Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (25)

plakát

Survivor Česko & Slovensko - Série 3 (2024) (série) odpad!

Prosímvás, udělějte speciál, kde naložíte do letadla všechny ty plačky na sračky, co přestanou lidi na dálku vysávat tím svým emocionálním vyděračstvím, a  vraťme se k původnímu formátu. Jinak to bude survivor - kdo přežije - jen u televizních obrazovek. Latinskoamerické telenovely jsem přestala sledovat v půlce osmdesátých let minulého století.

plakát

Dalgliesh - Rubáš pro slavíka – 2. část (2021) (epizoda) 

Jako pamětníkovi série s Royem Marsdenem mi přijde, že tvůrci dost odflákli scénář a nedali si moc práce s psychologií postav. Až teda na Dalglieshe a jeho poskoka - ti tam sednou dost dobře.

plakát

Stepující stonožka (1977) 

Nikdo, nikdo v poválečné Evropě nedokázal tak dokonale zesměšnit fritze jako františkové. Možná je to tím, že neváhali si zároveň dělat srandu sami ze sebe. Hudební motivy jako by dávaly pocítit, že Američani už jsou za humny a nemůže to dlouho trvat ....Je tu k přečtení kritika ohledně námětu, ale mně je to hodně blízké - někdy člověk musí udělat zdánlivou blbost jen tak, z principu. Můj děda, vesnický učitel, schovával za války na půdě bustu TGM. Zdánlivá blbost, co rozhodně nestála za ten risk. Kdyby ho tehdy někdo udal, asi bych sem dnes nic nepsala.... Ale prostě někdy to tak život skoulí.

plakát

Oktopus - Kobyla (2023) (epizoda) 

Postava Denise je milá a sympatická. Navíc má v tomhle díle logiku. Nicméně je zajímavé, že Fáberová o existenci "nevlastního" bratra nemá ani ponětí, i když je jasné z dílu Falza, že jeho matku zná až tak dobře, že kvůli ní odešla z otcovského domu. Proč, když se někdo už jednou rozhodne dělat seriál, musí to podělat zfušovaným a odflinknutým scénářem?

plakát

Oktopus - Jordán (2023) (epizoda) 

Konec dobrý, všechno dobré. Tenhle seriál měl nějaká slabší místa, dokonce i celé epizody, ale celkově to nebyla žádná tragédie. Finálový příběh měl kvalitní zápletku i řešení. Solidní byl i otevřený konec na dostizích. Jen mě trošku mrzelo, že Fáberová se nějak nedočkala vyřešení divnovztahu s pitomcem otcem.

plakát

Osada - Série 2 (2023) (série) odpad!

Takové inverzní propojení. V první sérii byl trapnej jen jeden díl (jak Arnoštka mocí mermo chtěla o patnáctých narozeninách přijít o věneček). V druhé sérii byly trapné všechny díly až na ten jeden, kdy Franěk s Gabikou léčili Milana.

plakát

Osada - Epizoda 10 (2023) (epizoda) odpad!

"Prostě osada skončila. Teď!" - no díkybohu za ty dary.

plakát

Osada - Epizoda 9 (2023) (epizoda) odpad!

Hodně velký špatný. Žádný děj, nuda, nuda, šeď, šeď, přehlídka čím dál tím trapnějších figurek, co chodí kolem rybníku a zoufale hledají jak zaplnit padesát minut.

plakát

Osada - Epizoda 8 (2023) (epizoda) 

Srovnalovi "boží" - v minulým díle Ivanka hláškuje, že už tam není nikdo normální. Což u paní s alarmem v rybníku fakt sedlo. A David teď s tím křečovitým napodobováním Sheldona Coopera ("sejde se rok s rokem je nesmysl") taky zrovna dvakrát nezabodoval. Že poslali karikaturu manipulátora Fraňka do háje, je sice fajn, ale komu už se tam člověk teda má smát? A kdysi lidsky slušná figura Peti Južana, co se kvůli sýrárně nestydí dělat ze sebe blázna, aby syna přinutil dělat profesi, kterou nesnáší? Nojo, malej českej človíček neroste z ničeho jiného než z toxické rodiny. Prostě sranda k popukání HAHAHA.

plakát

Oktopus - Žihadla (2023) (epizoda) odpad!

Dosud nejslabší díl. Vrah byl zřejmý prakticky okamžitě poté, co se člověk zorientoval v tom lidském propletenci. Reálie dost mimoňské - pokud je důchodce schopen courat sám vlakem na Mácháč, fakt nemá v důchoďáku šanci, že by ho umístili. To, jak se důchodce - nezbeda dostane ke spisu, je už vážně tragédie. Si dělají srandu nebo se tak šíleně vožrali? Aktéři příběhu po dvanácti letech vypadají všichni sešlí jako by od té doby uběhlo nejmíň čtvrt století. Akorát ta Fáberová je pořád za stejnou krávu, to je tady jediná jistota.