Řechtáček) vzpomínal na tento film s tím, že mu za jeho roli nebyl vyplacen honorář. Hlavní host pořadu Jiří Sovák (stařec) na to odpověděl, že jemu ano, ale jen z 80 %.

Hříšní lidé města pražského - Kaprova smrt

Hříšní lidé města pražského - Kaprova smrt (1969) (epizoda)

V této epizodě zazní celkem tři písně: „Tři fleky od krve“, kterou zpívá Josef Zíma, „Šáhla jsem mu na zoubek“ a „Nešahej, nešahej“, které zpívá Věra Nerušilová. Oba jsou zároveň interprety písní v celovečerních filmech, které na seriál navazují. Josef Zíma zpívá „Hříšní lidé“ ve filmu Pěnička a Paraplíčko (1970) a Věra Nerušilová zpívá píseň „Kočka ze Záběhlic“ ve filmu Smrt černého krále (1971). Texty písní napsal Vladimír Sís.

Vážení přátelé, ano

Vážení přátelé, ano (1989)

V závěrečné scéně „snového karnevalu“ na náměstí se v roli klauna hrajícího na trubku mihne autor hudby k filmu Petr Hapka. Ústřední hudební motiv filmu je přednášen právě sólovou trubkou.

Dnes naposled

Dnes naposled (1958)

Koncert, na němž hraje Karel Mašek (Vladimír Ráž) sólově, je natáčen v pražském Domě umělců, dnešním Rudolfinu. Druhý vstup s orchestrem, kdy Mašek přijde pozdě do zkoušky, probíhá ve Smetanově síni Obecního domu v Praze. Mašek zde coby nepřipravený koncertní mistr zkazí houslové sólo ze Symfonie č. 8 Antonína Dvořáka.

Reklama