Reklama

Reklama

Vivy: Fluorite eye's song

(seriál)
  • Japonsko ヴィヴィ -フローライトアイズソング- (více)
Trailer

Epizody(13)

Obsahy(1)

Den zúčtování mezi umělou inteligencí a lidmi nadešel, stovky robotů se pustili do otevřené likvidace lidstva! Útok byl náhlý a nečekaný a během chvíle tak zemřeli statisíce. V jedné z laboratoří se expert na robotiku rozhodl k poslednímu zoufalému kroku, který by mohl vše zvrátit a těsně před svou smrtí vysílá do minulosti program, který by mohl tuto strašlivou budoucnost změnit...
O sto let dříve v zábavním parku Nierland vystupuje na malém pódiu první plně autonomní robot s kódovým označením Diva, které jedna z jejích malých fanynek říká Vivy. Tato zpěvačka se však u návštěvníků netěší příliš velké popularitě, ačkoli je její hlas krásný, jejímu zpěvu pořád něco zásadního chybí. Po jednom ze svých vystoupení Viva nečekaně kolabuje a setkává se s umělou inteligencí, která si říká Matsumoto. Ten Vivě vysvětlí, jaký osud lidstvo čeká a že vše závisí na jejích dalších krocích. V parku se nyní pohybuje vlivný byznysmen, který lobuje za schválení zákona o možnosti dávat robotům oficiálně jména, který má však během následujících minut zemřít. Jeho smrt povede ke schválení tohoto zákona a k prvním krokům umělé inteligence k uvědomění si sebe sama. Viva tak musí tohoto muže zachránit, aby měla společná budoucnost lidí a robotů vůbec nějakou šanci. Tak se vydává Viva na svou velkolepou pouť za záchranou světa, se kterou však souhlasí pouze pod podmínkou, že nebude v rozporu se samotným účelem její existence, který je tím hlavním elementem v jejím zdrojovém kódu. Pro Vivu je tímto základním kamenem snaha udělat všechny lidi šťastné svým zpěvem. (Jeoffrey)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

