Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina mi pripadala strašne slabá a ani raz som sa nezasmial, ale potom sa film prekvapivo rozbehol a tvorcovia mali jeden skvelý nápad za druhým. Viackrát som sa pousmial a niekoľkokrát rozosmial aj na plnú hubu. Páčilo sa m, že osobná línia pekne nadväzuje na jednotku. O.J. už tu mal menej priestoru, ale tých pár scén v ktorých si zase neskutočne vytrpí, ma bavilo. Aj Nielsen mi už pripadal vtipnejší. Tentoraz sa už dočkáme aj doslovnej paródie nejakého filmu (Ghost). Okrem mena jedného z prasiatok (Puffy) ma najviac potešila scéna, ktorá paroduje prestrelky. Záber na strielajúceho Drebina, protizáber na strielajúceho zloducha. A tak stále dookola až ich ukážu v celku a vidíme, že sú od seba vzdialený asi meter. Dokonale to vystihuje mizerné prestrelky v rôznych videobéčkach, ha ha. Takže celkovo to je o trochu lepšie ako jednotka. Keby prvá tretina nebola na hovno, tak by som dal aj štvrtú hviezdu. Snáď sa toho dočkám v trojke. 7/10. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ráda bych vám představila nejstatečnějšího muže Ameriky !! Tento týden byl vyznamenán za zabití svého již tisícího překupníka drog !! Dámy a pánové, představuji vám Franka Drebina, poručíka kriminální policie.." - "Teda, po pravdě řečeno, ty poslední dva jsem náhodou přejel autem.. Naštěstí se ukázalo, že to byli překupníci drog.." ;) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Možno do tej štvrte chodil kvôli sexu, Frank?“- „Nie, Ed, máme veľa práce, teraz nie.“ Každý film zostarne, ale tento je dobrý i po desaťročiach. Veľmi sa mi páčilo to, čo v paródiách nebýva zvykom: ak postava spravila niečo bizarné, ostatné na to zareagovali čudovaním. Je to detail, ale zbožňujem ho a tu je takých detailov plný oceán. Ďalej v paródiách zbožňujem running gagy... a tie sú aj tu (ZOO). 65-ročný (ale s telom kulturistu) Leslie Nielsen je ako roztržitý, zbrklý a geniálny Drebin skvelý, ale výborní sú všetci, samozrejme v čele s Georgeom Kennedym a O.J. Simpsonom. No vyzdvihnúť musím aj Frankovu šéfku, ktorá po tom všetkom zrejme skončila na psychiatrii. Poteší poltona fenomenálnych hlášok („Nie sme predsa malí chlapci, vieme sa porozprávať ako dospelí ľudia, ty priposratý blbeček.“; "Keď mi povedala, aby som vypadol z jej života, pochopil som, že je koniec."; „Tých posledných dvoch som zabil omylom pri cúvaní, našťastie vyšetrovanie následne odhalilo, že obaja boli drogoví díleri.“; "Moja žena je uctievačka satanizmu."; "Teraz vám predstavím muža, ktorého nie je treba predstavovať.";  "Pripomína mi matku."; "Pristavte mi pred domom auto, ale pekné."), premyslené komediálne výstupy (Biely dom, heterosexuálny kriminalistický portrétista, sexshop, domáce zvieratká, prisadnutie si v bare, obľúbená pesnička, preslov o nadržaných dvadsiatkach, ktoré od Franka chcú len sex, sex, SEX) a tona geniálnych dialógov („Jane, ako vyzeral ten chlap?“ – „Bol to beloch.“ alebo "Dúfam, že páchateľa odhalíte." - "No, urobíme čo sa dá, ale príliš optimistický nie som."). Určite jedna z najlepších amerických paródií, aká kedy vznikla. „Bezcitný? Bezcitný?! Ako niečo také vôbec môžeš povedať? Vieš, aké to bolo, vysťahovať kvôli tebe z ich rodného domova celý kmeň skoro vymretých brazílskych domorodcov?“ ()

panMartin 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Blaznívý střely stejně perfektní jako ten první. Jak je vidět, každé pokračování nemusí být horší než první díl. Nielsen opět hodně pobavil. Bláznivé střely a Žhavé Výstřely patří k nejlepším filmům svého druhu. Každopádně je to stále film, který je povinností shlédnout pro všechny milovníky komedií. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

- Hector Savage. Z Detroitu. Pamatuju se na tohohle pankáče. Bývalý boxer. Pravým jménem Joey Chicago. - Jo. Boxoval jako Kid Minneapolis. Jednou jsem ho viděl při zápase v Cincinnati. - Ne, to byl Kid New York, ve Philadelphii. Zabitý v Houstonu, udělaI to Tex Colorado-Arizonský zabiják. - Jo! Z Dakoty! Bylo to na severu nebo na jihu? - Jižní Dakota byl jeho brácha, z Virginie. - Ty se teda v boxu vyznáš! - Vím jenom, že nesmíš nikdy sázet na bělocha. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Na konci předchozího filmu Bláznivá střela (1988) říká starostka Lilian Barkley (Nancy Marchand) poručíkovi Frankovi Drebinovi (Leslie Nielsen), že se vrátí k policii v hodnosti kapitána. Ovšem Drebin je v tomto filmu i nadále poručíkem. (Robbi)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama