Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Padej, českej šmejde !!" ;) I křovák se mohl potrhat smíchy, hlavu si ukroutit, to až tak moc je tahle Lundgrenova - Ten je tu mimochodem opravdu výtečný !! - rambovská variace převážně zábavná.. Hodně slušné béčko, jemuž však příliš nesluší režijní břídil Joseph Zito, jinak jde ovšem o legendární záležitost.. V jakém jiném americkém bijáku se mluví o zkurvených Čechoslovácích ?? ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z těch lepších filmů, ve kterých se Dolph Lundgren objevil. Příběh samotný je sice opět poněkud stupidní plný nereálných situací, ale na to jsme u podobných akčních béček byli přeci zvyklí. Já dával vždycky přednost spíš pořádným bitkám před kvantem vystřílené munice a výbuchů, ale i to k této podívané patří – bez toho se neobešel ani Rambo a jiné filmy, jenž už dneska mnozí považují za „kult“. Tenhle kousek se mezi legendy nezapsal a už ani nezapíše, ale Dolph coby tvrdý rusák, který sejme bezpočet svých soudruhů i kubánců si nevedl vůbec špatně. Podal na své možnosti slušný výkon. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Pololetní vysvědčení Nikolaje Petroviče Rachenka: chování - velmi nekompromisní, infiltrace - přesvědčivá, tělesná výchova - brutálně impozantní muskulatura, projev - nenápadný na jedné a devastující na druhé straně, hudební výchova - uším lahodící zpěv ruské hymny, odhazování maníků z jedoucího auta - vtipné, souznění s divochy - intenzivní, výběr těžkotonážních kulometů - špičkový, likvidace ruských velitelů - luxusní... Počet akčních minut: 28. Počet neakčních minut: 48. Počet nudných minut: 19. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

klasicka stara slupka se skvelym dolphem..chciju ztoho ten dabing to je takova klasika..driv sem si film pletl se svedem, pamatoval sem si jen scenku u ohne jak tam ten amik hlasil..ted sem si to pripomnel a chcal sem..scena s long sullym v aute to je proste klasika 80tek :D ten dabing :D ty ceska svine a bum pesti do drzky :D pecka, nostalgie pusobi na plno! ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z najznámejších filmov od Dolpha. Lundgren tu len záčina vo svojej kariére nakopávať zadky a práve v červenom škorpiónovi ich nakopéva štýlovo. Šablóna filmu je v podstate taký Rambo štýl, ale vadí to vôbec niekomu v akčnom filme ? Podstate je, že sa na tie výbuchy a akcie dobre pozerá a to tu predovšetkým ide. Navyše je tu Dolph v najlepšej forme. 70% - 3* ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Původní lokalita natáčení bylo Svazijsko. Vybavení, herci i členové štábu už byli na místě, když jim úřady zrušily povolení. Štáb tedy musel najít jinou lokalitu, kterou se stala Namibie. (Cheeker)
  • Počas akcie páli ruský vojak po nákladiaku z ručného protitankového granátometu, v ktorom však nemá raketu. Napriek tomu dokáže na kamióne preraziť sklo aj pletivo. (johnsnow)
  • Po tom čo Dolph Lundgren (Nikolai Rachenko) vystrelí na tank z granátometu, tank končí s natrhnutou hlavňou, o pár záberov je hlaveň znovu nepoškodená. (johnsnow)

Reklama

Reklama