Reklama

Reklama

Rudý škorpion

  • Jihoafrická republika Red Scorpion (více)

Obsahy(1)

Ruský důstojník tajné služby Nikolaj je vyslán do Afriky, aby zlikvidoval vůdce povstalců, kteří bojují proti tyranskému režimu. Nikolaj se snaží připojit k rebelům a po čase se jeho přesvědčení obrací proti původnímu poslání a je rozhodnut se přidat se zbraní v ruce na stranu spravedlivého boje za svobodu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Recenze (190)

InJo 

všechny recenze uživatele

Z dětství jsem si z tohohle Lundgrenova typického akčního béčka 80. let pamatoval jen ten úžasný monstr kulomet a dvě závěrečné scény (granát, vrtulník). Nyní (2012) už asi vím proč - on ten film totiž o mnoho víc pamětihodného nenabízí... :-( Leda snad ještě pouštní automobilovou honičku, ale ta zaujme nejvíce tím, že od začátku do konce při ní hraje řízný rockenrol. ;-) 50 % ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá klasika. Lundgren v nejlepší formě, kondici. Role mu sedla dokonale. Hudba průměr. Akční scény výborné, příběh taky docela ušel. Finální střílení docela velkolepé a i dobré hlášky zazněly ve filmu. Nejvtipnější scénou bylo jak Lundgren zpíval v hospodě ruskou hymnu. Takže u mě spokojonenost. 82% = **** ()

Reklama

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Štandartné osemdesiatkové béčko kde sa z Dolpha Lundgrena ako príslušníka Specnazu stane hrdinný ochránca afrického ľudu proti zlotrilým sovietským agresorom. Nudná a značne naivná záležitosť s nezáživnou akciou. Najväčší kopanec pre diváka však nastane na záver pri tradične akčnom zúčtovaní kde logika dostala dovolenku a z filmu sa stane dobrá paródia. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Že by se nám porouchal vraždící stroj?" V Africe se poláme všechno. Ale ponechme stranou fantazii, že by ruský voják upřednostnil pocity před rozkazem a užívejme si to. Ono to samozřejmě není zrovna lehké brát vážně Afriku plnou českých a kubánských vojáků, ale Nikolaj je borec, který dokáže rozpoznat tu "správnou" skupinu černoušků a vystřílet jim svobodu. S tímto blonďatým mládětem king konga prostě v osmdesátkách bývala docela zábava. Dneska už je to trošku slabší, ale nostalgie mě vždycky trošku rozstřílí. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Povedené akční béčko, škoda formátu 4:3. Dolph je se svou atletickou postavou, dvěma metrama, ostrými hranatými rysy obličeje a blonďatými vlasy neskutečná osobnost (nemluvě o jeho charakterních a inteligenčních vlastnostech, o kterých málo kdo ví) . Měl dobýt akční áčkovou hollywoodskou scénu. Škoda, že je jeho kariéra tam kde je. Rudý škorpion není až tak nekompromisní akčňák ze staré školy jako třeba Delta force nebo Komando, ale zkouší zahrát i na emociální stránku a duševní hodnoty, což chápu, že někomu nesedne, obzvlášť ve filmu s Dolphem Lungrenem, u mě to celkem fungovalo. S IMDB hodnocením 4,3/10 jděte do háje. 65% ()

Galerie (24)

Zajímavosti (16)

  • Po tom čo Dolph Lundgren (Nikolai Rachenko) vystrelí na tank z granátometu, tank končí s natrhnutou hlavňou, o pár záberov je hlaveň znovu nepoškodená. (johnsnow)
  • Po útěku z vězení v čase 59:42 Nikolaj Radčenko (Dolph Lundgren) jde na vrchol písčité duny a má dlouhé vojenské kalhoty. V dalších záběrech po celý zbytek filmu má již pouze kraťasy. (Horryx)
  • Počas akcie páli ruský vojak po nákladiaku z ručného protitankového granátometu, v ktorom však nemá raketu. Napriek tomu dokáže na kamióne preraziť sklo aj pletivo. (johnsnow)

Reklama

Reklama