kitsuchan97 

všechny recenze uživatele

*8/10* Nejsilnější stránkou Vivy: Fluorite Eye's Song je naprosto překrásná animace a design jednotlivých postav. Studio WIT jednoduše umí. Rovněž mě bavilo sledovat, jak plyne čas a Vivy sleduje, jak se jí svět, jeho fungování a obyvatelé mění před očima. Příběh není nikterak převratný, ovšem je vyprávěný bez větších zádrhelů a divák nemá moc prostoru se v něm ztratit. Některé dějové zvraty byly celkem předvídatelné, jiné mě naopak překvapily. Seriál také poukazuje na mnoho témat a problémů pojící se s koexistencí lidí a androidů, a to z obou stran barikády - není to tedy jednoduše černobílé, ale mnohem více komplexní záležitost. Osobně jsem očekávala více využití samotné hudby (vyloženě hudebních scén bylo velmi málo, což mě mrzí). Bylo vidět, že tvůrci také tímto vzdávají holt předchůdcům zabývající se podobnou tématikou a jakožto fanouška sci-fi mě to jen a jen těší. Závěrem: jedná se o vydařenou podívanou, pojící mnoho skvělých aspektů sci-fi do sebe a přidává i něco málo svého do tohoto mixu. Každý fanoušek tohoto žánru by měl Vivy dát šanci. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reverzní terminátoří povídka zabalená do muzikálového hávu o tom, že zpěv rozezní i slitinová srdce. Matoucí, idol-show připomínající plakát za sebou skrývá několika-arcové dobrodružné časoprostorové cestování s mnoha dobrými nápady, ať už filosofického rázu (challenge Asimova, vztahy lidí s roboty, cítění), decentním zakomponováním povedeného OST do děje, způsob setkávání se ústředního dua a to celé podpořené skvělou akcí, když dostane vítanou příležitost. První polovina je excelentní a já si výlety za androidíma etickýma kontroverzema šíleně užíval. I když jsme se vždy zdrželi krátce, nikdy jsem dvouepizody neopouštěl nezamyšlený a vyjevený ze sice očekávaných, ale stále epicky naservírovaných zavíraček. 4. díl byl pro mě nebeskou anime symfonií (Ensemble for Polaris je překrásná píseň), který sáhl pro to nejlepší z hned několika různých žánrů. Příběh si i nacházel čas na drobný gag prostřednictvím uštěpačného, ale relativně nepředvídatelného Fukuyamova Matsumota, Vivy se mátořila z počáteční naivity vzhůru k novým poloresetům a já si myslel, že už se nemůže nic pokazit. Bohužel, tvůrčí nápady rychle vysychají ve 2. polovině a dílo už se nikdy nedokáže ani přiblížit předešlé, brutálně vysoko nastavené kvalitativní laťce. Začně to postrádat základní odpovědi, cestuje to všemi proměnnými o dost hůř jak Steins;Gate, role rivala vyšumí jak vata ve vodě a brzo je zřejmé, že látka potřebovala ironicky o moc více času k uspokojivému vykreslení. Kam zmizela ta přemýšlivá výplň? Proč je závěr tak plochý, neoriginální, uspěchaný a hloupě (ne)vysvětlený? To už se nedozvíme a dostatečnou náplast na tuto ránu neposlouží ani onen milý zpěv a precizní kresba. Forma je totiž od WITu jako obvykle prvotřídní: Nepochválím je nutně za statický vizuál s částečným, ale solidně užitým CGI, nýbrž za dokonalou práci v animační rovině, OP, hudbu a hlavně úžasný zvuk. Oh, yes! Sci-fi prostředí s parádní zvukovou stopou pro mě nastavuje novou dimenzi požitku a v této sekci nemám co vytknout. Celkově dosti zamrzí, že Vivy nedoskočila na mety nejvyšší, i tak se jedná o dílo inovativní, originální, zručně smontované a místy překvapivě silně procítěné. 4* ()

