Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Biografie (6)

Tan Dun (skladatel / herec)

06.04.2011

Snad nejznámější čínský skladatel soudobé vážné hudby se narodil v roce 1957 v provincii Hunan. Narodil se v menší vesnici a jako dítě obdivoval shimaony, což byli obyvatelé vesnice, kteří k rituálům a ceremoniím vytvářeli hudbu, nejběžněji pomocí obyčejných přírodních zdrojů jako voda a kamení.Hudba spojená s přírodou ho tak… (více)

Tyler Bates (skladatel / herec)

26.03.2011

Vliv kytar a elektroniky na jeho tvorbu se váže už na jeho mladá léta, kdy mu matka s oblibou pouštěla skladby Franka Zappy. V deseti letech pak objevil, skrze svého bratrance, Led Zeppelin a Kiss a upustil od hry na saxofon aby se mohl plně věnovat elektrické kytaře. Hudba ho tak nadchla, že ve 13 letech si vytvořil pomocí… (více)

David Hirschfelder (skladatel / herec)

12.03.2011

Australský skladatel David Hirschfelder byl už od mládí fascinován a ovlivněn westernovou hudbou, kterou slýchával ve filmech své doby, stejně jako Mozartovou, Beethovenovou a Stravinského hudbou.David se od čtyř let učil hrát na piano, což se mu hodilo později v jeho 17 letech, kdy se po absolvování povinné školní docházky… (více)

Brian Tyler (skladatel / scenárista / herec)

20.02.2011

Brian Tyler byl už od mládí fascinován filmem a láskou k němu díky svému dědovi, slavnému Walterovi Tylerovi, jenž získal několik Oscarových nominací jako Art Director. Brian se narodil v LA v Californii a vlastní hudbu začal skládal už za mladých let. Později s ní začal objíždět Spojené státy a Rusku a sám ji pro publikum… (více)

Mychael Danna (skladatel / herec)

13.02.2011

Stejně jako jeho bratr Jeff Danna je filmovým skladatelem. Již za svou první práci z roku 1987 k filmu FAMILY VIEWING získal první nominaci na Genie Award (Kanadská obdoba Oscara), kterou i pětkrát vyhrál za nejlepší filmovou hudbu.Narodil se v Kanadě v městě Winnipeg 20. září 1958 a studoval hudební kompozici na Torontské… (více)

Jeff Danna (skladatel / herec)

12.02.2011

Narozen roku 1964 v Burlingtonu, Ontario jako bratr o něco slavnějšímu staršímu Mychaelu Dannovi, se kterým se dočkali úspěchu společnými alby s keltskou tématikou.Sám Jeff se od mládí věnoval hře na piáno a později i na kytaru, na kterou začal od svých 15 let profesionálně hrát. Okolo roku 1989 začal skládat i filmovou hudbu,… (více)

Reklama