Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kreslený králík Roger je populární hvězdou animovaných filmů. V poslední době se ale při natáčení nemůže soustředit a všechno kazí. Podezírá totiž svou krásnou ženu Jessicu z nevěry. Majitel filmového studia si proto najme soukromého detektiva Eddieho Valianta. Ten má tajně pořídit fotografie, na kterých Rogerova manželka koketuje s výstředním staříkem Marvinem Acmem. Jedině tak může šéf králíka přimět, aby se rozvedl a začal zase normálně pracovat. Jenže Jessica není králičí samička, nýbrž neobyčejně vnadná barová zpěvačka. Sama o sobě říká: "Já nejsem zlá, jenom mě tak nakreslili." Roger ji miluje, i když se prokáže její nevěra, nechce se jí vzdát. Krátce nato je Acme nalezen mrtev. Pro detektiva Valianta tak začíná největší případ jeho kariéry. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (345)

Madison 

všechny recenze uživatele

Zemeckisovská hravosť v temných farbách spletitého film-noiru? Technológia, ktorá vzkriesila legendárne kreslené postavičky, vyráža dych aj v súčasnosti a filmu nechýba brilantne vyvážená kompozícia tajuplnosti, záhady, nevšednosti a zábavy v scenáristických kulisách starých nezabudnuteľných čierno-bielych gangsteriek. Pestrý svet "Kreslounova" a Zemeckisovu nápaditú réžiu sa nedá nemilovať. ()

Baxt 

všechny recenze uživatele

"Be careful with that gun. This ain't no cartoon, you know." Robert Zemeckis miluje film a dává to najevo noirovým vyznáním lásky přesně dle mého gusta. Totální direct-hit, který mi připomněl, proč mám ty rozpohybované obrázky tak rád. Beze srandy jeden z nejzábavnějších, nejprocítěnějších a nejpodstatnějších snímků 80. let. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Kreslené postavičky si mimo světla reflektorů žijí svým vlastním soukromým životem a chovají se stejně jako lidé. Mají i úplně stejné vlastnosti, které dobře vykreslují jejich charaktery. Líbilo se mi perfektní skloubení kresleného světa s tím hraným. Pro skutečné herce to musela být pěkná makačka. Robert Zemeckis odvedl skvělou práci. Myslela jsem si, že snímek je daleko mladší. Proto mě hodně překvapil rok výroby. Takže, můžu říct, že vlastně vůbec nestárne. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Oh ^_^ Po toooolika letech jsem se na to znovu podíval. Už nemám myšlení 12 letého, ale 22. Otevřelo se mi spoustu věcí tímto filmem, ale stále ho shledávám jako jeden z nejlepších té doby. Když si představím, že ho vytvořili v roce mého narození, tak naprostá poklona za to, jak reálné to udělali :-) Roger je králík, který se mi prostě zapsal do paměti :-) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Úžasně barevná a nápaditá procházka animovaným hollywoodským světem, šmrncnutá navíc atmosférou klasických noirovkek. Čím více jedno i druhé znáte, tím více si film samozřejmě užijete. Je doslova nabitý nejrůznějšími odkazy a citacemi, které však nejsou samoúčelné a fungují vždy v rámci příběhu. I když bych osobně uvítal trochu více toho noiru na úkor disneyovské šarády, je film vlastně i takovým nechtěným a stylovým rozloučením se s jednou érou animace. Disney 90. let je už o něčem trochu jiném a místo terpentýnové kyseliny vymyslel filmový průmysl animaci počítačovou. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (37)

  • Rogerův autor Richard Williams se při výběru jeho barev inspiroval americkou vlajkou. (Divočák)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. června 1988 v New Yorku. (Varan)
  • Film definitívne dokončili až 12 hodín pred oficiálnou premiérou. (Hystory)

Související novinky

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Zemeckis na lovu mořských příšer?

Zemeckis na lovu mořských příšer?

29.07.2011

Po propadáku Máma mezi Marťany z jeho produkční dílny je víceméně jasné, že kariéru Roberta Zemeckise spasí už jen návrat k hranému filmu. Tedy, alespoň částečně hranému – nějaké ty digitální efekty… (více)

Reklama

Reklama