Reklama

q66 

všechny recenze uživatele

Technicky perfektně zpracovaná vykrádačka, erm, pocta všem žánrovým scifi (je tu opravdu úplně všechno) a první třetina až polovina je výborná, jenže pak to dožene ten jednoduchý fakt, že Tappei Nagatsuki (Re:Zero) prostě neumí psát a odpouštět tomu se záminkou stylu a celkového zábavného faktoru nejde donekonečna... ano, produkce i režie jsou na výborné úrovni, a většinu času to je dobrá zábava, a má to svoje ambice (jde přece jenom o anime originál a nešetřilo se tam), ale taky je to béčkový brak a v některých místech (třeba ten arc s Antoniem a pak hlavně ten závěr) vůbec ne v dobrém smyslu. Lepší 6/10, popř. horší 7. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je tohle anime zavádějící, kdy si člověk myslí, že se mu zase dostane typického sci-fi hudebního zážitku, což tak není úplně pravda. Hudební zážitek tu sice je, ale je spíše jako dokreslení příběhu, než že by tam hrál nějakou důležitou roli. To však není ale úplně pravda, kdy si hudba zahraje prim při nějakých klíčových situacích, ale anime není hudbou celé protkáno. Více důrazu se klade spíše na sci-fi stránku, kdy tu máme opět umělou inteligenci, která se utrhne ze řetězu a chce zlikvidovat lidstvo, mezitím je lidská extrémistická organizace bojující proti umělé inteligenci ve společnosti a pak hlavní postava AI Vivy/Diva, která se za pomoci kolegy z budoucnosti snaží změnit onu apokalypsu lidstva. Obecně je tu ukázáno mnoho etických stránek ohledně práv robotů s umělou inteligencí a jejich "lidskostí". Závěr však zklame, kdy bych od toho očekával trochu více dramatu v trochu jiném smyslu, kdy mě především zklamalo kladení důrazu na onu klíčovou složku rozuzlení (nebudu spoilovat, která to je). Když to srovnám s ostatními počiny, které mají podobné téma, tak toto se neumístí na vyšší příčce, ale někde v prostředku, kdy to neurazí, ale není to také něco extra. Po animační stránce je to zajímavé, kdy mě hodně zaujal smysl pro jednotlivé detaily (např. ony bionická oka apod.) a po hudební stránce je to také velice slušné. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Vivy: Fluorite Eye's Song je veľmi dobré anime bohužiaľ nerobí nič perfektne a v tomto mojom príspevku si rozoberieme prečo som dal horšie hodnotenie. Začneme čo sa tu zvládlo naozaj dobre a to bol veľmi zaujímavý nový svet a kvalitná sympatická hlavná postava Vivy. Anime najprv podľa všetkého malo byť dosť muzikálne, ale to tu vôbec nečakajte. Ďalej čo sa podarilo, anime ja naozaj krásne na pohľad. Tu začína byť ten prvý kameň úrazu. Anime je pekné na pohľad, ale v peknom pozlátku neznamená, že bude dobrá čokoládka a ani nebola. Nechcem spoilerovať, ale čo najviac vadí sú výrazné skoky v deji a výrazné vynechané scény, teda niečo sa stane a je nám to akože povedané a tu sa pokračuje od tohto momentu, a toto sa nie, že stane o pár rokov ďalej, akože zmena deja o pár rokov ďalej, nová situácia čo musíme riešiť, ono si to predstavte, ono sa to stane aj v rámci toho istého deja odrazu to skočí inam. Takto si sledovateľ nemôže a nemá ako vybudovať vzťah k danému anime. Zbytočné reštartovanie vzťahu medzi Vivi a Matsumotom! Nechcem spoilerovať, ale vlastne tu sa v anime nič významné v ich vzťahu nedeje a dokonca, aj tu príde k reštartu ich vzťahu! Dokonca tápam aj v tom, či bol nejaký vývoj u našej hlavnej postavy, keď vlastne sa dialo čo sa dialo. Čo vlastne podčiarkuje nemohúcnosť tohto celého a hlavne dejovo je to, že celých 12 dielov je zbytočných, to je len nejaká jazda, ktorá asi mala na konci nejakým spôsobom zasiahnuť divákov, keď videli jednotlivé postavy v nejakých nebezpečných situáciách. Nie de facto je to bez citov skoro po celú dobu anime, hlavne pre svoju epizódickosť a pôsobí to len ako nejaký dokument o tom čo sa stalo v minulosti a čo sa stane teraz, keď urobíme niečo iné bez toho, aby na tom nejako divákom záležalo, lebo im vlastne záleží len na hlavnej hrdinke a vôbec nie na novom vybudovanom svete. Rozdelenie sveta na nejaké organizácie a tých čo chcú tamto a iný chcú iné, by teoreticky malo zmysel, keby sa na tom zas potom neupúšťalo, potom sa to zas zjednodušuje a na konci je vlastne jedno aká politika bola za či proti. Keby som si do každej veci trošku štuchol a nakoniec by som nemal nič, tak tak by vyzeralo na konci toto anime, ale v poriadku nejaká tá emócia toho konca tam je, áno posledné diely dobre gradujú a naozaj som potom si povedal, bavilo ma to dosť? Nemalo to málo dielov? Nechcelo to niečo dosiahnuť a u mňa nedosiahlo? Chyba je aj v tom, že vlastne okrem naozaj výborného vizuálu a výbornej hlavnej hrdinky, ktorej by som chcel mať figúrku, si neodnesiem z tohto nič moc, žiadne pocity a niektoré veci a je ich naozaj veľa robia iné anime z budúcnosti asi 3x lepšie. Som nespokojný hlavne preto, lebo za veľa nedostatkov musím tomuto anime dať nižšie hodnotenie, aj keď na mňa pôsobilo extrémne sympaticky. ()

Galerie (686)

Reklama

Reklama