Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1955 dr. Emmet Brown právě odeslal do budoucnosti Martyho McFlye. Jenže v tentýž okamžik mu poklepe na rameno Marty, který se vrátil pro almanach sportovních výsledků a uvízl v minulosti poté, co úder blesku odeslal stroj času i s dr. Brownem do roku 1885. Podle dopisu, který Marty od Browna dostal, byl stroj času poškozen a v roce 1885 neexistuje možnost jeho opravy, proto ho ukryl v jeskyni, kde by ho Marty měl najít. Vzápětí Marty zjistí, že Doc byl několik dnů po napsání dopisu zastřelen zezadu jakýmsi Bufordem Tannenem. Pustí se do opravy auta, aby se Marty mohl vydat Brownovi na pomoc, a zanedlouho už startuje na cestu do roku 1885. Tady se hned připlete do cesty indiánům, což má za následek palivovou nádrž prostřelenou šípem. Ujme se ho rodina Seamuse McFlye. Marty se jim představí jako Clint Eastwood a začne v městečku pátrat po Brownovi. Místo toho však narazí na Bufordův gang a málem na to doplatí životem. Naštěstí včas zasáhne Brown. Společně pak začnou plánovat návrat do budoucnosti, přičemž musí vyřešit problém s benzínem. Při přípravách se Brown seznámí s novou učitelkou Clarou Claytonovou a okamžitě se do ní zamiluje. Žena, která je nadšenou čtenářkou románů Julese Vernea, jeho city opětuje, a tak vědec dokonce začne uvažovat o tom, že v minulosti zůstane. Martymu se podaří zmařit Bufordův pokus o Brownovu vraždu. Jenže situace se dál komplikuje. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (653)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nestáva sa mi často, aby som hodnotil filmovú trilógiu od začiatku až do konca plným počtom. Ale u Návratom do budúcnosti to jednoducho nejde inak. Od prvého až po tretí diel sú to všetko prvotriedne filmy. Najlepšie vo svojom žánri. Marty a Emmet nemajú chybu a predvádzajú v celej trilógií skvelé výkony. Neviem, či je pre mňa tretí diel najlepší. Aj keď je to už divoký západ, Robert Zemeckis to spracoval tak bravúrne, že ma to nemohlo inak ako nadchnúť. Chýbali mi však skvelé 50te roky. Tie sú v predchádzajúcich dieloch nezabudnuteľné. Hlavne v prvom to spoznávanie budúcnosti. Opäť teda za 5*. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejlepší a nejčistší z celé série. Přenesení na divoký západ a lehké zklidnění tempa filmu jenom prospělo. Konečně to není tak šílená, až nesmyslná taškařice, ale kvalitní scifi plné zvratů, prekérních situací s dostatkem solidního humoru a obrovské dávky nadhledu. Technicky určitě nejzručnější díl, za což samozřejmě vděčíme roku vzniku. I tak je ale tahle série pro mne spíše utrpení a to hlavně z přílišné roztříštěnosti a nekonzistentnosti v rámci žánru. Úmyslně ? Chápu, ale ne můj šálek čaje. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood se musel za břicho popadat. Mám dojem, že autoři se vrátili spíš do minulosti, k 1. dílu, aby na něj navázali a neudělali mu ostudu příšerným pokračováním. Ne, neudělali mu ostudu. Naopak. Stále hravé, stále šílené, stále uřvané, stále s nejrůznějšími odkazy na 1. díl a stále zábavné. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na popud Foxe mají Zemeckis s Galem zařazenou westernovou trojku a túrují motor DeLoreanu, dokud je žhavý. Zachraňuje se pověst Clinta Eastwooda, Biffovo pokolení zase dostává naloženo a potomek raketového inženýra von Brauna se kvůli lásce i výjimečně učeše. Není se co divit, protože jeho lejtka by rozžhavily kotel lokomotivy víc než speciální antracitové palivo! Baví mě v tom lovit Silvestriho temné tony ala Predátor i nuance kauzality, byť to s nimi mám stejně jak Marty McFly.. „She's not gonna understand that, Doc. Hell, I'm in it with you and even I don't understand it..“ ()

classic 

všechny recenze uživatele

Už som začínal byť z dobrodružstiev Martyho McFlya - unavený, ale uznávam, že oni - tvorcovia, skladajú HOLD - Clintovi Eastwoodovi, po ktorom sa pomenuje Marty - na Divokom západe, či scéna s vlakom, kde vidím zase Friga na Mašine, ktorému tvorcovia vzdávajú poklonu ! Inak, moje vlastné pocity sú zmiešané, ale nakoniec uznávam pohodovú jazdu, ale prvý diel - považujem za nedobytný ! ()

Galerie (160)

Zajímavosti (69)

  • Slavný DeLorean DMC-12 byl v roce 2011 vydražen za neuvěřitelných 541 200 amerických dolarů. Část výtěžku putovala na podporu Nadace Michaela J. Foxe, který se řadí k největším soukromým finančním dárcům na výzkum Parkinsonovy choroby na světě. (Jimmy15)

Reklama

Reklama