Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Fantasy

Recenze (18)

plakát

Hercule Poirot (1989) (seriál) 

David Suchet se pro roli Hercule Poirota prostě narodil a basta. Zároveň je to bez debat taky moje nejoblíbenější detektivní série. A aby taky ne, Agatha Christie je nadčasová. Zkrátka jedním slovem - klasika!

plakát

Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023) 

Když uvážím, že to ve mně vzbudilo chuť dát si znovu Sutherlandova arcilotra z původní tetralogie (za mě top tier charakter), tak to zřejmě svůj úkol splnilo. I když tady Tom Blythe hraje vedle Zegler spíš druhé housle, s vědomím, co se z něj stane, je to pořád zatraceně zajímavá postava. Vzhledem k přepálené stopáži mě ale zaráží ten dost ukvapený závěr. Přesto nakonec uspokojivé, rozhodně jeden z těch lepších dílů série.

plakát

Gekijô-ban: Zero (2014) 

No jasně, že se mi to líbilo, ale i když úplně objektivně to na pět ⭐ není, tak takhle to aspoň zvedne FF celkovej rating. A to mi zrovna u tohohle filmu za tu hvězdičku navíc prostě stojí.

plakát

Království nebeské (2005) 

Co se týče Scotta, jsem v poněkud svízelné situaci. I když pominu Vetřelce, má imo mistr ve své filmařské kariéře hned několik pětihvězdičkových zářezů a tak je třeba být kritičtější, než u jiných filmařů. Když tedy 80%, musím si to (minimálně před sebou) obhájit. No naštěstí mi trochu hraje do karet představitel hlavní role, protože Orlando zkrátka není příliš dobrý herec, což je bolestně zřejmé ve filmu plném mnohem kvalitnějších kumštýřů, nota bene když prakticky nesleze z plátna. Co naplat, Zulu v jeho kariéře zůstává ojedinělým jevem, výjimkou potvrzující pravidlo. [director's cut]

plakát

Asteroid City (2023) 

Mohl by mi někdo laskavě říct, o čem to kruci bylo?

plakát

Anna (2019) 

Ennuyeux à la manière de Luc Besson. Très bien.

plakát

21 mostů (2019) 

Závěrečný twist se dal odhadnout už během ústřední loupeže, některé dějové zvraty už míň. Boseman pak možná není kdovíjaký herec, ale charisma se mu rozhodně upřít nedá. Škoda ho. Suma sumárum - na 80% to není, ale pohodových šedesát určitě.

plakát

Chudáčci (2023) 

Formálně brilantní, obsahově prázdná exhibice Emmy Stone mě prostě neoslovila. Fomidable? Meh..

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Bylo to na vážkách. Možná ubrat slo-mo (cringe timing, sorry jako) a vystřihnout Quentinovu scénu (pretty sus v jižanském kontextu), plus naopak za tradičně sqělé Waltze s DiCapriem a sqostného Jacksona. Nakonec to ale rozsekla scéna s pytlema na hlavu LMFAO!