Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Druhý díl o nejlepším policejním důstojníkovi všech dob má sice tendenci recyklovat, ale pořád stojí na zavedeném scématu. Leslie Nilsen s kamennou tváří se staví nejabsurdnějším scénám a situacím, které by nikdo neustál bez urvané bránice. Tak nějak cítím, že Zucker je vášnivý demokrat. "Franku sex? Teď né Ede jsme ve službě!" "Od našeho rozchodu jsem si užil tolik sexu jako tenkrát na skautském táboře!" "Rád bych Vás uvítal ve skupině lidí, kteří se budou setkávat s nějvětší spodinou společnosti. Mám se stát členem Vašeho kabinetu?" ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

VŮNĚ STRACHU je jednou z nejlepších dvojek v dějinách kinematografie a minimálně v komediálním žánru všem pokračováním rozhodně kraluje (ano, znám Žhavé výstřely). Scénář (narozdíl od trošku slabšího, i když také výborného třetího dílu) nesklouzává k trapnosti, Priscille Presley to stále moc sluší a hlavně - největší tahoun Leslie Nielsen stále jede svůj mód Drsný Harry, prokládaný nemalým množstvím životních mouder a citátů. Závěrečná scéna s deaktivací bomby, patří do zlatého fondu komedie. Výborný film s opět vynikajícím dabingem pana Brabce. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Naprosto jedinečný odvaz s Frankem Drebinem ve vrcholné formě. Celá tahle série byla MIMOŘÁDNĚ povedená, ale tenhle díl ještě o kousíček vyčnívá nad ostatní dva. Záplava takových vtipů, na které může přijít snad jen totální šílenec, totiž diváka takřka ochromí, ne to je špatný výraz, prostě jej donutí jen se svíjet smíchy a z posledních sil zadržovat svěrače, aby si z té přemíry legrace neučurknul do spodního prádla. Tohle je vysoká škola parodie. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Laťka zůstala na svém místě a Franku Drebinovy se IQ neposunulo ani o bod. Dky bohu za to! Leslie Nielsen se pro tuto roli narodil a není divu že si jí tolik užívá. Díky výbornému scénáři je vidět, že vedle nás, spokojených diváků si snímek užívali i samotní tvůrci, což se na výsledku viditelně podepsalo. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvá tretina mi pripadala strašne slabá a ani raz som sa nezasmial, ale potom sa film prekvapivo rozbehol a tvorcovia mali jeden skvelý nápad za druhým. Viackrát som sa pousmial a niekoľkokrát rozosmial aj na plnú hubu. Páčilo sa m, že osobná línia pekne nadväzuje na jednotku. O.J. už tu mal menej priestoru, ale tých pár scén v ktorých si zase neskutočne vytrpí, ma bavilo. Aj Nielsen mi už pripadal vtipnejší. Tentoraz sa už dočkáme aj doslovnej paródie nejakého filmu (Ghost). Okrem mena jedného z prasiatok (Puffy) ma najviac potešila scéna, ktorá paroduje prestrelky. Záber na strielajúceho Drebina, protizáber na strielajúceho zloducha. A tak stále dookola až ich ukážu v celku a vidíme, že sú od seba vzdialený asi meter. Dokonale to vystihuje mizerné prestrelky v rôznych videobéčkach, ha ha. Takže celkovo to je o trochu lepšie ako jednotka. Keby prvá tretina nebola na hovno, tak by som dal aj štvrtú hviezdu. Snáď sa toho dočkám v trojke. 7/10. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Obrazy na stěně baru Ztroskotanců znázorňují potopení Titanicu, zkázu vzducholodě Hindenburg, zemětřesení v San Francisco v roce 1906, automobily Ford Edsel a DeLorean DMC-12, Hubbleův teleskop, ministra Nevilla Chamberlaina a guvernéra Michaela Dukakise. (SG-1)
  • Jaderná bomba na konci filmu odkazuje na bondovku Goldfinger (1964). (Chegi)
  • Na konci předchozího filmu Bláznivá střela (1988) říká starostka Lilian Barkley (Nancy Marchand) poručíkovi Frankovi Drebinovi (Leslie Nielsen), že se vrátí k policii v hodnosti kapitána. Ovšem Drebin je v tomto filmu i nadále poručíkem. (Robbi)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama