Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Pohádka

Recenze (6)

plakát

10 položek a méně (2006) 

Ale jo. Jen kdyby to tak strašně nepřipomínalo svojí rozvláčností staré sovětské seriály. Má to nápad, má to náboj, má to výborné obsazení. Ale ta snaha natáhnout čtvrthodinový námět alespoň na hodinu (odečteme-li závěrečné titulky) za cenu 80% vaty, z toho čiší prostě až moc. Dvě hvězdy za herecky opravdu skvěle odvedené role.

plakát

Motiv (1982) (TV film) 

Překvapivě na svou dobu velice zajímavá a dobře zahraná kriminálka - živý děj, co má spád a profesionální výkony. Jiří Kodeš velice uvěřitelný, Gabriela Wilhelmová stejně tak - a Jana Švandová ? V této roli snad ještě kočkovatější kočka, než obvykle.

plakát

Kosmický hřích (2021) odpad!

Hoši wole, ne. Uznávám, že sám na sobě občas pozoruju známky slabomyslnosti - obzvláště takhle k večeru a možná proto jsem absolutně nepochopil o čem to vlastně bylo. Teda jesli to vůbec o něčem bylo. Spíš jestli to o něčem vůbec mělo bejt. Předpokládám že toho, kdo zadal platební příkaz komukoliv, kdo se na týhle hrůze podílel, museli ráno najít v kontejneru za hospodou s kudlou pod žebrem. Vím, že Bruce už druhej rok pomalu přestává vnímat - a tak chápu, že se příbuznejm povedlo ho do týhle taškařice instalovat, aby jim v těch posledních pár járech, co mu doktoři dávají, ještě přilepšil nějakým kapesným, ale že se k něčemu takovýmu propůjčil ten zbytek lidí na place, to fakt nepochopím, kdyby mě čtyři lidi Q-bombama do hlavy mlátili. Vždycky jsem každýmu filmu aspoň jednu stárku ze soucitu dal - ale fakt nemůžu jinak, toto je můj první odpadlík. Sory hoši.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) - Plán Paříž (2020) (epizoda) 

Ach jo. Proč musí Netflixová pozitivní diskriminace neustále zatloukat obří hřebíky do už tak chatrné rakve tohoto nemožně protahovaného defilé klišé, náročných duševních pochodů a nesmyslných tahů obou stran "konfliktu"... Začátek jako z bukanýrského péčka, kdy Berlin konečně oslintá Palerma, byl pravděpodobně napsán autorem scénáře s pistolí u hlavy a s pohrůžkou ukončení smlouvy. Proč, proč, proč... Já nemám sílu psát dál. Škoda. Udělat z toho všeho dvouhodinovej strhující celoveč narvanej emocema - a oproštěnej od všech hlubokomyslnejch úvah, naprosto nesmyslnejch komiksovejch póz a s třetinovým zastoupením menšin, byl by to trhák jako kchrááááva. Ale takhle je to - sice překvapivě k dalšímu sledování celkem spolehlivě nutící - ale prázdná a nevýslovná nuda.

plakát

Papírový dům (Netflix verze) - Pět minut předtím (2020) (epizoda) 

Tak jsem se konečně dočkal - a že to teda trvalo. Na Netflix až neskutečně dlouho. Když sečteme tým z tiskárny a z národní banky, tak máme čtyři bukanýry. Ne snad čtyři procenta, ale čtyři kusy, což je z celkového počtu zúčastněných zlodějů procent asi dvacet. Slušná pozitivní diskriminace. Sem tam nějakej borec pod obojí. Přeoperovanej bábochlap tam ale pořád chyběl - a fakt to nebylo ono. Teď konečně přišel (nebo přišla), aby skomírající a logaritmicky se snižující úroveň celého seriálu katapultoval do hlubin korektní řiti definitivně. Já to ale nevzdám a budu koukat dál. Protože i když Nairobi bude krapet řízlá indoevropskejma genama, není vám divný, že i ve čtvrtý sérii jsou všichni herci pořád jenom bílí ? Nevěřím, že by tvůrci neměli ještě nějaké tajné eso v rukávu...

plakát

Papírový dům (Netflix verze) - Třesk, plesk, čau (2019) (epizoda) 

No...pořád jsem tenhle seriál bral na milost. Řemeslně dobře udělanej a hlavně se zajímavou a neotřepanou "zápletkou" první série. Jenže...to je bohužel vše. Naprosto iracionální chování hlavních postav a nekonečné filozofické úvahy pouličních rváčů nad pomíjivostí všehomíra. Technické nesmysly (jako třeba "spojení přes neregistrovaný satelit" pomocí krátkých vln a podobně) by člověk vzal na milost, asi by i dokázal tolerovat tu záplavu "zasraných kurev" a dalších rádoby drsných citoslovců - ale tenhle díl fakt zatloukl jeden z největších hřebů do rakve celé eskapády. Dva bukanýři v jednom týmu, desetiminutové psychologické dialogy na téma "nejlepší a jedinej pořádnej sex je mezi dvěma chlapama", totálně prvoplánové ne béčkové, ale snad déčkové postavy, jako nová inspektorka-mrcha, katapultovaná tak do desátého patra v podzemí uvěřitelna, během čtyř hodin po infarktu zresuscitovaný guvernér státní banky do stavu "narodil se mladej švec, starej na něj chystal klec..." - fakt nevím a pořád mačkám F5, protože nemůžu věřit 80 a více procentnímu hodnocení ostatních uživatelů. Tuhle sérii dokoukám. A předpokládám, že tu další dám taky - už jen z vrozený zvědavosti, protože tu tenhle seriál vzbudit dokáže. Ale o to víc jste na konci každého dílu zklamaní... Co jsem vlastně tím dlouhým a zbytečným odstavcem chtěl říct ? Nevím. Vlastně sám vůbeec nevím.