Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve druhém filmu ze série Bláznivá střela se policejní poručík Frank Drebin (Leslie Nielsen) účastní slavnostní večeře v Bílém domě, kde má obdržet cenu za zastřelení tisícího drogového dealera. Na večeři je pozván také doktor Albert S. Meinheimer, s nímž se prezident Bush právě domluvil na nové energetické politice podporující alternativní zdroje. To se ale nelíbí zlotřilým představitelům tradiční energetiky (uhelného, ropného a atomového průmyslu.) Spojí proto síly s mazaným ničemou Quentinem Habsburgem, aby naplánovali Meinheimerův únos a na jeho místo dosadili dvojníka, který by vedl politiku v souladu s energetickou lobby. Ve Washingtonu se známý policista rovněž znovu setkává s bývalou přítelkyní Jane Spencerovou (Priscilla Presleyová), která v současné době pracuje v ústavu pro výzkum využití energie, a má pocit, že se tam dějí nějaké prapodivné věci. Frank se pustí do vyšetřování a zanedlouho narazí na neklamné známky toho, že i v této oblasti existuje mafie, prosazující své zájmy... (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (370)

Aky 

všechny recenze uživatele

Možná, že kdyby se scénárista a režisér nesnažili předvést všechno, co je napadne, a co mnohdy není už právě originální, vyzněl by celek nápaditěji a svižněji. Oproti prvnímu dílu mám ještě větší problém s tím, že mi u poloviny gagů chybí moment překvapení, ačkoliv si autoři evidentně myslí, že bych ho měl zažít. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Neméně zdařilé pokračování eskapád superdetektiva Franka Drebina, který zabil už 1000 drogových dealerů, i když poslední dva srazil při parkování, naštěstí se z nich vyklubali drogový dealeři :-). Jedna z co do kvality nejvyrovnanějších sérií, ve svém druhém dílu nezvtrácí humor, překvapivé zvraty a zdařile se drží vysoko nad pochybnou hladinou trapnosti, navíc co je nejdůležitější-neopakuje se. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Druhý díl o nejlepším policejním důstojníkovi všech dob má sice tendenci recyklovat, ale pořád stojí na zavedeném scématu. Leslie Nilsen s kamennou tváří se staví nejabsurdnějším scénám a situacím, které by nikdo neustál bez urvané bránice. Tak nějak cítím, že Zucker je vášnivý demokrat. "Franku sex? Teď né Ede jsme ve službě!" "Od našeho rozchodu jsem si užil tolik sexu jako tenkrát na skautském táboře!" "Rád bych Vás uvítal ve skupině lidí, kteří se budou setkávat s nějvětší spodinou společnosti. Mám se stát členem Vašeho kabinetu?" ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ira Newborn: 1. Beirut Vacation [0:56] ,2. Drebin: Hero [1:03] ,3. Main Title [2:00] ,4. Meat Miss Spencer [5:28] ,5. There's Been A Bombing [0:47] ,6. The Exciting Chase [2:44] ,7. Bad Boys And Meinheimers [2:44] ,8. Miss Spencer [1:00] ,9. Hey Look At These [0:44] ,10. On The Ledge [1:36] ,11. Thinking Of...Him [2:33] ,12. The Date [0:56] ,13. Roof, Roof [4:14] ,14. I Must Kill Frank [3:10] ,15. I Want A World [1:47] ,16. End Credits [4:32]. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po výborném zážitku z prvního dílu jsem se vrhl na dvojku a zase mi byl naložen pořádný kopec zábavy. Ano, je sice slabší než jednička, ale ne o moc. Přibylo více laciných fórků, avšak tvůrci to divákovi vynahradili také přidáním většího počtu těch kvalitních (či spíše originálních?), takže se kompenzují a vychází z toho znovu perfektní parodie. Opět se zde nachází mnoho nezapomenutelných scén, jedna za všechny je ta milostná, která si krásně střílí z Ducha a skoro se rovná té ze Žhavých výstřelů (a taky tleskám za odkaz na Casablancu). Takže to bude sice slabších, ale pořád 5*. "Poručíku,nevzpomínám si, že by vaše jméno bylo na seznamu hostů." - "To je v pořádku. Občas používám své dívčí jméno." ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • Na konci předchozího filmu Bláznivá střela (1988) říká starostka Lilian Barkley (Nancy Marchand) poručíkovi Frankovi Drebinovi (Leslie Nielsen), že se vrátí k policii v hodnosti kapitána. Ovšem Drebin je v tomto filmu i nadále poručíkem. (Robbi)
  • Jaderná bomba na konci filmu odkazuje na bondovku Goldfinger (1964). (Chegi)
  • Obrazy na stěně baru Ztroskotanců znázorňují potopení Titanicu, zkázu vzducholodě Hindenburg, zemětřesení v San Francisco v roce 1906, automobily Ford Edsel a DeLorean DMC-12, Hubbleův teleskop, ministra Nevilla Chamberlaina a guvernéra Michaela Dukakise. (SG-1)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Reklama

Reklama